Skip to main content

Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanța Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”

 
Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanța Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”
Captură TVR

Apar reacții după Revelionul difuzat de Televiziunea Publică în seara de 31 decembrie. Dorina Rusu, membru CNA, a trimis un comunicat în care anunță că se va autosesiza cu privire la show-ul prezentat de Mugur Mihăescu și Radu Pietreanu, doi membri ai grupului de umor Vacanța Mare în noaptea dintre ani. 

Rusu susține că producția „Revelion la mine acas'” a „oferit un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust și pe cele ale bunului-simț, ci și legislația audiovizualului.”

La emisiune a participat și Dan Bittman,.

Publicitate

Iată comunicatul complet al Dorinei Rusu:

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust și pe cele ale bunului-simț, ci și legislația audiovizualului. M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedință a CNA.

Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislația la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre niște glume proaste la adresa autorităților care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulți oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecție anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile și posturile de radio trebuie să-și înțeleagă nu numai libertățile, ci și responsabilitățile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanțată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR și-a abandonat misiunea publică.”

„N-am avut sarcină de serviciu să mă uit la TVR” - Alt membru CNA, altfel de reacție

Radu Herjeu, membru CNA, și-a exprimat la rândul său opinia față revelionul TVR:

„Am înțeles din relatări (căci eu n-am avut sarcină de serviciu să mă uit la TVR în noaptea de revelion) că programul imaginat de specialiștii televiziunii publice a reușit performanța rarisimă de a ultragia 99% din populația țării: pe progresiști și conservatori, pe fanii locatarului de la Cotroceni, pe cei ce poartă mască și pe credincioșii români ortodocși. La care se adaugă cei cu bun gust și cu simțul umorului, minoritari oricum”, a spus Herjeu.

Mesajul său complet, în continuare, via Facebook:

„Am înțeles din relatări (căci eu n-am avut sarcină de serviciu să mă uit la TVR în noaptea de revelion ) că programul imaginat de specialiștii televiziunii publice a reușit performanța rarisimă de a ultragia 99% din populația țării: pe progresiști și conservatori, pe fanii locatarului de la Cotroceni, pe cei ce poartă mască și pe credincioșii români ortodocși. La care se adaugă cei cu bun gust și cu simțul umorului, minoritari oricum.

Din câte am văzut, s-a și dat semnalul începerii construirii eșafoadelor pentru cei vinovați și constituirii tribunalelor poporului, așa cum e normal într-o democrație.

Nu știu, însă, ce soartă îi așteaptă pe cei care nu vor să participe la circul acesta politic și se încăpățânează să aplice doar legea, nu umorile proprii sau de grup.” 

TVR, contract de 50.000 de euro pentru revelionul cu Vacanța Mare

Paginademedia.ro a scris în EXCLUSIVITATE în urmă cu două săptămâni despre revelionul programat de TVR. Potrivit documentelor, înțelegerile cu Vacanța Mare însumau aproape 50.000 de euro.

Contactat de Paginademedia.ro, Mugur Mihăescu a declarat că propunerea pentru Revelion a venit din partea TVR și că programul a fost filmat în pub-ul din Centrul Vechi, la St Patrick.  Despre valoarea contractului: „a fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piață.”

Mihăescu a primit printr-un contract de drepturi de autor, potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, 52.000 de lei brut (adică 10.700 de euro).

Pe de altă parte, Pietreanu a ajuns la o înțelegere cu TVR, un contract separat de Mugur Mihăescu, pentru 53.000 de lei brut (aproape 11.000 de euro).

Producția Revelionului a fost făcută prin firma celor doi de la Vacanța Mare. Astfel, un alt contract a fost încheiat de TVR pentru Revelion cu firma R&M Production Art, deținută de Radu Pietreanu (R) și Mugur Mihăescu (M). Este firma de producție.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu și Vacanța Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat

CITEȘTE ȘI: Audiențe Revelion 2020

CITEȘTE ȘI: AUDIENȚE. Pe pe post erau românii la miezul nopții? Aproape trei milioane pe Antena 1

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • Dorina Rusu este un mare virusolog. In biografia oficiala de pe saitul CNA, scrie la inceput "studii de filologie, 1989" - deci nici macar un an universitar. Asta e, la fotbal, politica, medicina se pricep toti agramatii.
 • Dar la iUmor nu se iau la misto toate reglementarile anti-COVID? Nu au fost "scenete" cu Arafat interpretat de Ionut Rusu sau numere de stand up cu Teo care lua la misto masurile? Atunci de ce nu s-au sesizat? Iar de ProTV nu mai spun nimic...
 • @jk

  iar răspunsul, sper că e logic și de bun simț pentru unii, nu poate fi dat decât DUPĂ întocmirea unui raport de monitorizare și discutarea lui în ședința CNA. Altfel e doar gargară, din păcate politicianistă :)
 • @Radu Herjeu

  Ce ne facem cu Tv City, care nu are niciun fel de program ? Ce ne facem cu NCN, care nu mai difuzeaza stiri ? Sau cu Hit Music care in program zice ca are topuri si emisiuni dar in realitate are reclame intrerupte de cateva videoclipuri ?

  Fiti mai vigilenti @CNA !
 • @didi

  Nu, nu poate sancționa scenele în care se fumează (normal sau electronic), decât dacă acestea sunt difuzate până în ora 20. Așa e legislația.
  Și da, evident că CNA nu are niciun fel de atribuții legate de TVR, de politica sa editorială sau de conducerea ei. Doar legate de posibila încălcare a legislației audiovizualului de către aceasta.
 • Deci afirmi ca nu te uiti,sau ca nu ai avut sarcina sa te uiti,dar imediat pui etichete pe cei revoltati.Pe bune?!Nu are sens
 • @radu herjeu

  m-am uitat eu pe clipul postat de g4media. cna poate da amenzi pentru oameni care stau cu tigarile electronice in mana sau nu? era o sceneta in revelionul tvr cu mugur care tine un pahar de bere si o tigara in mana. e drept, cand e camera pe el, nu fumeaza, dar se vede clar ca fumeaza vapeaza dracu sa il ia cand cadrul se misca pe interlocutor.

  in rest, nu cred ca are cna atributii pe reorganizarea sau desfiintarea tvr, ca nu e treaba cna, ci a parlamentului, asa ca nu vad de ce te pronunti tu, daca tu aplici doar legea?

Trimite un comentariu