Skip to main content

Google dă bani site-urilor de ştiri înainte să fie obligat de o lege. A semnat cu o mare companie din Australia, ţară care pregăteşte o astfel de lege

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

S-a semnat un acord între Google şi o mare companie media din Australia, pentru preluare pe bani a ştirilor. Seven West Media este prima mare companie australiană de media care a semnat un acord de milioane de dolari cu Google pentru ca conţinutul său să fie afişat într-o nouă platformă numită Google News Showcase, scrie The Guardian.

Publicitate

Seven descrie tranzacţia drept „plată echitabilă”, menţionează sursa citată.

News Showcase este o funcţie nouă a aplicaţiei Google News unde se găseşte o parte din conţinutul editorial al anumitor site-uri. Prin intermediul aplicaţiei utilizatorii pot accesa gratuit conţinutul cu plată, iar Google acoperă costurile către publisheri.

Reamintim că în urma cu o luna Google a ameninţat că părăseşte Australia dacă autorităţile vor adopta o lege prin care companiile de tech ar fi obligate să plătească bani site-urilor de ştiri.

În acest context, publicaţia Business Insider face următoarea observaţie:

„Acordul (dintre Seven West Media şi Google) indică faptul că Google doreşte să semneze înţelegeri cu publisherii înainte unei legi care ar forţa companiile să plătească bani către presă”, notează sursa citată.

Google a lansat Showcase ca parte a Google News la sfârşitul anului trecut, pe fondul creşterii presiunii internaţionale pentru recalibrarea relaţiei sale cu producătorii de ştiri, menţionează Business Insider.

Showcase a semnat până acum cu peste 450 de publicaţii (Financial Times, Le Monde şi Reuters), în 12 ţări, inclusiv Marea Britanie, Germania şi Brazilia.

Recent, şi Facebook a făcut o mişcare în această zonă. Serviciul Facebook News s-a lansat şi în Europa, după ce o perioadă a fost disponibil doar în Statele Unite ale Americii. Ştiri de la publicaţii precum The Guardian, Daily Mail şi Financial Times vor apărea într-un feed dedicat pe Facebook.

Prin acest seriviciu publicaţiile vor primi bani de la Facebook pentru conţinutul produs.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus