Skip to main content

„Colectiv”, cel mai bun film străin din 2020 în opinia criticilor din SUA

 
„Colectiv”, cel mai bun film străin din 2020 în opinia criticilor din SUA

„Colectiv” mai primeşte încă un premiu. A fost desemnat cel mai bun film străin al anului 2020 de criticii din Statele Unite, scrie Libertatea.

Publicitate

Pelicula lui Alexandru Nanau, care urmăreşte întâmplările desfăşurate în ţara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv, a primit distincţia din partea Societăţii Naţionale a Criticilor de Film (National Society of Film Critics - NSFC), formată din 60 de critici de la mai multe publicaţii de renume precum Wall Street Journal, Los Angeles Times sau the New Yorker.

„Colectiv”, în regia lui Nanau, a primit 38 de puncte din partea criticilor de film, terminând pe primul loc. În clasament a urmat producţia „Bacurau and BeanPole” (36 de puncte), iar pe trei a fost „Vitalina Varela” (32 de puncte).

Documentarul „Colectiv” a mai fost nominalizat şi la categoria „Cel mai bun film de non-ficţiune”, dar a terminat pe trei, cu 22 de puncte. Pe primul loc a fost „Time” (46 de puncte) şi pe doi „City Hall” (28 de puncte).

În cadrul galei cel mai bun film din 2020 a fost desemnat „Nomadland”. Producţia a mai câştigat şi la următoarele categorii: ”Cel mai bun regizor”, ”Cea mai bună cinematografie” şi ”Cea mai bună actriţă”.

Filmul „Colectiv” este propunerea României la Gala Premiilor Oscar din acest an.

Barack Obama recomandă filmul „Colectiv”

Barack Obama, fostul preşedinte al Americii, şi-a publicat zilele trecute lista cu filmele sale favorite din 2020. Printre ele se află şi „Colectiv”, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Topul lui Obama include filme şi seriale:

  • Filme: Ma Rainey's black bottom, Beanpole, Bacurau, Nomadland, Soul, Lovers Rock, Colectiv, Mank, Martin Eden, Let him go, Time, Boys State, Selah and the spades, Crip Camp.
  • Seriale: Better Call Saul, The Queen's Gambit, I may destroy you, The boys, The good lord bird, Devs, The last dance, Mrs. America, The Good Place şi City so real.

CITEŞTE ŞI: RAR. Barack Obama recomandă filmul românesc „colectiv”! Titlurile preferate de fostul preşedinte în 2020


CITEŞTE ŞI:
Filmul „colectiv”, primul loc într-un top al revistei Rolling Stone: „Este o poveste a incapacităţii unei naţiuni de a avea grijă de cetăţenii săi”


CITEŞTE ŞI: Documentarul „colectiv”, propunerea României la Oscar

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus