Skip to main content

Antivacciniștii, peste 150 de reclamații împotriva campaniei Guvernului. Ce i-a deranjat la spoturile ProVaccin

 
Antivacciniștii, peste 150 de reclamații împotriva campaniei Guvernului. Ce i-a deranjat la spoturile ProVaccin

Val de reclamații la CNA. Antivacciniștii au trimis peste 150 de petiții la Consiliul Național al Audiovizualului, în care au reclamat campania ProVaccinare a Guvernului. 

Este vorba despre clipurile de 30 de secunde în care apar coordonatorul campaniei, colonelul Valeriu Gheorghiță, doctorul Mihai Craiu, Beatrice Mahler, managerul de la Marius Nasta și Adrian Marinescu, medic la Matei Balș.

Publicitate

Forul a tranșat scurt problema: spotul Guvernului nu încalcă prevederile legale. Motivul?

„Nu este o reclamă comercială. Nu se poate supune legislației pentru că promovează o acțiune de sănătate publică”, după cum a spus Radu Herjeu. 

De altfel, chiar CNA a aprobat spoturile Guvernului. 

Ce i-a nemulțumit pe oameni? Câteva dintre reclamații, pe scurt: 

„Buna seara. Dvs CNA știți că reclama la medicamentele care nu se eliberează decât cu prescripție medicală este interzisă în România? Ce ce inchideti ochii la mizeria asta de instigare la vaccinare?”, scrie un petent. 

„Subliniez că ceea ce reclam nu este faptul că guvernul promovează un produs prin spoturi publicitare, ci caracterul înșelător, manipulator, incomplet al informațiilor transmise”, spune o altă reclamație.

„Spoturile realizate de Guvern în această campanie sunt transmise în mediul online, la posturi de radio și televiziune, cu încălcarea prevederilor legale, motiv pentru care vă solicităm să analizați prezenta cerere și să solicitați întreruperea imediată a transmisiilor spoturilor audio-video care sfideaza legea”, reclamă altcineva. 


Citește și: Și eu mă vaccinez! Spoturile ProVaccinare, date (deocamdată) gratuit pe TV. Clipurile campaniei


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Daca spoturile alea erau reclame la medicamente ar fi trebui interzise pentru ca ce spun aia in video nu corespunde nici cu prospectul, nici cu declaratiile publice ale producatorul.
  Dar acum asta e, n-ai voie sa mai spui nimic, imediat te catalogheaza ca antivaccinist si sar USR(I) cu pietre.
 • Ar fii trebuit să judece pe fond problema pentru a vedea dacă clipurile sunt unele bune...
  Cei de la CNA s-au fofilat nejustificat folosindu-se de un tertip legislativ!
 • Pagina de media, nu am mai văzut de mult o sinteză lunară cu audiențele emisiunilor de divertisment din daytime. Ar fi drăguț să mai faceți din când în când :)
 • @syn unde scrie de deces?

  https://vaccinare-covid.gov.ro/wp-content/uploads/2020/12/Prospectul_Comirnaty.pdf
 • @syn Plimbă ursul cu aberațiile.
  Referitor la spoturi. Nu sunt un anti-vaccinist, dar reclamele alea sunt extrem de penibile, iar doctorii ăia arată extrem de dubios. Știu doctori mult mai prezentabili decât ăia, în care ai putea avea încredere să te îndemne să faci un vaccin. Ăștia zici că-i paramedicii de pe ambulanța neagră.
 • Informatiile nu sunt complete. Unul din cele 22 de efecte adverse ale vaccinului este decesul, si totusi nimeni nu pomeneste de asta. (puteti sa le gasiti pe toate 22 in prospect)

Trimite un comentariu