Skip to main content

VIDEO. Selly, Pătraru şi Andreea Berecleanu, împreună într-un promo Prima TV. Postul face 23 de ani. Imagini de arhivă cu lansarea

 
VIDEO. Selly, Pătraru şi Andreea Berecleanu, împreună într-un promo Prima TV. Postul face 23 de ani. Imagini de arhivă cu lansarea

VIDEO. Prima TV împlineşte 23 de ani, astăzi. Cu această ocazie, postul TV a lansat un promo cu vedetele postului: Selly, Andreea Berecleanu, Dragoş Pătraru, Cârcotaşii şi Horia Vîrlan, printre alte nume.

Publicitate

Cum s-a văzut lansarea Prima TV în presa anului 1997? Cum a trecut de la primul proprietar la un altul, apoi din nou la primul, iar în acest an s-a vândut din nou. Istoria, mai jos.

Staţia TV a trecut recent la HD, a relansat ştirile, cu Andreea Berecleanu vârf de lance, şi a adus emisiunea online a vloggerului Selly şi pe TV. Promo-ul a fost filmat de SafeFrame, studio de creaţie şi producţie specializat în efecte vizuale.

Valul de schimbări prin care a trecută postul a venit în contextul în care Prima TV a fost preluată de grupul Clever Media, companie deţinută de Andrian Tomşa.

VIDEO. Promo - Prima la 23 de ani

DIN ARHIVĂ. Cum s-a văzut lansarea Prima TV în presa vremii?

Postul a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licenţa postului Amerom, cu o investiţie iniţială de 20 de milioane de dolari, după cum declara patronul în presa vremii.

„Prima TV înseamnă o investiţie de 20 de milioane de dolari, în prima fază, plus încă 20 de milioane de dolari în a doua, foarte curând, pentru extindere”, declara Cristian Burci în ziarul Libertatea din 17 decembrie 1997.

Postul lansat de Cristian Burci era anunţat drept o „concurenţă serioasă” pentru Pro TV.

Directorul executiv de atunci al postului era Dan Belcea, iar Ovidiu Miculescu era responsabil pe partea jurnalistică. Titus Munteanu se ocupa de zona de divertisment. Printre acţionari se număra şi Ilie Năstase.

Evenimentul de lansare a postului Prima TV a avut loc la Palatul Parlamentului. Omul de afaceri s-a declarat atunci „primul reporter al Prima TV”. Au fost prezentat mesaje înregistrate ale preşedintelui Emil Constantinescu şi ale Patriarhului României.

La nicio lună de la lansare, Dan Andronic (actualul patron de la Evenimentul zilei) a trecut de la Tele 7 la Prima TV pentru a coordona cele şase buletine pe care Prima TV le realiza.

Lansarea Prima TV, în ziare

Istoria vânzărilor şi telenovela din ultimii ani

În 2005, Burci a vândut Prima TV către SBS Broadcasting. Omul de afaceri a reintrat în posesia staţiei în decembrie 2013, la doar câteva zile după ce postul de televiziune a împlinit 16 ani de la lansare.

Apoi, Burci a vrut să vândă din nou. În august 2018, Adrian Tomşa şi Cristian Burci (acţionarul Prima TV) convin ca postul de televiziune să fie preluat de Tomşa.

În februarie 2019, Prima TV a ajuns până în faza finală a negocierilor, la contractul de vânzare-cumpărare (pe care creditorii l-au aprobat), dar tranzacţia a picat, iar contractul, deşi aproape de forma finală, nu a mai fost semnat.

Chiar în urmă cu un an, în decembrie 2019, Compania Prime, deţinută de oligarhul Vladimir Plahotniuc, şi-a arătat interesul pentru postul de televiziune din România. Surse apropiate tranzacţiei declarau pentru Paginademedia.ro că oligarhul din Moldova a oferit pentru Prima TV, în jur de 20 de miliane de lie (puţin peste patru milioane de euro).

Televiziunea a trecut, oficial, la Adrian Tomşa în septembrie 2020.


Citeşte şi: E oficial. Telenovela Prima TV s-a încheiat: CNA a aprobat trecerea licenţei la noul proprietar


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • An An
    Varlan e prea tare, care e treaba cu el... Eu as fi facut Cireasa de pe tort din nou, nu Mama mea gateste mai bine...
  • B.A.M B.A.M
    Dacă această relansare a Prima TV nu era făcută cu cadravre călcate în picioare, chiar ar fii fost de aplaudat!!!
    Oare de ce a foat nevoie să se calce în picioare toate valorile Prima TV, pentru ca acest post să renască??? Eu chiar nu pricep...
    Dar așa, eu cel puțin, nu pot decât să vărs la asemenea spectacol, la care până și unii participanții sunt crispați de situația în care au ales să ajungă...
  • Biz Biz
    Pagina de prima TV, că de media e tot mai greu, plătește bine orlando? Cred că Sârbu cu aleph moare de invidie cum fiecare bălărie de la prima e știre la voi.
  • Cristy Cristy
    Prima TV trebuie neapărat să aducă un serial Românesc sau un matinal
  • Criticul muzical Criticul muzical
    Cârcotașii, Vârlan și Selly compromit televiziunea asta de doi bani.
  • Miu Miu Miu Miu
    Prima nu da Focus 15 acum.L au preferat pe Patraru in reluare
  • irinel cozma irinel cozma
    prima tv o sa reia emisiunile mama mea gateste mai bine si ajutor vreau sa slabesc cu sezoane noi.
  • dial dial
    @mile doar patraru e platit in functie de cat rating face
  • Gabi Gabi
    Îmi place! E bine că a început să recapete viață și sper să aducă în grilă cât mai curând și un matinal.
  • Zeromero Zeromero
    Si Pro TV peste Antenuta Zero.
  • mile mile
    doar patraru face rating

Trimite un comentariu

sus