Skip to main content

Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”

 
Captură TVR
Captură TVR

Apar reacţii după Revelionul difuzat de Televiziunea Publică în seara de 31 decembrie. Dorina Rusu, membru CNA, a trimis un comunicat în care anunţă că se va autosesiza cu privire la show-ul prezentat de Mugur Mihăescu şi Radu Pietreanu, doi membri ai grupului de umor Vacanţa Mare în noaptea dintre ani.

Publicitate

Rusu susţine că producţia „Revelion la mine acas'” a „oferit un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului.”

La emisiune a participat şi Dan Bittman,.

Iată comunicatul complet al Dorinei Rusu:

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului. M-am autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1, care va fi analizată într-o sedinţă a CNA.

Emisiunile de divertisment trebuie să respecte legislaţia la fel ca toate celelalte, iar în emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor.

Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică.”

„N-am avut sarcină de serviciu să mă uit la TVR” - Alt membru CNA, altfel de reacţie

Radu Herjeu, membru CNA, şi-a exprimat la rândul său opinia faţă revelionul TVR:

„Am înţeles din relatări (căci eu n-am avut sarcină de serviciu să mă uit la TVR în noaptea de revelion) că programul imaginat de specialiştii televiziunii publice a reuşit performanţa rarisimă de a ultragia 99% din populaţia ţării: pe progresişti şi conservatori, pe fanii locatarului de la Cotroceni, pe cei ce poartă mască şi pe credincioşii români ortodocşi. La care se adaugă cei cu bun gust şi cu simţul umorului, minoritari oricum”, a spus Herjeu.

Mesajul său complet, în continuare, via Facebook:

„Am înţeles din relatări (căci eu n-am avut sarcină de serviciu să mă uit la TVR în noaptea de revelion ) că programul imaginat de specialiştii televiziunii publice a reuşit performanţa rarisimă de a ultragia 99% din populaţia ţării: pe progresişti şi conservatori, pe fanii locatarului de la Cotroceni, pe cei ce poartă mască şi pe credincioşii români ortodocşi. La care se adaugă cei cu bun gust şi cu simţul umorului, minoritari oricum.

Din câte am văzut, s-a şi dat semnalul începerii construirii eşafoadelor pentru cei vinovaţi şi constituirii tribunalelor poporului, aşa cum e normal într-o democraţie.

Nu ştiu, însă, ce soartă îi aşteaptă pe cei care nu vor să participe la circul acesta politic şi se încăpăţânează să aplice doar legea, nu umorile proprii sau de grup.”

TVR, contract de 50.000 de euro pentru revelionul cu Vacanţa Mare

Paginademedia.ro a scris în EXCLUSIVITATE în urmă cu două săptămâni despre revelionul programat de TVR. Potrivit documentelor, înţelegerile cu Vacanţa Mare însumau aproape 50.000 de euro.

Contactat de Paginademedia.ro, Mugur Mihăescu a declarat că propunerea pentru Revelion a venit din partea TVR şi că programul a fost filmat în pub-ul din Centrul Vechi, la St Patrick. Despre valoarea contractului: „a fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piaţă.”

Mihăescu a primit printr-un contract de drepturi de autor, potrivit documentelor consultate de Paginademedia.ro, 52.000 de lei brut (adică 10.700 de euro).

Pe de altă parte, Pietreanu a ajuns la o înţelegere cu TVR, un contract separat de Mugur Mihăescu, pentru 53.000 de lei brut (aproape 11.000 de euro).

Producţia Revelionului a fost făcută prin firma celor doi de la Vacanţa Mare. Astfel, un alt contract a fost încheiat de TVR pentru Revelion cu firma R&M Production Art, deţinută de Radu Pietreanu (R) şi Mugur Mihăescu (M). Este firma de producţie.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat

CITEŞTE ŞI: Audienţe Revelion 2020

CITEŞTE ŞI: AUDIENŢE. Pe pe post erau românii la miezul nopţii? Aproape trei milioane pe Antena 1

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • LAMULTEAN LAMULTEAN
    Dorina Rusu este un mare virusolog. In biografia oficiala de pe saitul CNA, scrie la inceput "studii de filologie, 1989" - deci nici macar un an universitar. Asta e, la fotbal, politica, medicina se pricep toti agramatii.
  • Mihai Mihai
    Dar la iUmor nu se iau la misto toate reglementarile anti-COVID? Nu au fost "scenete" cu Arafat interpretat de Ionut Rusu sau numere de stand up cu Teo care lua la misto masurile? Atunci de ce nu s-au sesizat? Iar de ProTV nu mai spun nimic...
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @jk

    iar răspunsul, sper că e logic și de bun simț pentru unii, nu poate fi dat decât DUPĂ întocmirea unui raport de monitorizare și discutarea lui în ședința CNA. Altfel e doar gargară, din păcate politicianistă :)
  • jk jk
    @Radu Herjeu acum întrebarea vine:S-a încălcat sau nu s-a încălcat legea?
  • Andi Andi
    @Radu Herjeu

    Ce ne facem cu Tv City, care nu are niciun fel de program ? Ce ne facem cu NCN, care nu mai difuzeaza stiri ? Sau cu Hit Music care in program zice ca are topuri si emisiuni dar in realitate are reclame intrerupte de cateva videoclipuri ?

    Fiti mai vigilenti @CNA !
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @didi

    Nu, nu poate sancționa scenele în care se fumează (normal sau electronic), decât dacă acestea sunt difuzate până în ora 20. Așa e legislația.
    Și da, evident că CNA nu are niciun fel de atribuții legate de TVR, de politica sa editorială sau de conducerea ei. Doar legate de posibila încălcare a legislației audiovizualului de către aceasta.
  • Miu Miu Miu Miu
    Deci afirmi ca nu te uiti,sau ca nu ai avut sarcina sa te uiti,dar imediat pui etichete pe cei revoltati.Pe bune?!Nu are sens
  • didi didi
    @radu herjeu

    m-am uitat eu pe clipul postat de g4media. cna poate da amenzi pentru oameni care stau cu tigarile electronice in mana sau nu? era o sceneta in revelionul tvr cu mugur care tine un pahar de bere si o tigara in mana. e drept, cand e camera pe el, nu fumeaza, dar se vede clar ca fumeaza vapeaza dracu sa il ia cand cadrul se misca pe interlocutor.

    in rest, nu cred ca are cna atributii pe reorganizarea sau desfiintarea tvr, ca nu e treaba cna, ci a parlamentului, asa ca nu vad de ce te pronunti tu, daca tu aplici doar legea?
  • Mile Mile
    Garcea pesedist a sunt bani degeaba

Trimite un comentariu

sus