Skip to main content

„Facebook News” a ajuns în Marea Britanie. The Guardian, Daily Mail şi Financial Times vor avea materiale în noul flux de ştiri

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Serviciul „Facebook News” s-a lansat şi în Europa, după ce o perioadă a fost disponibil doar în Statele Unite ale Americii. Ştiri de la publicaţii precum The Guardian, Daily Mail şi Financial Times vor apărea într-un feed dedicat pe Facebook, anunţă The Guardian.

Publicitate

Facebook a anunţat parteneriate şi Channel 4 News, Daily Mail Group, DC Thomson, Sky News şi Telegraph Media Group.

Prin acest seriviciu publicaţiile vor primi bani de la Facebook pentru conţinutul produs.

Oficialii Facebook au spus că iniţiativa este destinată „sprijinirii industriei în construirea de modele de afaceri durabile”, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, demersul ar putea fi văzut ca o mişcare strategică a companiei menită să descurajeze o reglementare internaţională mai largă a pieţei mass-media de ştiri, arătând că este pregătită să sprijine editorii locali fără intervenţia guvernului, menţionează sursa citată.

Ideea apare în contextul în care Google a ameninţat că părăseşte Australia, prima ţara care pregăteşte o lege care să oblige companiile de acest fel să plătească o parte din bani site-urilor de ştiri.

Directiva UE privind drepturile de autor urmăreşte un scenariu similar în Europa. Deja, Google a fost de acord să plătească platformelor de ştiri din Franţa.


Citeşte şi: Google ameninţă că se retrage, dacă Guvernul îi va cere să plătească site-urile de ştiri. În Australia


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tanarul Tanarul
    @Mos Dan: citim Știrea sau ne dam cu părerea ca Sosoaca? e un FLUX de știri făcute de jurnaliști din țară respectiva. nu le face Zuckerberg. Discuția cred ca e legată de bani, dar vezi modelul apple Music sau Spotify care a schimbat felul în care se consuma muzica. Greșeală Facebook a fost ca a numit acum câțiva ani drept News tot ce apărea în Feed. Și au îngropat ideea de știre cu cea de fapt divers. Acum e prea târziu sa mai schimbi percepții
  • Mos Dan Mos Dan
    Facebook News? Incredibil tupeu sa crezi ca tu, Facebook esti demn de a da stiri. Doar tupeul iti aduce succes, totusi.
    Nu, multumesc!

Trimite un comentariu

sus