Skip to main content

„El e de vină!”, „Ba nu, el e vină!”. Şedinţă cu scântei la TVR. Membri ai CA-ului au părăsit şedinţa în care se pregătea suspendarea Doinei Gradea

 
Foto | Libertatea
Foto | Libertatea

Adunare cu scântei la TVR. Şedinţa, care ar fi trebuit să aibă pe ordinea de zi suspendarea şefei Doina Gradea, nu s-a mai ţinut, astăzi. Oficialii TVR spun că din cauza membrilor CA, iar oamenii din CA susţin că vina ar purta-o chiar Gradea.

Publicitate

Scurt context: Mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie au dat-o în judecată pe Gradea, iar era pregătită o şedinţă a forului prin care se urmărea suspendarea PDG-ului pe motiv că „managementul său defectuos ar fi dus la prejudicierea instituţiei”, după cum susţin iniţiatorii demersului.

În cele din urmă şedinţa nu s-a mai ţinut din lipsa cvorumului, deoarece patru membri au părăsit întâlnirea în semn de protest?

De ce? Vina se pasează de la unii la alţii.

Pe de-o parte, oficilii TVR susţin că oamenii din CA care au părăsit şedinţa au încercat introducerea pe ordinea de zi a unor „puncte cu caracter nelegal”, spun aceştia.

Pe de altă partea, opozanţii şefei TVR din CA susţin că Doina Gradea ar fi blocat şedinţa prin refuzul de a suspune la vot introducerea pe ordinea de zi a respectivelor puncte, arată un comunicat al sindicatului MediaSind.

Ce a spus fiecare, pe scurt:

Oficialii TVR:

„În data de 17 decembrie 2020 a fost convocată o şedinţă ordinară a Consiliului de Administraţie al SRTv. Unii membrii ai CA – dna. Monica Ghiurco şi dnii. Sorin Ilieşiu, Cristian Petcu şi Karen Sebesi au dorit să impună pe ordinea de zi subiecte vădit nelegale şi care contravin intereselor SRTv, urmărind doar satisfacerea unor interese personale.

Fiind imposibilă introducerea pe ordinea de zi a unor puncte cu caracter ilegal, în continuarea acţiunilor lor, aceştia au părăsit şedinţa, determinând neîntrunirea cvorumului şi imposibilitatea funcţionării acestui organism de conducere. Astfel, aceşti membri ai CA au împiedicat în mod conştient desfăşurarea şedinţei şi au blocat activitatea instituţiei, punând interesele personale mai presus de interesele televiziunii publice.

Întâlnirea de astăzi a fost presărată de calomnii şi atacuri la persoană la adresa Preşedintelui-Director General, Doina Gradea, precum şi de presiuni şi ameninţări din partea dnei Monica Ghiurco şi a domnului Cristinel Godinac, Reprezentant al Federaţiei Jurnaliştilor MediaSind, la adresa PDG şi a membrilor CA care nu-i susţin”, arată un punct de vedere trimis de Serviciul de Comunicare Corporate din TVR.

Reprezentanţii CA, printr-un comunicat MediaSind, spun:

„Deşi s-a cerut în mod insistent de către reprezentanta salariaţilor în CA, Monica Ghiurco, introducerea acestui punct pe ordinea de zi, aşa cum se convenise la fosta şedinţă de CA, Doina Gradea a refuzat categoric să supună la vot acest subiect susţinând că “e o ilegalitate!”, întrucât nu sunt aplicabile în SRTV prevederile Codului Civil!, ci doar Legea nr.41/1994 de organizare şi funcţionare a instituţiei de presă”, menţionează aceştia.

Conform celor de la MediaSind, mâine va mai avea loc o şedinţă a CA-ului.

Reamintim că, ieri, a fost depusă, la Tribunalul Bucureşti, acţiunea de „atragere a răspunderii administratorului Doina Gradea, preşedintele Director general al Societăţii Române de Televiziune”, arată un comunicat MediaSind.

Independent de acţiunea de la Tribunal, o parte din CA îşi propune să voteze, în şedinţă, „atragerea răspunderii administratorului Doina Gradea”.

Dacă se vor strânge 7 voturi, PDG-ul va fi suspendat. În cazul unei suspendări, Parlamentul va fi notificat, fiind instituţia care poate numi un interimar.


Citeşte şi: Războiul continuă. Şefa TVR, dată în judecată. Paşi către suspendarea Doinei Gradea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    @Didi: doing doing baiatule, problema e ca tu tot nu intelegi. Gradena nu a dorit sa introduca votul pentru suspendarea ei pe ordinea de zi, de aceea au plecat unii membri din sedinta si nici nu va dori sa introduca votul vreodata, pentru ca va fi suspendata din functie. La fel s-a intamplat si a doua zi, cand toti membrii CA au participat la sedinta dar nu s-a pus pe ordinea de zi suspendarea, pentru ca nu a vrut iarasi gradena. Membrii CA au participat la sedinta dar nu au dorit sa gireze ilegalitati si deci nu au votat nimic. Asa ca mai usor cu nivelul de inteligenta ca ajungi geniu in curand. Doing doing...
  • didi didi
    @livia pila

    tocmai ca am citit atent - doing doing, ca sa ma cobor la nivelul la care probabil gandesti tu. gradena zice de puncte cu caracter nelegal, pe care nu le detaliaza, iar ghiurco zice de raportul curtii de conturi. NICAIERI nu vad despre votul de suspendare la sedinta CA, la care face referire paginademedia si care se intelege ca nu a mai avut loc dupa plecarea lui ghiurco si a celor 3 muschetari.
  • Livia Pila Livia Pila
    @Didi: daca intelegi limba romana, atunci citeste comunicatele ambelor parti si vei pricepe ca Doina Gradea considera ilegala supunerea la vot a suspendarii ei, ca atare nu o introduce pe ordinea de zi? Acum ai inteles? Doing doing.... Sesizarea parchetului este facuta pentru faptele de natura penala descoperite. Iar suspendarea din functie este necesara pentru a nu mai continua dezmatul pe banii mei si ai tai, bani care se duc la slabi manageri, someri angajati de Gradea, la firme si firmulite prin care diversi directori scot bani din TVR si alte smecherii.
  • didi didi
    @monica ghiuco

    pai daca scopul tau e suspendarea lui gradea, de ce nu ai participat la sedinta CA unde asta se discuta si unde urma sa fie supusa la vot suspendarea gradenei? crezi tu ca varianta juridica e mai simpla, mai rapida si mai eficienta?
    ori nu intelegi ce inseamna varianta juridica, ori ii tii partea hoastei, alta explicatie nu gasesc...
  • didi didi
    stam si ne uitam ca prostii la balacarelile dintr-o institutie cu statut incert , unde toti sinecuristii taie frunza la caini pe salarii uriase pentru un produs media dubios, de proasta calitate (cu mici exceptii) care nu face audienta. asta in loc sa desfiintam aceasta tumoare care consuma 100 DE MILIOANE DE EURO ANUAL, marea majoritate a banilor pe salarii... uitati-va la declaratiile de avere sa vedeti ce e acolo, te apuca groaza... sute de mii de lei venituri anuale pentru sefi, asta inseamna 4000-5000 de euro pentru nimic...
    viitorul parlament ar trebui sa intervina si sa puna punct mizeriei asteia. eu o sa le scriu deputatilor si senatorilor de circumscriptie sa ia masuri.
  • Mile Mile
    Bravo
  • Livia Bila Livia Bila
    Doina Gradea prejudiciaza televiziunea publica de cand a fost numita, ilegal, in functia de pdg, cu ajutorul consiliului de administratie si al parlamentului majoritar psd. Acum membrii consiliului de administratie, pe baza dovezilor prezentate de auditor nu o mai sustin pe doina gradea deoarece a comis *** in diferite contracte, a dus la sapa de lemn tvr angajand sau sistinand toti somerii: darvariu, zgabercea, mircea radu, vaileanu, tompea samd. Ce face gradea acum este sa ingroape tvr.
  • Ghiurco Monica Ghiurco Monica
    INFORMARE PUBLICĂ

    Președintele -Director general al TVR, Doina Gradea calcă în picioare legea, din nou!
    În complet dispreț față de principiile de bază ale democrației între care votul reprezintă valoarea supremă, în ședința Consiliului de Administrație de astăzi, Președintele - Director general al SRTv Doina Gradea a refuzat să supună la vot solicitarea membrilor CA de a decide în privința neregulilor și prejudiciilor constatate de rapoartele de control ale statului (Curtea de Conturi și Ministerul Finanțelor publice).

    Pe de altă parte, Doina Gradea a refuzat să pună la dispoziția Consiliului de Administrație cel mai recent Raport al Curții de Conturi (cel vizând activitatea din 2019).
    În fața acestei noi sfidări a Consiliului de Administrație numit de Parlamentul României, 4 membri CA au decis să se retragă din ședința ordinară de astăzi în semn de protest, fapt ce a blocat desfășurarea ședinței (lipsă de cvorum).

    Mai mulți membri CA atrag atenția public de aproape doi ani asupra managementului defectuos al actualului PDG, lipsei de transparență în cheltuirea banului public și manierei discreționare în care Doina Gradea conduce Televiziunea publică.
    Subliniem că nu dorim să ne substituim organelor de control sau judiciare ale statului român, dar ca membri în CA al SRTv nu putem gira în continuare acest tip de management reprezentat de PDG Doina Gradea. Demersul nostru ca membri în CA se referă strict la stoparea de îndată a cheltuirii banului public în maniera în care procedează actualul PDG.
    Respectăm prezumția de nevinovăție, dar nu putem asista pasivi la un adevărat dezmăț din bani publici așteptând o decizie a instanței care poate întârzia foarte mult, timp în care abuzurile actualului PDG pot continua.
    Până la o decizie a Parlamentului, singura modalitate de a suspenda DE ÎNDATĂ mandatul Doinei Gradea este cea juridică, membrii CA depunând în acest sens o acțiune în instanță împotriva Președintelui - Director general al SRTv, Doina Gradea pentru acte și fapte săvârșite în calitatea sa de administrator al SRTv.
    Considerăm că fiecare zi de prelungire a mandatului Doinei Gradea la conducerea TVR aduce prejudicii grave Televiziunii române și periclitează îndeplinirea misiunii publice a instituției!

    Monica Ghiurco, Karen Sebesi, Sorin Iliesiu, Cristian Petcu
  • DODO DODO
    mai e putin si o sa se duca Numai sa nu uite sa-l ea cu ea si pe cristache
  • Livia Pila Livia Pila
    Oficialii Tvr inseamna numitul Radu Mircea cel care nu știe să completeze o declarație de avere? Rau a mai ajuns băiatul ăsta, iar Tvr este pe buza prăpastiei.

Trimite un comentariu

sus