Skip to main content

Lunea lui Davide. Mizeria de sub steag. Când un singur nemernic flutură un steag, milioane de oameni nevinovați au de suferit

 
Lunea lui Davide. Mizeria de sub steag. Când un singur nemernic flutură un steag, milioane de oameni nevinovați au de suferit
Șamanul QAnon. Foto: hepta

Lunea lui Davide. Un cioban neolitic, cu coarne și blănuri, conduce asaltul asupra democrației numărul unu a lumii, fluturând un steag. Aceasta e imaginea Americii, transmisă pe toate canalele media ale planetei, cu care începe anul 2021.

Cum au reușit bufonii să transforme lumea într-un teatru al absurdului? Simplu: cu cea mai puternică armă, capabilă să hipnotizeze masele. Steagul. „Let’s make America great again!”„UK, take back control!” „Nu ne vindem țara!” Sloganuri-baloane, steaguri fără acoperire, amăgiri gogonate, pline cu nimic, care au dus la ce putea fi mai rău.

Publicitate

Atunci când nu ai nimic valoros de oferit, fluturi steagul. Atunci când ai epuizat toate minciunile, lăcrimezi pe el vorbind despre „națiune”. Atunci când nu mai știi cum să-ți distrugi dușmanii, îi sufoci cu steagul, numindu-i „anti”. Pentru că steagul e tabu (sau ar trebui să fie), oferă siguranță. „Dacă vă atingeți de noi, vă atingeți de țara noastră!” strigă ticăloșii adăpostiți sub el.

Steagul acoperă găurile din principii, din educație, din fundația bunului simț. Steagul e noul preș de care se șterg bocancii, sub care se ascunde mizeria. Steagul a ajuns vopseaua colorată de pe cioara vopsită și de pe gardul leopardului. În spatele steagului arborat patriotic se numără arginții, se feliază ciolanul, se ascund cadavrele. Ticăloșii nu au nicio jenă, dar steagul nu are nicio vină.

Steagul ar trebui să fie sfânt, pentru că e îmbibat cu sânge, lacrimi și sudoare. În el sunt înveliți eroii unei națiuni, pe ultimul lor drum. Luptătorii care au murit pentru el, sportivii care au învins și mințile care au dat lumină lumiisunt ceea ce îl țineacolo sus pe catarg.

Steagul ar trebui să fie simbolul victoriei, al bunăstării comune, al mândriei de a fi puternici împreună. Ar trebui.

Dar pentru asta accesul la el nu ar trebui să fie liber oricui. Când le este permis mincinoșilor, ticăloșilor și penalilor să pună mâna pe el, petele de pe conştiinţa şi sângele de pe mâinile lor pătează imaginea unei națiuni întregi.

Când un singur nemernic flutură un steag, milioane de oameni nevinovați au de suferit. În timp, ceea ce ar trebui să fie un simbol sfânt ajunge doar un steguleț de circ.

Când se deşteaptă lumea? Mai e vreo şansă?

Și caricatura:

 

 

Cine este Liviu David?

Autor al cărții „Pauza de publicitate – Cum să gândești campanii pentru o lume care nu le iubește”

Din carte: cum să rezolvi un brief, cum să fii un copywriter bun, cum să fii un designer bun, cum să gândești conceptual și strategic, cum să-ți dezvolți exigența personală, cum să speculezi contextele, cum să NU îți scrii CV-ul pentru creație.

Dezbateri: este publicitatea o minciună? Ce e original și ce e copiat? Să vindem sau să fim creativi? Branduri sau produse? Sunt corecte focus group-urile? Cum gândesc oamenii de creație? Cum arată relația dintre client și agenție care dă naștere la campanii valoroase? Ce înseamnă campanii valoroase?

Gafe ale oamenilor din agenții. Gafe ale oamenilor de marketing. Cutume. Exemple de idei și campanii.

Puteți comanda cartea pe www.PauzaDePublicitate.ro

 

CITEȘTE ȘI: Lunea lui Davide. Spoturile de Crăciun, luate "la bani mărunți". Despre reclamele de Crăciun albastru

CITEȘTE ȘI: Lunea lui Davide. De ce mă revolt atât? Cine nu a votat, a votat de fapt cu hoţia. Acum ar trebui să fie 68,16% linişte

CITEȘTE ȘI: Lunea lui Davide. Cutume de marcomm care n-ar trebui să existe în reclame

CITEȘTE ȘI: Lunea lui Davide: Din of-of în show off. Românii și alegerile din America

CITEȘTE ȘI: Lunea lui Davide. Ingredientele succesului garantat: „Pentru a atrage publicul, publicitarii apelează la animale, bebeluși, vedete sau sex”

Autor: Liviu David Liviu.Davidnext.advertising.ro

Comentarii

  • se poarta contestatismul Citiva din convingere , multi manipulati si foarte putini ca lideri Cam suspect ca i-a apucat lupta de clasa neomarxista acum cind sint depistate intense atacuri propagandiste ale rusiei si chinei mai ales in tarile ue Atacuri destabilizatoare care au numitor comun : deestabilizarea
  • Oare când are mai mult de suferit democraţia, când se dă în spectacol personajul din poza de mai sus sau când o clică de oligarhi taie şi spânzură după bunul plac? Oricât a încercat monstruosul aparat de propagandă globalistă să pună reflectorul doar pe ciudăţelul ăsta şi pe alţi câţiva ca el, faptul rămâne: alegerile din SUA au fost o mizerie de nedescris. Sistemul lor electoral e parcă înadins făcut să favorizeze frauda (absentee ballots, Dominion, etc.) Numeroşii omologi vestici ale Pravdei sovietice s-au făcut că plouă, dar cine a avut ochi să vadă nu s-a lăsat dus de nas.

    Altfel, un text scris cu un talent debordant şi o caricatură şi mai şi. Baftă multă în vânzarea cărţii!

Trimite un comentariu