Skip to main content

Credeaţi că s-a terminat? Revelionul cu Garcea îi aduce un proces TVR-ului

 
Foto | Pro TV
Foto | Pro TV

Televiziunea Română a fost dată în judecată, din cauza Revelionului cu Vacanţa Mare. Sindicatul MediaSind a anunţat că i-a deschis proces TVR-ului pentru „secretizarea revelionului Garcea-Gradea”, după cum îl numesc aceştia.

Publicitate

Principalul motiv este că „Societatea Română de Televiziune – SRTV, mai precis conducerea, a refuzat să ofere informaţiile publice solicitate în legătură cu organizarea şi difuzarea emisiunii Revelion la mine acas, arată un comunicat remis de MediaSind.

Printre altele, sindicaliştii au cerut detalii despre felul în care a fost produs programul de Revelion, despre cum au fost încheiate contratele şi detalii despre sumele plătite pentru fiecare (întrebările puse de MediaSind, la finalul articolului).

CONTEXT. Reamintim că programul difuzat de TVR în noaptea dintre ani a fost criticat dur de Dorina Rusu (membră CNA), de Iulian Bulai (preşedintele comisiei mass-media din Parlament), dar şi de alţi politicieni.

Într-un final, CNA a decis că emisiunea nu încalcă legislaţia.

MediaSind menţionează că nu a primit răspunsuri de la TVR, care a motivat că „informaţiile solicitate nu se încadrează în prevederile Legii nr. 544/2001”.

Ce a întrebat MediaSind?

Sindicatul a publicat şi lista informaţiilor pe care le-a cerut de la TVR, despre Revelion. Detalii, în continuare:

  • A existat un producător pentru întregul program de revelion sau „Revelion la mine acas'”, a fost o producţie de sine stătătoare?
  • Emisiunea Revelion la mine acas' a fost o coproducţie sau o producţie externă achiziţionată de către TVR?
  • Dacă a fost o coproducţie, cine a fost producătorul din instituţie responsabil pentru aceasta emisiune?
  • Dacă a fost o achiziţie a unui program “la cheie”, de ce s-au încheiat separat contracte comerciale cu două firme aparţinând actorilor?
  • Care au fost sumele plătite pentru fiecare contract în parte încheiat pentru emisiunea Revelion la mine acas’ ?
  • Cine a fost producătorul intern din TVR responsabil pentru preluarea producţiei externe?
  • Cine a filmat în barul St. Patrick? R&M Production Art sau angajaţi ai SRTV?
  • Contractul are ca obiect “asigurarea întregii creaţii prestaţii artistice (actori, invitaţi speciali, interpreţi de muzică uşoară, trupe, regie artistică, apariţii episodice, mişcare scenică, figuraţie, regie locaţie)” necesară realizării programului special de sărbători cu titlul Revelion la mine acas’, difuzat pe canalul TVR 1, în data de 31 decembrie 2020”?
  • Editarea video şi post producţia au fost realizate în TVR?
  • De ce nu a existat generic de emisiune?
  • Cine a vizionat materialul final în vederea acordării bunului de difuzare: Producătorul General, Directorul de canal, producătorul delegat sau directorul de programe sau altcineva? Vă solicităm să precizaţi şi funcţia care a vizionat materialul înainte de a fi introdus in serverele de emisie.
  • Pentru emisiunea Revelion la mine acas' cine a dat bunul de difuzare in sistemul intern de aprobare pentru emisie? Numiţi funcţia.
  • De ce a fost evitată decizia membrilor Consiliului de Administraţie prin împărţirea sumei totale pentru realizarea şi difuzarea acestei emisiuni în mai multe contracte?”

CITEŞTE ŞI: Caz închis! Revelionul TVR cu Vacanţa Mare nu poate fi amendat. Un membru CNA atrage atenţia: „Ar trebui să dăm un semnal public!”


CITEŞTE ŞI: Revelionul TVR cu Vacanţa Mare, pe masa CNA. Discuţii peste discuţii şi nicio concluzie. Membru CNA: „Revelionul lui Dan Negru era mai potrivit la TVR”


CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Cât costă Revelionul TVR cu Mugur Mihăescu şi Vacanţa Mare? Câteva zeci de mii de euro. Contractele, detaliat


CITEŞTE ŞI: Un membru CNA critică Revelionul de la TVR 1, cu Vacanţa Mare: „Televiziunea publică a oferit un spectacol grotesc”


CITEŞTE ŞI: Reacţii. Senator USR: "Singura soluţie e desfiinţarea TVR şi înfiinţarea alteia". „Răul a fost făcut. Pe bani publici” - Monica Ghiurco


CITEŞTE ŞI: SFIDAREA la rang de lege! Ce au în comun Revelionul Vacanţa Mare, Ionuţ Cristache şi Augusta Lazarov?


CITEŞTE ŞI: Despre Revelionul TVR, cu Vacanţa mare: „Un show de prost gust”- Iulian Bulai, şeful comisiei mass-media din Parlament


CITEŞTE ŞI: Şefa TVR, reacţie în scandalul legat de Revelionul cu Vacanţa Mare: „Nu am intervenit în propunerile pentru seara de Revelion”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Pomana la înmormântare din fondul de protocol. Hoție a primăriei Târgu Mureș.
  • Nemo Anonimo Nemo Anonimo
    S-a urmărit prin specificitatea prezentării
    acordarea unei oarecare legitimități polițienești.
  • DODO DODO
    aici sint banii dumneavoastra ( la garcea ) !
  • Fana Fana
    O porcarie de revelion. Mai bine dadeau secvente din revelioanele trecute. Erau glume mai bune si Revelioane mai frumoase si mai bine alcatuite. Costa si mai putin. Ar trebui sa pateasca pierderea procesului conducerea care a aprobat si cei care l-au facut. Ia cei de la CNA sunt si ei platiti dupa cum bate vantul . Zic si ei ce e bine si ce e rau cum li se cere. Doar nu credeti ca sunt corecti tot timpul. La TVR sunt niste emisiuni de tot plansul.
  • Alexandru Alexandru
    Pana nu va fi desfiintat TVR-ul, nu se incheie tot "beef-ul" acesta
  • Lucia Marusievici Lucia Marusievici
    Daca au filmat cu cameramani din TVR pe combinatie, nu o sa ii prinda nimeni, ca aia au filmat in timpul lor liber si nu vor recunoaste. Daca au luat scule din TVR atunci trebuie sa se gaseasca undeva alocarile pentru filmare. Daca s-a montat in tvr si au procesat sunetul tot in TVR de ce au mai platit productia externa? Caz penal clasic si caz de dubla decontare: angajatii TVR muncesc si smecherii deconteaza extern toata productia. La fel face si Iuliana Tudor, Iuliana Marciuc, Mircea Dinescu si multi altii. La puscarie Alina Amza, Ionela Lita, Eduard Dirvariu, Demeter Andras, Carla Tompea si Doina Gradea.
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    TVR va pierde procesul. Numai ca cheltuielile nu le vor plăti Doina Gradea, Tompea, Darvariu, Roxana Ionescu. Ci tot instituția năpăstuita de o asemenea conducere. De aceea Gradea&co trebuie sa plece. În regim de maxima urgenta. Însoțită de cei numiți mai sus. Dar și de alții.

Trimite un comentariu

sus