Skip to main content

Canalul BBC World News, interzis în China. De ce?

 
Foto: Chaing Rai Times
Foto: Chaing Rai Times

Canalul britanic BBC World News a fost interzis în China de autoritatea chineză de reglementare a audiovizualului, scrie Ozap.com. Xi Jinping, conducătorul ţării, consideră conţinutul de la BBC drept unul care „încalcă grav directivele în vigoare din ţară”.

Publicitate

Concret, autoritatea de reglementare chineză este de părere că radiodifuzorul britanic a încălcat principiul conform căruia „informaţiile trebuie să fie veridice şi corecte” şi „să nu influenţeze interesele naţionale ale Chinei”.

Decizia conducătorilor de la Beijing vine la o săptămână după ce Marea Britanie a suspendat licenţa audiovizuală a canalului de ştiri CGTN, pe motiv că ar fi controlat de Partidul Comunist Chinez.

Dominic Raab, ministrul britanic de externe, a catalogat decizia chinezilor drept un „atac inacceptabil asupra libertăţii presei”:

„China are unele dintre cele mai dure restricţii din lume cu privire la libertatea mass-media şi a internetului, iar această ultimă mişcare nu va afecta decât reputaţia Chinei în ochii lumii. Este un atac innaceptabil asupra libertăţii presei.”

Context. Suspendarea canalului BBC vine după ce postul a difuzat o ştire pe 3 februarie, în care s-au prezentat relatări cu privire la tortura şi viaţa sexuală a femeilor uigur din lagărele chineze din regiunea Xinjiang.

Canalul de ştiri raporta violuri de grup din partea gardienilor, care foloseau bastoane electrice pentru a le forţa pe femei să întreţină relaţii intime. În Xinjiang este găzduită minoritatea uigură predominant musulmană, care a recunoscut represiunea autorităţilor chineze în ultimii ani.

CITEŞTE ŞI: Televiziunea de stat chineză nu mai poate emite în Marea Britanie. Din ce motiv?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Deci cand se interzice bbc e dictatura, dar cand se interzice CGTN e normal. A naibii democratie.
  • mile mile
    dodo, pai e dictura nu pricepi ce informatii sunt daca e cenzura ha
  • DODO DODO
    ca si rusii astia au comunismul cu consecintele sale in singe Ce crede pcc ? ca le-a pus oamenilor dopuri in urechi ? sursele alternative de informatii sint cu gramada Este probabil ca sa aiba si ei electoratul ,, naiv ,,al lor ( ca al psd -ului )

Trimite un comentariu

sus