Skip to main content

YouTube, o nouă funcţie pentru părinţi. Mai mult control asupra conţinutului pe care-l văd cei mici

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Youtube va introduce, în următoarele luni, o funcţie pentru părinţi, la nivel global, scrie SocialMediaToday. Compania vrea să se asigure că platforma nu va genera conţinut dăunător pentru copii, care sunt tentaţi să urmărească pe Youtube conţinut neadecvat pentru vârsta lor.

Publicitate

Astfel, părinţii le pot restricţiona anumite clipuri de pe Youtube, după ce se vor loga cu ajutorul unui cont Google. Copiii pot trece de la Youtube Kids (platforma adecvată lor) la Youtube, dar vor primi în feed clipuri educative.

Noua funcţie le permite părinţilor să aleagă trei niveluri de „supraveghere”:

„Explore” - pentru copiii care sunt gata să treacă de la Youtube Kids şi să exploreze conţinut de pe Youtube, această setare va include mai multe videoclipuri potrivite pentru copiii de peste 9 ani. Clipurile video conţin: vloguri, tutoriale, clipuri muzicale, ştiri şi conţinut educaţional.

„Explore more” - pentru conţinutul adresat copiilor de peste 13 ani. Setarea va include un set şi mai mare de videoclipuri, precum şi fluxuri live din aceleaşi categorii precum la „Explore”.

„Most of Youtube” - setarea conţine aproape toate videoclipurile de pe Youtube, cu excepţia conţinutului restricţionat în funcţie de vârstă. Sunt incluse şi subiectele „sensibile” care pot fi adecvate doar pentru adolescenţii de peste 15 ani.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus