Skip to main content

Burse de 3.000 de euro pentru jurnalişti. Pot aplica până la începutul lunii aprilie

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Jurnaliştii români pot obţine burse de 3.000 de euro. Suma de bani vine printr-un program internaţional - Fellowship 2021 - Transformation, unde pot aplica şi ziarişti români.

Publicitate

Ajuns la a 15-a ediţie, programul oferă jurnaliştilor din 14 ţări din Europa centrală şi de sud-est, inclusiv din România, bursa de 3.000 de euro.

Ce trebuie să facă jurnaliştii pentru a obţine banii?

Trebuie să trimită idei despre idei sau investigaţii, pe o anumite temă. Termenul limită: 9 aprilie. Tema din acest an este Transformarea”.

Zece jurnalişti vor fi selectaţi de către un juriu independent, pe baza propunerilor de subiecte pe care le vor face. Aceştia vor beneficia de un program de mentorat şi de toate resursele pe care le poate pune la dispoziţie organizaţia Balkan Investigative Reporting Network (BIRN). Dincolo de susţinerea financiară şi editorială, bursierii mai beneficiază:

- participarea la un seminar introductiv despre tehnici de ”reporting” şi ”storytelling”
- ocazia de a câştiga premii suplimentare, în valoare de 1.000-3.000 euro care vor fi acordate celor mai bune trei investigaţii
- publicarea articolelor finale în presa din regiune dar şi în limba engleză, prin intermediul BIRN şi al publicaţiilor partenere
- devin membri ai Fellowship alumni, o reţea ce include toţi bursierii din anii trecuţi

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus