Skip to main content

Gigi Becali, „spectacol” la România TV cu conspiraţii despre vaccin şi coronavirus. A primit vreo sancţiune postul?

 
Captură Youtube / România TV
Captură Youtube / România TV

CNA. Conspiraţiile lui Gigi Becali din interviul difuzat la România TV în a doua zi de Crăciun au ajuns să fie analizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului, în şedinţa de astăzi, 26 ianuarie.

Publicitate

Becali, intervievat de jurnalista Cristina Şincai, a vorbit despre cum te poţi vindeca uşor de Covid, de medicamente pe care le va aduce în ţară sau despre faptul că dacă s-ar vaccina, i se va băga un cip în braţ.

S-a luat vreo decizie?

Iată ce a zis Gigi Becali la România TV pe 26 decembrie, via documentelor CNA:

Gigi Becali: Eu nu că... Eu nu mă vaccinez nici dacă mor pe loc! La mine e genetică... vine cu un vaccin, vine cu un... O să zică că după aia... Bă, uite care-i treaba... Păi pentru că nu puteam să ţinem evidenţa ca să te ştim bine cum eşti tu... aşa cred...(închinându-se)

Doamne, să nu fie!... mă, trebuie să-ţi punem ţie în mâna dreaptă, aicea, un cip sau în frunte aicea... ca noi să citim, să vedem vaccinurile care le-ai făcut tu ca să ştim că dacă-ţi vine rău pe stradă... că aşa o să fie... o să cadă lumea... hap!... hap!... de la vaccinurile astea, înţelegi?

Cristina Şincai: Doamne-fereşte!

Gigi Becali: Păi aşa o să fie... aşa cred... înţelegi?... Doamne, iartă-mă! Nu vreau să fac propagandă împotriva vaccinului... eu spun ce cred eu şi eu nu fac vaccinul. (neinteligibil) să nu facă vaccinul... să-l facă!... fiecare să facă, da eu nu fac...

Eu nu-l fac... dacă pun capul aicea, pe buturugă, aicea... taie capul cu barda... pune... întinde mîna, faci vaccinul... Bă, taie capul, da vaccinul nu-l fac... m-ai înţeles?... Eu... (închinându-se)am dat la sute de oameni şi mii de oameni...

Cristina Şincai: Medicamente...

Gigi Becali: ... medicamente... şi la spitale... căaduceam medicamente şi nu pot să le iau, trebuia să le donez... le-am donat la spitale... medicamente... Virusul ăsta este un fleac! Dar dacă când mi-a curs nasul sau urechi sau nu ştiu ce... sau ochii sau cutare sau puţin temperatură... l-am luat... pac!, am luat medicamentul.

Eu nu ştiu... nu la oameni că e păcat... (neinteligibil) bidon... vitamina D3, zinc, vitamina C... paracetamolul numai dacă ai temperatură pentru că el scade glutationul... spun specialiştii... la noi numai paracetamol... adică face mai rău... ştii? El este fleac, dacă-l iei din timp. Îl opreşti... barieră.. hai, noroc, COVID! Dacă l-ai lăsat 5 – 6 zile... lasă, mă, că n-am eu nimica... sunt puternic eu... stai puţin că nu, domne, puţin aer condiţionat... nu, domne, păi da nu... păi da puţin răcit, n-am nimica eu, n-am eu COVID... de parcă eruşine să ai COVID...

Rudele au avut, prieteni au avut... pe toţi i-am ajutat... Eu n-am ţinut cont. Unde a fost ăla bolnav, direct... aşa, şi fără mască ca să-l încurajez... Şi m-am dus şi am dat medicament şi am stat lângă el.”

Au urmat o serie de discuţii între membrii CNA. S-a discutat despre pasivitatea moderatoarei Şincai, care nu l-a întrerupt pe Becali în timp ce îşi spune părerea despre vaccin şi pandemie.

Membrii CNA au dezbătut subiectul, în timp ce Roxana Niculescu, reprezentantul postului, a argumentul că Becali doar şi-a spus părerea.

Dorina Rusu (membru CNA): „Ăsta a fost interviu? A spus tot felul de aberaţii. Dacă e Crăciun nu trebuie să fii jurnalist?”

Roxana Niculescu: „Gigi Becali e un personaj, e intervievat de România TV de câţiva ani încoace. Povestea cu cipul am urmărit-o şi eu, era vorba despre ceea ce s-ar putea întâmpla peste 4-5 ani. Habar n-am ce a vrut să spună. A spus despre el că nu se vaccinează.

Şi fiecare dintre noi are propriile explicaţiile, cred că nu poate fi acuzat nici Becali, nici Cristina Şincai, nici România TV despre o campanie anti-vaccinare. Despre medicamentele lui Gigi Becali, întâmplător noi am văzut de pe 27 decembrie şi acum sunt dezbateri şi la nivelul României şi la nivelul Statelor Unite, ce facem cu aceste medicamente. Medicii din România studiază posibilitatea introducerii lor conform legislaţiei.”

Radu Herjeu (membru CNA): „Nu orice cetăţean din ţara asta care spune că nu se vaccinează este difuzat la o televiziune românească. Nu orice cetăţean care amestecă religia cu credinţa are minute nenumărate de promovare în spaţiu audiovizualului românesc. Prin urmare, în momentul în care spui că Gigi Becali are tot dreptul că nu se vaccineze, este corect, dar această informaţie promovată nu rămâne la stadiul de simplă părere a lui Gigi Becali.

Eu aş vrea să fac distincţie între încălcarea legii, unde aici putem discuta în ce măsura Şincai putea reacţiona la efuziunile mistice ale domnului Becali şi responsabilitatea pe care o televiziune o are pentru modelele pe care le promovează. Promovaţi ideile pe care le are, viziunea pe care o are asupra lumii.

Mi s-a părut atitudinea unui începător (nr.red. a moderatoarei Şincai) terorizat de ideea că l-ar fi întrerupt pe Becali. Nu înţeleg această atitudine la un om care are mii de ore de talk show-uri. N-am înţeles atitudinea asta deschisă faţă de tot ce spunea Becali.”

Discuţiile s-au finalizat cu o propunere de amendă de 10.000 de lei din partea Dorinei Rusu pentru acel interviu, dar şi pentru câteva burtiere din alte emisiuni. La vot nu a trecut, pentru că doar Orsolya Borsos, Oana Dincă şi Cristina Pocora au votat „pentru”, iar ceilalţi „împotrivă”. După rezultatul votului, Rusu a cerut rediscutarea cazului.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Platoescu Platoescu
    Acum nu săriti postaci numai busu

    Dar postacii nu sar pe stirile cu audiente ? Sunt ascunsi in barlog ?
  • Farfurica Farfurica
    numai busu poate ha

    Antenuta ta ce mai face ? Zero Barat !
  • Cristi Nedelcu Cristi Nedelcu
    CNA pentru mumă pentru alții Ciumă dacă CNA funcționa corect în 24 ore România TV era istorie numai exista
  • B.A.M B.A.M
    Mile, dacă citeai articolului, vedeai că ÎNCĂ nu s-a luat vreo măsură...
    Așa că "obiectul protestului" ÎNCĂ lipsește...
  • Mile Mile
    Acum nu săriti postaci numai busu
  • Mos Dan Mos Dan
    Off topic, cine este omul care apare mereu langa Gheorghita, dar nu vorbeste niciodata? Este un tanar cu masca, si am cautat, dar nu am idee ce e cu el.
  • 121 121
    Mda,bine ca pentru astia nu se poate da sanctiune
  • mile mile
    numai busu poate ha
  • geo geo
    Gigi Becali a uitat că, prin toamnă, se retrăsese din viața publică.

Trimite un comentariu

sus