Skip to main content

Contul armatei din Myanmar, suspendat pe Facebook şi Instagram

 
The Straits Times
The Straits Times

Facebook a luat o nouă decizie radicală, în urma unui conflict deschis din ultima perioadă. Platforma lui Mark Zuckerberg a închis contul armatei din Myanmar, scrie Washington Post.

Publicitate

Decizia a fost luat miercuri seară, pentru că exista un „istoric al abuzurilor extrem de severe asupra drepturilor omului”, dar şi pentru că reţeaua socială era folosită pentru a urmări noi runde de violenţă, în urma loviturii de stat de la începutul lui februarie.

De asemenea, contul armatei numită Tatmadaw din Myanmar a fost eliminat şi de pe Instagram, platformă care aparţine de Facebook.

Odată cu lovitura de stat dată pe 1 februarie, armata a reuşit să demită guvernul democrat condus de Aung San Suu Kyi şi a impus control pe internet, dar şi pe reţelele sociale, pe care le-a interzis timp de câteva zile.

Facebook este reţeaua socială cea mai utilizată de locuitorii din Myanmar, fiind folosită pentru comunicare şi pentru job-uri.

„Continuăm să tratăm situaţia din Myanmar ca pe o situaţie de urgenţă şi rămânem concentraţi asupra siguranţei comunităţii noastre şi a populaţiei din Myanmar.

Evenimentele de la începutul lunii februarie, inclusiv violenţele stradale, au condus la necesitatea acestei interdicţii. Credem că riscurile de a permite armatei Tatmadaw să rămână pe Facebook şi Instagram sunt prea mari”, a spus Rafael Frankel, directorul de politică al Facebook, potrivit Washington Post.

CITEŞTE ŞI: Facebook, blocat temporar în Myanmar de armata care a preluat puterea

CITEŞTE ŞI: Donald Trump, interzis pe Facebook şi Instagram

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dumitru Neghina Dumitru Neghina
    Trebuie suspendată dna.Sosoaca de la AUR care are un comportament lamentabil in societate.

Trimite un comentariu

sus