Skip to main content

Când teoria conspiraţiei învinge: Mulţi infirmieri şi asistenţi medicali din Belgia refuză vaccinarea

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Fake-News în pandemie. Când teoria conspiraţiei învinge. Aproximativ jumătate dintre infirmierii şi asistenţii medicali din partea francofonă a Belgiei refuză imunizarea, relatează Deutsche Welle.

Publicitate

Mulţi belgieni dau vina pe influenţa ţării vecine, Franţa, unde platformele de socializare abundă de ştiri false şi teorii ale conspiraţiei.

Asistenţii medicali care acceptă vaccinarea încearcă să îi convingă şi pe sceptici să accepte imunizarea.

Acest material face parte din seria Fake-News în pandemie, secţiune susţinută de Deutsche Welle.

Principalul argument adus de cei care refuză vaccinarea este legat de „proba timpului”:

„Cunoaştem acest virus de abia un an de zile, iar despre vaccinul pe bază de ARN mesager ştim foarte puţine. Sunt multe întrebări fără răspuns până să ajungem să vorbim despre încredere”, a spus o asistentă care refuză vaccinarea.

Experţii spun că tocmai experienţele traumatizante şi suprasolicitarea, în condiţiile unei slabe remunerări, i-au transformat pe infirmieri şi asistenţi în nişte adversari ai vaccinării.

„Teoria consipiraţiei livrează explicaţii simple”, spun specialiştii.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabriel Gabriel
    Bravo lor. Cine zice ca refuza din cauza fake new urilor ? De cand lumea nu mai are dreptul la opinie ?
  • Star Media Creativ Star Media Creativ
    D.na Valeria Mățauan, afirmația că la Sebeș e populația mica și "nu se simte ",nu am înțeles-o. Adică cei din Sebes nu au nevoie de un post local de radio sau faceți referire la calitatea programelor unui post local de radio? Probabil nu a-ți ascultat niciodată Radio Star. Postul exista în oraș de 20 de ani și vă asigur că ține piept concurenței făcute de rețelele naționale. Dovada? Încă există! Ne finanțăm din publicitate, așa cum face toată lumea. Am supraviețuit până acum și o sa luptăm in continuare pentru audiența pe plan local, oferind programe pe placul ascultătorilor din zonă.Am câștigat la concurs licența si nu avem de gand să renunțăm la ea. N-am înțeles interesul celor de la Clasic pentru un oraș ca Sebeșul. Dar e dreptul lor sa depună la concurs câte dosare vor. CNA-ul ar trebui totuși sa susțină păstrarea posturilor locale și sa nu accepte asa ușor ca o licență locala sa fie transferata in scurt timp de la obtinere, unui rețele naționale. Întâi sub pretextul preluării unor programe, apoi folosind argumente financiare sau lipsa personalului. Dacă vrei, poți. Noi suntem dovada!

Trimite un comentariu

sus