Skip to main content

TEORIA CONSPIRAŢIEI. Pro TV, somată de CNA pentru ce a zis Busu despre coronavirus

 
Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

CNA. Pro TV s-a ales cu o somaţie publică din partea Consiliului din cauza lui Florin Busuioc. Busu şi-a spus părerea cu privire la apariţia coronavirusului.

Publicitate

În cadrul Ştirilor Pro TV din 16 decembrie, Busu a făcut următoarele afirmaţii înainte să prezinte Vremea:

„Asta e nenorocirea, de fapt. Că micii producători, mici comercianţi au fost loviţi zdravăn de tot, marile companii n-au nicio treabă pân’ la urmă. Pentru că de acolo a pornit, frate, toată treaba. De la marile companii.

De acolo s-a... stârnit această furtună nenorocită. Eu aşa cred. Pentru că ăsta nu este un virus care a apărut din neant, a apărut spontaneu. Ăsta a fost creat. Clar.”

Membrii CNA s-au arătat deranjaţi de faptul că Mihai Dedu şi Andreea Marinescu, prezentatorii jurnalului, nu l-au întrerupt pe Busu în momentul în care îşi spunea părerea.

Cristina Pocora în şedinţa CNA: „Nu trebuia să se trezească să vorbească despre asta. Mie nu mi se pare potrivit ce a spus el.”

Dorina Rusu în şedinţa CNA: „Părerea lui este clar că marile companii sunt de vină. El asta a vrut să spună. Ştiţi că la CNA nu se cere cu semne pe sub masă, trebuie să reacţioneze conform Codului şi Legislaţiei audio-vizuale.

Pe viitor să nu-l mai lase pe Florin Busuioc să bată câmpii.”

Ramona Sorescu în şedinţa CNA: „E vorba că în contextul ăsta, părerea lui Busu chiar contează în momentul în care spune ceva. Şi poate fi luat de bun. Ceilalţi moderatori trebuiau să îl întrerupă.”

În urma discuţiilor, Radu Herjeu a propus o somaţie publică, care a fost votată în unanimitate.

Ce spune Legislaţia

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Farfurica Farfurica
    lasa ca daca era la romania tv sareai in sus

    Deja ai 100 de comentarii pe stirea asta. Cand iti faci curaj sa comentezi pe stirile cu audiente ? Pro tv dublu comercial aseara fata de antenuta ta. Frica ?
  • Cutitescu Cutitescu
    Păi tocmai tu ziceai de sosoaca

    Antenuta ta cum o mai duce ? Locul 3 4 zile din 7 ? Marinica Zero Barat ?
  • Cutitescu Cutitescu
    Cum se poate , nu sunt ei deontologi of

    Ei sunt lideri zi de zi , asta conteaza. Peste Neata lui Peste Prajit...
  • ONe ONe
    Mile draga,la romania tv daca era asta,era insotita de alte comentarii si burtiere de mizerie.Si nici macar somatie nu pupa
  • Măcar cât timp îmi faceţi injecţia pot să-mi dau jos masca? Măcar cât timp îmi faceţi injecţia pot să-mi dau jos masca?
    Bietul Busu şi-a cam dat cu Tesla-n garaj la faza asta - şi nu mă refer la somaţia CNA-ului, ci la repercusiunile de la nivel Corporate.

    Busulache, ai uitat regulile jocului, tati. Nu le spunem plebeilor ce au ei nevoie să ştie, ci ce avem noi nevoie să ştie. Stai jos, 4!
  • James James
    Ma tot uit la prezentatorii de vreme prin alte tari, si ceva da cu virgula clar.
  • Adi Adi
    Recunosc, nu-mi imaginam ca până și Busu este spalat pe creier! La asta nu ma așteptăm. Părea băiat cu scaun la cap!
  • B.A.M B.A.M
    RĂSPUNDE OMULE LA ÎNTREBĂRI!!!
    NIMENI NU-TI VA DA DREPTATE PE DEGEABA!!!
    DACĂ SCRII O FRAZĂ AMĂRĂTĂ, NU REZOLVI CEVA!!!! ARGUMENTEAZ-O MACAR!!!
    P.S. Înțeleg acum de ce te înjură lumea pe aici.
  • mile mile
    lasa ca daca era la romania tv sareai in sus
  • B.A.M B.A.M
    Mile:
    1)Pe mine când m-ai văzut că am scris lucruri, în cadrul altor articole asemănătoare cu acesta (cu referire la originea virusului)???
    2)Dacă nu am făcut-o (și mă refer strict la articolele cu privire la originea virusului), nu am făcut-o strict din PROSTIE, LENE, HAZARD, etc.
    3)Nu e primul articol în care invoc dreptul la opinie și cel la libera exprimare!!! Atâta doar că nu existau referiri la originea virusului...
  • mile mile
    ca erati impotriva acestor opinii exprimate de alte posturi sunteti postaci
  • B.A.M B.A.M
    Despre ce tot vorbești Mile? POȚI SĂ NU MAI SCHIMBI SUBIECTUL DISCUȚIEI? RĂSPUNDE CU SUBIECT ȘI PREDICAT la ce se scrie sau la se anunță în cadrul articolului!!!
    Care e legătura articolului sau a opiniilor exprimate cu România TV???
  • mile mile
    daca era la romania tv erati fericiti
  • 5566 5566
    Marian cum sa zic
    Ce vezi asa atractiv in 4 ore jumate de jurnal,in care se repeta același știri,30 de minute sport cu tanti Caragea si meteo cu leșinata de Magda sau Busu
    Publicitate la greu si cam atat
    Sa nu mai zic de glumele răsuflate lu' Tataia Dedu ,sa nu mai zic de minciunile lu Neti despre zodii si pentru 2 vorbe,3 prostii are salariu mai mare ca un parlamentar
    Hai sa fim serioși ca nu te trezesti tu la 6 si stai 4 ore in fața teveului pentru astea
    Cei la obositor sunt doi jurnaliști tineri, frumoși,carismatici si se descurcă la fel ca doamna Marinescu si ceilalti de pe acolo
    Sport exact cat trebuie,Horoscop cu o fată de 23 ani care are mai mult farmec decat Neti
    Plus Meteo
    2 ore sunt îndeajuns pentru a începe o dimineata bună
    Si tu si prietenii tăi credeți ca daca e lider înseamnă ca e bun
    Pai uite România Tv e si ea lider la știri si nu e bună deloc
  • Gabriel Gabriel
    Doamne ferește, doamne ferește! Dacă a ajuns sa fie sancționat pt ca și a spus părerea... Pt cei care expun tot felul de opinii pro pandemie și pro vaccin, ne acoperite de nimic din realitate, nu se mai ia nicio masura.
    Dacă prin atitudinile astea își imaginează ei ca o sa 'împrietenească' oamenii cu vaccinul, înseamnă că au ajuns degeaba la vârsta pe care o au.

Trimite un comentariu

sus