Skip to main content

TVR difuzează tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale. România, în urna a doua

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Televiziunea Publică va difuza în această seară tragerea la sorţi pentru preliminariile Cupei Mondiale din Qatar, din anul 2022. Postul public va difuza gala luni, 7 decembrie, de la ora 19:00, pe TVR 2.

Publicitate

TVR 1 va transmite joi, 10 decembrie, ora 16:00, tragerea la sorţi pentru Campionatul European de Fotbal EURO U21, competiţie la care este calificată şi România U-21.

Gala din această seară se va desfăşura la Zurich, în Elveţia, comentariul la TVR 1 fiind asigurat de jurnalistul Marian Olaianos.

Oficialul FIFA Jaime Yarza se va ocupa de desfăşurarea extragerilor şi va fi ajutat de foştii fotbalişti Daniele De Rossi şi Rafael Van der Vaart.

Bileţelele cu numele celor 55 de echipe participante la tragerea la sorţi vor fi împărţite în şase urne, cinci dintre acestea conţinând zece bilete, iar ultima, restul de cinci.

Cele mai bine cotate 10 echipe se vor afla în prima urnă, următoarele 10 (printre care şi România), în cea de-a doua şi aşa mai departe. Echipele din primele cinci urne vor fi repartizate câte una în fiecare dintre cele 10 grupe, de la A la J, iar cele cinci echipe din ultima urnă vor ocupa ultimele poziţii din grupele de la F la J.

Turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022 va fi dat de TVR.

Marian Olaianos, despre tragerea la sorţi:

„Este săptămâna emoţiilor pentru fotbalul românesc. Astăzi ne aflăm adversarii din preliminariile Cupei Mondiale Qatar 2022. România, care a participat ultima dată la un Mondial în 1998, este în urna a doua valorică.

Este aproape greu de spus care ar fi cea mai uşoară grupă pentru calificarea la Mondiale în condiţiile în care Norvegia, echipă de urna 3, a făcut instrucţie cu noi în Liga Naţiunilor... Pe 10 decembrie aflăm adversarii Naţionalei sub 21 de ani din grupa turneului final EURO 2021. Privesc cu mult mai mult optimism tragerea la sorţi pentru Europeanul de tineret, şi asta pentru că tricolorii mici nu ne-au dezamăgit în ultimii 2-3 ani”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tiki taka tiki taka
    Ce emotii? Emotii vom avea doar cu lichenstain si poate cu armenia. De restul vom trece fara emotii. Oficialii germani au declarat ca spera sa ocupe locul 2 pentru ca de locul unu nici nu se pune problema, datorita valoroasei echipe a romaniei.

Trimite un comentariu

sus