Skip to main content

Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

 
Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

Publicitate

Practic canalul Politehnicii se va transforma în Euronews România. Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea.

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spun reprezentanţii postului.

Redactorul-şef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews şi va fi angajat al staţiei-mamă.

Noul post va livra ştiri locale, regionale, naţionale şi internaţionale prin TV şi platforme digitale. Euronews România este primul proiect de acest fel lansat în UE.

„Se va înfiinţa şi un comitet editorial. Acesta va defini, în special, orientările editoriale strategice, linia editorială şi echilibrul general al programelor, în conformitate cu valorile fundamentale ale mass media (precum independenţa editorială, libertatea de
exprimare, imparţialitatea)”, spun cei de la Euronews.

Pe noul post va exista şi conţinut produs de alte staţii Euronews, dar şi ştirile din România vor ajunge pe canalele din alte ţări:

„Euronews va distribui conţinut către Euronews România, care va fi difuzat pe platformele mass media româneşti alături de conţinutul original produs de canalul local. Euronews România va utiliza preponderent conţinutul editorial al Euronews care se referă la Europa, în timp ce Euronews va prelua conţinutul realizat local în articolele referitoare la România”, menţionează sursa citată.

Michael Peters, CEO al Euronews, a spus:

„Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambiţios. România are o piaţă media foarte competitivă, cu mai multe canale de ştiri deja existente.

Totuşi credem că Euronews România va livra o ofertă care lipseşte astăzi în peisajul media naţional. Complet imparţial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra ştirilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru şi acurateţe, o perspectivă puternic europeană asupra ştirilor”, spune acesta.

Venirea postului în România face parte dintr-o mişcare prin care care urmăreşte ca Euronews să devină prima „media globală” din lume. A semnat în ultimii doi ani acorduri de afiliere cu grupuri media şi de telecomunicaţii din întreaga lume.

Euronews este un canal de ştiri internaţional difuzat în 160 ţări.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristibax cristibax
    cred ca toti au "acoperire politica" in spate... altfel nu cred ca razbesti in domeniu, nu exista televiziune independenta intr-o zona in care mogulii de presa fac legea (junglei) si-si impart zonele de influenta... poate doar SOTI a fost o televiziune libera, dar era acum ceva muulti ani inainte...
  • Călin Călin
    @Lori, cred că spune că este primul din UE după această structură în care un canal intern/local devine parte a familiei euronews. De cel din Ungaria, cred că a fost creat de la zero.
  • Lori Lori
    Nu înțeleg de ce spuneți că euronews Romania e primul proiect lansat de acest fel.eu știu că și în Ungaria exista euronews Ungaria care are site in maghiară și are știri locale din Ungaria mă uit și eu câteodată,și după câte știu există și în germană sau italiana ,sau alea is altfel structurate?
    Oricum cel din Ungaria știu sigur că are știri locale și redactori locali au și canal pe YouTube euronews Ungaria.
  • No name No name
    Mai mult va fi concurent pt Digi 24,
    Rom tv ii altceva doar post de știri nu e
  • Mario Mario
    Aha bravo sa sperăm ca va fi concurent cu România Tv sa punem punct acestei mizerii de post

Trimite un comentariu

sus