Skip to main content

Plecare importantă de la Adevărul. Şeful secţiei politic a demisionat. Merge către o televiziune

 
Plecare importantă de la Adevărul. Şeful secţiei politic a demisionat. Merge către o televiziune

UPDATE. Sebastian Zachmann se va alătura postului Prima TV. Va fi senior corespondent pe zona de politică şi va comenta, la jurnale, subiectele principale ale zilei, anunţă postul într-un comunicat de presă remis în urmă cu câteva minute.

Publicitate

Plecare importantă. Adevărul rămâne fără Sebastian Zachmann, şeful secţiei politic. Jurnalistul şi-a anunţat demisia de la ziarul patronat de Cristian Burci, după nouă ani.

Contactat de Paginademedia.ro, Zachmann a confirmat plecarea şi a adăugat că următoarea sa destinaţie va fi o televiziune. Momentan nu a dezvăluit numele staţiei pentru că „mai sunt câteva lucruri birocratice de pus la punct”, după cum a spus acesta.

„Am primit o ofertă mai bună. Era momentul să fac un pas în faţa, spre televiziune. Am primit o ofertă pentru un proiect care-mi convine.

Nu părăsesc zona de jurnalism politic. O să răman şi cu zona de teren, dar nu voi reporter clasic. O sa merg la conferinţele de presă de la Cotroceni şi la congresele partidelor”, a mai adăugat Zachmann.

Jurnalistul a mai spus că, momentan, este în preaviz la Adevărul pentru încă două săptămâni (până pe 18 decembrie, mai exact):

„Am intrat în preaviz, deci voi acoperi şi alegerile Parlamentare ca ziarist Adevărul”, a menţionat acesta.

Pe Facebook, unde anunţat plecarea, Zachmann a scris:

„După 9 ani, ne-am despărţit amiabil, fără să ne punem poalele-n cap. Azi am demisionat de la Adevărul”, potrivit postării sale.

La Adevărul, Sebastian Zachmann era din decembrie 2011. Era şi şeful secţiei politic, din anul 2013.

Postarea sa de pe Facebook

Recent s-a întors fostul redactor-şef

Reamintim că, la Adevărul, s-a întors şi Dan Marinescu, ca redactor-şef. Marinescu s-a întors după un an de pauză. A fost o perioadă purtător de cuvânt la PLUS (doar câteva săptămâni), apoi a încercat un site propriu şi a avut emisiuni video online pe evz.ro.

Marinescu a condus Adevărul timp de şase ani, ca redactor-şef, până în august 2019, când patronatul a decis să renunţe la colaborarea cu el.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Spre rusinea mea, pana astazi nu am auzit despre aceasta personalitate de origine moldoveneasca, zice-se unul din din cei mai buni pe partea de politica din presa autohtona. Nu am remarcat sa fi facut vreo dezvaluire socanta sau sa fi dat jos vreun guvern prin scrierile sale. Nu prea are față de televiziune - a se citi telegenie - sper ca cei de la Prima sa nu aiba proasta inspiratie sa il scoata prea mult in fata. Nu de alta dar este o diferenta destul de mare intre presa scrisa si cea de televiziune !
  • Ciprian Cladoveanu Ciprian Cladoveanu
    Tu nu știi sa citești? N ai văzut ca merge la Prima TV, la Focus?
  • Gabriel Gabriel
    Va merge la Digi, ce mare surpriza. Doar e invitat cvasi-omniprezent acolo. Si cu locurile libere lăsate de atâtea plecări de la Digi...totul 3 logic .

Trimite un comentariu

sus