Skip to main content

Mai mult ciclism pe Eurosport în 2021. Ce competiţii va transmite?

 
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Eurosport îşi măreşte portofoliul curselor de ciclism, odată cu începerea sezonului 2021. Postul deţinut de Discovery aduce noi competiţii în acest an, printre care Campionatul Mondial pe şosea din Flandra, dar şi Campionatul Mondial pe velodrom.

Publicitate

Noul acord cu Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) va aduce Campionatul Mondial de Ciclism pe Şosea, Campionatul Mondial pe Velodrom, Campionatul Mondial de Mountain Biking, Cupa Mondială BMX, Campionatul Mondial de Ciclism Urban, Campionatul Mondial de Ciclocross şi finalul Cupei Mondiale de Ciclocross, în peste 35 de teritorii din Europa (inclusiv România).

Eurosport va transmite în 2021 peste 290 de zile de curse de ciclism transmise în direct atât din competiţii masculine, cât şi feminine. Vor fi Marile Tururi (Giro d'Italia, Turul Franţei, Turul Spaniei), cele cinci Monumente (Milano-Sanremo, Turul Flandrei, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, Turul Lombardiei) şi peste 35 de curse din UCI World Tour.

Competiţiile recent menţionate se pot urmări şi pe Global Cycling Network şi discovery+ (în ţările unde s-a lansat). De asemenea, şi probele de ciclism din cadrul Jocurilor Olimpice din Tokyo se vor putea urmări pe Eurosport.

Andrew Georgiou, Preşedinte Eurosport şi Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions, despre parteneriatul cu UCI:

„Noul parteneriat cu UCI, asigurat prin European Broadcast Union (EBU), este o confirmare a angajamentului nostru faţă de cea mai mare comunitate de fani ai ciclismului, prin Eurosport şi GCN, şi consolidează legătura dintre Discovery şi UCI.

Discovery lucrează deja alături de UCI la mai multe iniţiative, iar Eurosport Events este pe cale să devină un partener cheie în difuzarea noii Ligi a Campionilor UCI pe Velodrom, care va fi lansată în acest an.

2021 va fi un an memorabil pentru fanii ciclismului şi suntem încântaţi să putem să urmărim poveştile celor mai buni ciclişti din lume de-a lungul anului, în diverse discipline, înaintea Jocurilor Olimpice.

Tradiţia noastră în ciclism este unică şi Discovery se va asigura că fanii vor avea parte de o experienţă completă, cu sute de evenimente transmise. Toate poveştile vor fi acoperite de-a lungul anului, fie că vorbim despre Eurosport, discovery+ sau GCN pentru cei mai pasionaţi fani de ciclism.”

Date cheie ale calendarului:

  • Se încheie în ianuarie–Cupa Mondială UCI Ciclocross
  • 30-31 ianuarie–Campionatul Mondial UCI Ciclocross, Oostende, Belgia
  • 17-22august –Campionatul Mondial UCI BMX, Arnhem, Olanda
  • 25-28 august – Campionatul Mondial UCI Mountain Bike, Val di Sole, Italia
  • 18-26 septembrie–Campionatul Mondial pe Şosea UCI, Flandra, Belgia
  • 13-17 octombrie–Campionatul Mondial pe Velodrom UCI, Ashgabat, Turkmenistan
  • Dată confirmată ulterior–Campionatul Mondial UCI Ciclism Urban

CITEŞTE ŞI: Premier League şi la Orange. Eurosport România, în grila operatorului din ianuarie

CITEŞTE ŞI: Platforma de streaming Discovery va ajunge şi în România. Parteneriat cu Vodafone

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus