Skip to main content

Twitter, cifre în creştere la finalul lui 2020. A raportat venituri de peste 1 miliard de dolari

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Twitter şi-a publicat cifrele pentru al patrulea trimestru al anului 2020. Platforma de socializare a raportat o creştere a utilizatorilor, ajungând la 192 de milioane de useri în lume, scrie Variety.

Publicitate

Dintre cei 192 de milioane de utlizatori, 37 de milioane sunt din Statele Unite ale Americii, în creştere cu 1 milion faţă de trimestrul al treilea.

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a subliniat faptul că 80% din audienţa platformei vine din afara Americii, iar peste 50 de conturi au mai bine de 25 de milioane de urmăritori.

Veniturile din Trimestrul 4 au totalizat 1,29 miliarde de dolari, o creştere de 28% faţă de 2019. Venitul net al Twitter ajunge la 222 de milioane de dolari.

În 2021, Twitter se aşteaptă să crească numărul utilizatorilor cu 20%, iar costurile şi cheltuielile vor creşte şi ele cu 25%.

Important de menţionat: Al patrulea trimestru a fost şi ultimul cu Donald Trump pe platformă. Fostul preşedinte american avea peste 88 de milioane de urmăritori până să fie interzis de Twitter pe 8 ianuarie, după asediul de la Capitoliu.

Analiştii din America s-au aşteptat la o încetinire a creşterii numărul utilizatori pe Twitter odată cu interzicerea lui Trump, dar rezultatele au fost în contradicţie.


CITEŞTE ŞI: Donald Trump a fost blocat permanent pe Twitter


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus