Skip to main content

Radu Herjeu şi Dorina Rusu pleacă din CNA, după ce şi-au încheiat mandatele. Şedinţele, oprite temporar

 
Foto: Facebook
Foto: Facebook

CNA. Radu Herjeu şi Dorina Rusu au participat astăzi, 8 februarie, la ultima şedinţă în calitate de membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului. Cei doi şi-au încheiat mandatul de 6 ani.

Publicitate

Şedinţele CNA nu se vor desfăşura în perioada următoare, până când noua echipă se va completa. În acest moment mai sunt doar şapte membri în CNA: Monica Gubernat (preşedinte), Nicolaie Bălaşa (vicepreşedintele), Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Cristina Pocora, Oana Dincă şi Răsvan Popescu.

Din actuală echipă au ieşit următorii membri: Gabriel Tufeanu (mandat încheiat în decembrie), Radu Călin Cristea (decedat în toamna anului trecut), Radu Herjeu (mandat încheiat pe 8 februarie), Dorina Rusu (mandat încheiat pe 8 februarie).

Membrii CNA sunt numiţi la propunerea Parlamentului, Guvernului şi Preşedintelui Klaus Iohannis, după audierea în Parlament şi votul plenului reunit al celor două Camere: Senat şi Camera Deputaţilor.

Radu Herjeu a publicat pe blogul său o statistică legată de amenzile pe care le-a dat în CNA, din momentul în care a devenit membru (martie 2015). Din totalul de 375 de amenzi, Herjeu a propus 225 (adică 60%).

Iată şi un top al amenzilor pentru principalele posturi realizat de Radu Herjeu, via raduherjeu.ro:

Antena 1
– a propus 957.000 lei (din care s-au votat 720.000 de lei)

Kanal D
– a propus 830.000 de lei (din care s-au votat 540.000 de lei)

România TV
– a propus 612.500 de lei (din care s-au votat 452.500 de lei)

Realitatea TV
– a propus 554.500 de lei (din care s-au votat 514.500 de lei)

Antena 3
– a propus 513.500 de lei (din care s-au votat 353.500 de lei)

B1 TV
– a propus 505.000 de lei (din care s-au votat 340.000 de lei)

Pro TV
– a propus 410.000 de lei (din care s-au votat 190.000 de lei) - Aici se adaugă şi ultimă amendă acordată Pro TV-ului, pentru serialul Profu. Detalii, AICI.

Antena Stars
– a propus 60.000 de lei (din care s-au votat 55.000 de lei)

Toate amenzile propuse de Radu Herjeu le puteţi citi AICI.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andipanda andipanda
    Plecarea lui Herjeu este o veste buna pentru unii si o veste proasta pt. altii. Pentru mine este buna si cred ca fac parte din majoritate.
  • Torquemada din Pipera Torquemada din Pipera
    Văd că Inchiziţia #Rezistentă a pregătit deja rugul pentru acest infam duşman al poporului, Radu Herjeu. Ar trebui să vă bucuraţi, băieţi (şi fete, şi ce dumnezeului genuri alternative aţi mai inventat între timp). Locurile devenite vacante vor fi ocupate de ai voştri, aşa că veţi putea reforma audiovizualul după pofta inimioarelor vostre, iar posturilor care vă enervează le veţi putea retrage liniştiţi licenţa de emisie.
  • livia pila livia pila
    Oare nu intră in pământ de rusine Herjeu când citește cât e de dezagreat de români? Care i-au ințeles jocurile murdare. Cred ca ar face foarte bine să se calugărească.
  • Stefan Stefan
    Era o vorba: "Pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi ramanem tot ca prostii!" CNA-ul, ca si principalele institutii ale statului (Justitia, Sanatatea, Invatamantul) trebuiesc depolitizate. Nu e normal ca un director din sanatate sau invatamant sa fie numit politic, asa cum nici in CNA nu are ce cauta politicul. In plus, amenzile trebuiesc date in procente (cel putin 10% din incasari) celor care gresesc. Numai asa putem sa vedem emisiuni mai curate, fara emisiuni politice unde se arunca la modul cel mai grosolan cu noroi asupra adversarului politic, fara a se cere dovezi. Am ajuns sa-l regret pe Ralu Filip, care acorda cu prea multa usurinta unele amenzi, insa vedeai emisiuni mai curate.
  • Adrian Adrian
    Duca-se invartindu-se, ca mare *** a mai fost.
  • jan jan
    pai, trebuie doar sa arunci un ochi pe antena 3 si rtv si unul aici la amenzi... sa iti fie rusine, herjeu. pai tu dai amenzi pentru ca se *** unii la puterea dragostei, dar aia care imbolnavesc si prostesc populatia ora de ora, zi de zi nimic? nemernicule
  • Szasz Rodica Szasz Rodica
    Foarte bine ca a plecat. După sumele votate ptr. Realitatea TV și A 3 se vede clar unde a înclinat balanta. E incredibil...este cu psd-istii
  • un privitor un privitor
    Se pare ca asta e singurul lucru pe care l-a facut la cna. Si se mai si lauda cu asta. Acu, ii gaseste partidu un loc caldut? Ca la nicio televiziune nu se mai poate duce sa le citeasca prompterul.
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    După ce pleacă Herjeu cred ca e nevoie sa se facă o sfestanie a clădirii CNA.
  • liviu liviu
    Radu Herjeu era un basist pana in maduva oaselor .Amenzile propuse de el o dovedesc .O sa vina un alt basist , pesedist , penelist , userist in locul lui .Nimic nou sub soare .Un cititor de prompter ajuns specialist in audiovizual .Are ceva post caldut pe undeva asigurat .Si da , te rog nu imi raspunde Radule ca te faci de ras .Rade lumea .....Pe bune.
  • sorina pinte sorina pinte
    Bine ca pleaca flăcăul tomnatec Radu Herjeu. M-am saturat de acest Tartuffe tottal lipsit de stofă!
  • didi didi
    vreau si eu in cna, unde pot sa trimit cv-ul?
  • Marian Negrut Marian Negrut
    No era și timpul..
  • jk jk
    Nimeni nu a zis ca nu poate fi propus pentru mandatul nr.2
  • 1q 1q
    regretabil că pleacă herjeu, era om de stânga, mai echilibra balanța în fața valului „woke” ce ne inundă.

Trimite un comentariu

sus