Skip to main content

EFECTELE presei. După un material Recorder, DNA a descins la Apele Române, unde o chelneriţă a fost angajată inginer. Reacţia premierului Cîţu

 
EFECTELE presei. După un material Recorder, DNA a descins la Apele Române, unde o chelneriţă a fost angajată inginer. Reacţia premierului Cîţu

EFECTELE presei. Recorder anunţă că Direcţia Naţională Anticorupţie a descins la sediul Administraţiei Naţionale „Apele Române" (ANAR), după dezvăluirile jurnaliştilor legate de numirile politice făcute în respectiva instituţie.

Publicitate

După materialul Recorder, a reacţionat şi premierul Florin Cîţu. Acesta a spus că va trimite Corpul de Control la Apele Române.

Nu în ultimul rând, Tánczos Barna (ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor) a declarat că în maximum două săptămâni va face „o analiză punctuală pe numirile de la Apele Române”, potrivit Recorder.

Reacţiile unora dintre cele mai importante autorităţi ale statului român vin în contextul unui material de presă puternic, care s-a viralizat la scurt timp după publicare.

Jurnaliştii au investigat numirile politice de la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad. A ieşit la iveală că, recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundaţiilor a fost angajată, pe post de inginer, o tânără care a fost chelneriţă la un bar din Iaşi. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care instituţia are în subordine mai multe judeţe din Moldova, afectate periodic de inundaţii.


Vezi tot materialul, pe Recorder


Clipul postat de Recorder numără aproape jumătate de milion de vizualizări pe YouTube, în trei zile. Este şi pe locul şase în topul celor mai populare clipuri încarcate pe YouTube-ul românesc în ultima perioadă.

VIDEO. Noi dezvăluiri despre politizarea instituţiilor: un animal politic şi o chelnetiţă angajată inginer

Nu este primul material viral despre Apele Române, publicat de Recorder, care stârneşte dezbateri aprinse şi reacţii la nivel înalt. La finalul anului trecut, jurnaliştii au publicat povestea unui director care a fost dat afară pentru a face loc unui membru PNL.


Citeşte şi: RAR. Reportaj viral: 2 milioane de vizualizări! În două zile! Un film marca Recorder, pe locul şapte în trendingul YouTube


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    problema nu e ca aia e manichiurista, ci ca a fost angajata pe POST DE INGINER HIDROTEHNIST sau cum se numeste inginerul specializat in baraje, cursuri de apa, amenajari hidrotehnice etc.

    asta nu e ca si cum ai fi muncitor necalificat si te califici la locul de munca. cel care a facut angajarea trebuie sa raspunda penal pentru subminarea economiei nationale - daca mai exista asa ceva - sau pentru sabotaj industrial - asta sigur exista.
  • Prostulinul Prostulinul
    Faptul ca a fost chelnarita,manichiurista,fwmeie de servici,gunoier...nu are nicio relevanta.Poti munci pentru o paine cinstita si sa faci studii.Problema este a ,,animalului politic".Este problema generala a tuturor partidelor politice ce s au perindat la guvernare,local sau national,pe principiul ,,pleaca ai vostri,vin ai nostri".Angajarile acestea cu concursuri fictive sau chiar fara ar trebui sa si gaseasca nasul: puneti i pe marii sefi sa dea toate salariile din propriile buzunare inapoi,statului...si asa avem buget sarac,luati le banii pentru aceste marlanii.Avem absolventi brilianti care nu au posturi conform cu studiile lor pentru ca nu au avut noroc de pile,relatii,,,purtare usuratica,, sau parinti cu bani si spate.Rusine celor ce apeleaza la astfel de nimicnicii,rusine partidulyi ca permite,rusine inaltilor conducatori.Asta este Romania zilelor noastre,rezultatul pilelor,prieteniilor,nepotismului,placerilor.
  • Doina Doina
    Cristache, venit la TVR fără concurs și prin numire politica discuta aseară cazul Apele Romane unde e o numire politica fără concurs;) Ipocrizie maxima!

Trimite un comentariu

sus