Skip to main content

Lunea lui Davide. Mizeria de sub steag. Când un singur nemernic flutură un steag, milioane de oameni nevinovaţi au de suferit

 
Lunea lui Davide. Mizeria de sub steag. Când un singur nemernic flutură un steag, milioane de oameni nevinovaţi au de suferit

Lunea lui Davide. Un cioban neolitic, cu coarne şi blănuri, conduce asaltul asupra democraţiei numărul unu a lumii, fluturând un steag. Aceasta e imaginea Americii, transmisă pe toate canalele media ale planetei, cu care începe anul 2021.

Publicitate

Cum au reuşit bufonii să transforme lumea într-un teatru al absurdului? Simplu: cu cea mai puternică armă, capabilă să hipnotizeze masele. Steagul. „Let’s make America great again!”„UK, take back control!” „Nu ne vindem ţara!” Sloganuri-baloane, steaguri fără acoperire, amăgiri gogonate, pline cu nimic, care au dus la ce putea fi mai rău.

Atunci când nu ai nimic valoros de oferit, fluturi steagul. Atunci când ai epuizat toate minciunile, lăcrimezi pe el vorbind despre „naţiune”. Atunci când nu mai ştii cum să-ţi distrugi duşmanii, îi sufoci cu steagul, numindu-i „anti”. Pentru că steagul e tabu (sau ar trebui să fie), oferă siguranţă. „Dacă vă atingeţi de noi, vă atingeţi de ţara noastră!” strigă ticăloşii adăpostiţi sub el.

Steagul acoperă găurile din principii, din educaţie, din fundaţia bunului simţ. Steagul e noul preş de care se şterg bocancii, sub care se ascunde mizeria. Steagul a ajuns vopseaua colorată de pe cioara vopsită şi de pe gardul leopardului. În spatele steagului arborat patriotic se numără arginţii, se feliază ciolanul, se ascund cadavrele. Ticăloşii nu au nicio jenă, dar steagul nu are nicio vină.

Steagul ar trebui să fie sfânt, pentru că e îmbibat cu sânge, lacrimi şi sudoare. În el sunt înveliţi eroii unei naţiuni, pe ultimul lor drum. Luptătorii care au murit pentru el, sportivii care au învins şi minţile care au dat lumină lumiisunt ceea ce îl ţineacolo sus pe catarg.

Steagul ar trebui să fie simbolul victoriei, al bunăstării comune, al mândriei de a fi puternici împreună. Ar trebui.

Dar pentru asta accesul la el nu ar trebui să fie liber oricui. Când le este permis mincinoşilor, ticăloşilor şi penalilor să pună mâna pe el, petele de pe conştiinţa şi sângele de pe mâinile lor pătează imaginea unei naţiuni întregi.

Când un singur nemernic flutură un steag, milioane de oameni nevinovaţi au de suferit. În timp, ceea ce ar trebui să fie un simbol sfânt ajunge doar un steguleţ de circ.

Când se deşteaptă lumea? Mai e vreo şansă?

Şi caricatura:

Cine este Liviu David?

Autor al cărţii „Pauza de publicitate – Cum să gândeşti campanii pentru o lume care nu le iubeşte”

Din carte: cum să rezolvi un brief, cum să fii un copywriter bun, cum să fii un designer bun, cum să gândeşti conceptual şi strategic, cum să-ţi dezvolţi exigenţa personală, cum să speculezi contextele, cum să NU îţi scrii CV-ul pentru creaţie.

Dezbateri: este publicitatea o minciună? Ce e original şi ce e copiat? Să vindem sau să fim creativi? Branduri sau produse? Sunt corecte focus group-urile? Cum gândesc oamenii de creaţie? Cum arată relaţia dintre client şi agenţie care dă naştere la campanii valoroase? Ce înseamnă campanii valoroase?

Gafe ale oamenilor din agenţii. Gafe ale oamenilor de marketing. Cutume. Exemple de idei şi campanii.

Puteţi comanda cartea pe www.PauzaDePublicitate.ro

CITEŞTE ŞI: Lunea lui Davide. Spoturile de Crăciun, luate "la bani mărunţi". Despre reclamele de Crăciun albastru

CITEŞTE ŞI: Lunea lui Davide. De ce mă revolt atât? Cine nu a votat, a votat de fapt cu hoţia. Acum ar trebui să fie 68,16% linişte

CITEŞTE ŞI: Lunea lui Davide. Cutume de marcomm care n-ar trebui să existe în reclame

CITEŞTE ŞI: Lunea lui Davide: Din of-of în show off. Românii şi alegerile din America

CITEŞTE ŞI: Lunea lui Davide. Ingredientele succesului garantat: „Pentru a atrage publicul, publicitarii apelează la animale, bebeluşi, vedete sau sex”

Autor: Liviu David Liviu.Davidnext.advertising.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    se poarta contestatismul Citiva din convingere , multi manipulati si foarte putini ca lideri Cam suspect ca i-a apucat lupta de clasa neomarxista acum cind sint depistate intense atacuri propagandiste ale rusiei si chinei mai ales in tarile ue Atacuri destabilizatoare care au numitor comun : deestabilizarea
  • Donkeypapuas Donkeypapuas
    Alt mâncător de *** care face sluj oligarhiei fără de care ar fi un fomist de doi bani.
  • Moş Ion Copyroaităr Moş Ion Copyroaităr
    Oare când are mai mult de suferit democraţia, când se dă în spectacol personajul din poza de mai sus sau când o clică de oligarhi taie şi spânzură după bunul plac? Oricât a încercat monstruosul aparat de propagandă globalistă să pună reflectorul doar pe ciudăţelul ăsta şi pe alţi câţiva ca el, faptul rămâne: alegerile din SUA au fost o mizerie de nedescris. Sistemul lor electoral e parcă înadins făcut să favorizeze frauda (absentee ballots, Dominion, etc.) Numeroşii omologi vestici ale Pravdei sovietice s-au făcut că plouă, dar cine a avut ochi să vadă nu s-a lăsat dus de nas.

    Altfel, un text scris cu un talent debordant şi o caricatură şi mai şi. Baftă multă în vânzarea cărţii!

Trimite un comentariu

sus