Skip to main content

Google a blocat aproape 100 de milioane de anunţuri false despre măşti, Covid sau vaccin, în 2020

 
Foto: Search Engine Land
Foto: Search Engine Land

Google s-a implicat în lupta împotriva dezinformărilor, în timpul pandemiei de coronavirus. Gigantul american a şters 99 de milioane de anunţuri false despre măşti, Covid-19 sau vaccinul anti-Covid în 2020, potrivit unui raport prezentat de Google Spania, scrie G4Media.

Publicitate

Anunţurile de pe Google făceau referire la tratamente „miraculoase” pentru Covid-19, conţineau informaţii false despre măşti (în perioada în care se găseau cu greu) sau ofereau detalii despre vaccinuri false.

De asemenea, Google îi asigură pe utilizatori că verifică fiecare anunţ care ar putea fi „suspect”. Se va afişa şi o secţiune lângă anunţ - „Despre acest anunţ”, care le va permite oamenilor să vadă detalii despre autorul anunţului publicat.

Google mai spune că restricţiile privind publicitatea trebuie adaptate regulilor şi legislaţiilor locale. Gigantul american le solicită farmaciilor să publice anunţuri despre medicamente fără reţetă doar după ce le vor trece printr-un program de certificare, menţionează sursa citată.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @Mareane...doar 2 lucruri sa iti spun; google iti arata doar cautarile pe care considera el ca ar trebui sa le gasesti; nimic in plus. Poti folosi alt motor de cautare.
    Si al 2lea lucru - vezi ca moderna a recunoscut ca avea vaccinul din ianuarie 2020. Cica ar fi primit harta genetica de la chinezi. Cand nici nu se stia de "nebunie". Adica nu stiam noi, ei stiau ce va urma. Sa stii ca niciodata nu iese fum fara foc.
  • Vica Vica
    Bine Marian, înțeleg ce vrei sa spui, dar dacă ești activ și pe site-uri din străinătate, probabil ai cunoscut cenzura supremă. Am spus în alt comentariu că am fost internată de 3 ori în ultimul an, fără legătură cu covid. Am filmat salonul, dar acum îmi pare rău că nu am insistat să filmez mai bine colegele de salon legate de pat. Ar fi fost o bombă uriașă. Am divagat, știu.
  • Ion Ion
    "solicită farmaciilor să publice anunțuri despre medicamente fără rețetă doar după ce le vor trece printr-un program de certificare"

    1 - Probabil cu un cost. Platesti si reclama si certificarea ca esti o farmacie aprobata de goagal.
    2 - Daca "certificarea" implica si script-uri de monitorizare instalate pe site-ul farmaciilor, goagal o sa aiba acces la lista de medicamente pe care le cumperi ca sa lege profilul tau de utilizator cu o lista de potentiale boli
  • Marian Marian
    @Vica comentariul tau ma face sa cred ca nu ai inteles nimic din acest articol (probabil ai citit doar titlul). Ce treaba are faptul ca verisoara ta a zacut dupa vaccin (lucru normal, pentru ca sunt reactii adverse mai puternice la unii oameni - depinde de organism) cu faptul ca Google a eliminat niste fake news-uri in 2020, cand NU exista vaccinul anti-covid? (erau anunturi false despre alte vaccinuri, chiar eu am dat de cateva anunturi de acest gen)
  • Vica Vica
    Am o verișoară care a zacut în pat câteva zile din cauza vaccinului. Este adevărat. Asta înseamnă că propag "știri false"? Atenție la această etichetă "știri false".

Trimite un comentariu

sus