Skip to main content

TEORIA CONSPIRAŢIEI. Pro TV, somată de CNA pentru ce a zis Busu despre coronavirus

 
Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

CNA. Pro TV s-a ales cu o somaţie publică din partea Consiliului din cauza lui Florin Busuioc. Busu şi-a spus părerea cu privire la apariţia coronavirusului.

Publicitate

În cadrul Ştirilor Pro TV din 16 decembrie, Busu a făcut următoarele afirmaţii înainte să prezinte Vremea:

„Asta e nenorocirea, de fapt. Că micii producători, mici comercianţi au fost loviţi zdravăn de tot, marile companii n-au nicio treabă pân’ la urmă. Pentru că de acolo a pornit, frate, toată treaba. De la marile companii.

De acolo s-a... stârnit această furtună nenorocită. Eu aşa cred. Pentru că ăsta nu este un virus care a apărut din neant, a apărut spontaneu. Ăsta a fost creat. Clar.”

Membrii CNA s-au arătat deranjaţi de faptul că Mihai Dedu şi Andreea Marinescu, prezentatorii jurnalului, nu l-au întrerupt pe Busu în momentul în care îşi spunea părerea.

Cristina Pocora în şedinţa CNA: „Nu trebuia să se trezească să vorbească despre asta. Mie nu mi se pare potrivit ce a spus el.”

Dorina Rusu în şedinţa CNA: „Părerea lui este clar că marile companii sunt de vină. El asta a vrut să spună. Ştiţi că la CNA nu se cere cu semne pe sub masă, trebuie să reacţioneze conform Codului şi Legislaţiei audio-vizuale.

Pe viitor să nu-l mai lase pe Florin Busuioc să bată câmpii.”

Ramona Sorescu în şedinţa CNA: „E vorba că în contextul ăsta, părerea lui Busu chiar contează în momentul în care spune ceva. Şi poate fi luat de bun. Ceilalţi moderatori trebuiau să îl întrerupă.”

În urma discuţiilor, Radu Herjeu a propus o somaţie publică, care a fost votată în unanimitate.

Ce spune Legislaţia

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Bun, Mile! Unde pot să-și exprime astfel de opinii ÎN MOD PUBLIC oameni ca Florin Busuioc, Diana Șoșoacă și alții???
  CONSTITUȚIA ROMÂNIEI PREVEDE ACEST LUCRU, ACEST DREPT!!!
  Mai ales că lumea poate să creadă asta în continuare și dacă închideau PRO TV!!!!!
 • Pentru activitatea depusa la CNA în favoarea PSD, dl. Herjeu merita cu vârf și îndesat încă un septembrie.
 • Mile, ce legătură are Diana Șoșoacă cu subiectul dezbătut și cu subiectul articolului???
  P.S.
  1)Mile, singurul lucru pe care eu l-am zis de Diana Șosoacă a fost legat de apariția ei la revelionul României TV, în contextul în care multă lume a spus că a fost o redifuzare de revelion!!! Iar în 2019, Diana Șoșoacă nu era o persoană publică!!! Fapt pentru care nu ar fii avut cum să apară în revelionul din 2019, ca să fie redifuzată în 2020...
  2)Te-aș ruga să nu schimbi subiectul discuției doar pentru că "vântul și-a schimbat direcția"/etc... Eu cel puțin încerc să-mi argumentez opinia...
 • Mile, eu aveam această reacție și dacă era spusă pe Nașul TV!
  De data asta a fost o opinie logică!!!
  O opinie logică în contextul în care virusul a apărut în Wuhan, unde (culmea) există un centru de microbiologie!!!
  OMS nici după un an nu a stabilit cu exactitate sursa acestei infecții!!! Așa că opinia asta (cum că a fost creat) e la fel de morală și dacă o spuneau Veronica și Viorel Stegaru!!!
 • 5566 ,cultura ta generala poate invata de la antenuta , sa fim seriosi un matinal cu doua pasari plasate pe o sarma ghimpata , mai bine un documentar decat pe cei doi . , diferentele se vad in audiente .
 • Radu Herjeu este de un activism de speriat. Cintecul lebedei sau stahanovism spre a-i convinge pe cei din PSD sa il mai lase sa stea in CNA vreo 7 pe o leafă babană?
 • Aha
  Si cică asta vrea sa fie matinal
  Bine le-a facut ca prea exagerau cu discuțiile astea fără rost in timpul unui jurnal de știri
  Învățați de le antenuta ca cel mai bun matinal ei il au si se văd diferențele
 • Dacă cineva are o opinie precum a lui Busu', unde poate (conform Constituției României) să-și exprime PUBLIC opinia???
  Asta e opinia omului!!! Vom muri din cauza opiniei omului și nu am aflat în același timp cu cei din CNA??? Sau cum??
  Poate sună nebunesc, poate nu...
  TELESPECTATORII TREBUIAU SĂ DECIDĂ ACEST LUCRU!!!!!

Trimite un comentariu

sus