Skip to main content

Detalii despre vreme, calitatea aerului şi rute „eco-friendly” pentru şoferi. Funcţii noi pe Google Maps

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Google aduce multe funcţii noi pentru aplicaţia „Google Maps”, în 2021. Reprezentanţii companiei anunţă peste „100 de îmbunătăţiri” pentru aplicaţie bazate pe inteligenţă artificială.

Publicitate

Detalii despre vreme, cât de poluat este aerul în zona în care te afli sau recomandări de rute „eco-friendy” sunt câteva dintre noutăţile pregătite de Google.

În continuare detalii despre noutăţile Google Maps:

- Din luna mai pe Google Maps vor fi două niveluri de date: vremea şi calitatea aerului. Oamenii pot vedea starea vremii din acel moment, dar şi prognoza pe o săptămână. Datele despre vreme sunt disponibile la nivel global.

- Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile în zonele în care există staţii AQI (Air Quality Index). Această funcţie va fi disponibilă în prima etapă în Statele Unite, India, Australia şi Coreea, iar apoi extins la nivel global.

- Schimbări şi pentru interfaţa cu rute către destinaţie din luna iulie. „În loc să navigheze între diferite „tab”-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă şi să compare cât le ia să ajungă la destinaţie în fiecare mod de transport, acestea fiind aşezate una lângă alta. Informaţii necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinaţie vor fi într-un singur ecran, inclusiv informaţii în timp real despre timpul estimat până la destinaţie, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate şi altele”, spun cei de la Google.

- Din luna septembrie 2021, Google Maps va oferi rute „eco-friendly” pentru şoferi. Rutele sunt oferite „printr-un nou model care care optimizează consumul de combustibil, luând în calcul factori precum înclinaţia şoselei şi viteza anticipată”.

- Tot la categoria „eco-friendly”, şoferii vor vedea pe Google Maps alerte când sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, dar şi unde sunt restricţii pentru maşinile care depăşesc normele de poluare. Alertele vor fi lansate în iunie 2021 şi se vor aplica în peste 100 de oraşe din Germania, Olanda, Franţa, Spania şi Marea Britanie. Noul mod de la Google Maps va fi extins şi în mai multe ţări, în viitorul apropiat.

Noile funcţii despre calitatea aerului şi starea vremii din Google Maps

CITEŞTE ŞI: Oraşele şi străzile din ţară vor fi fotografiate, din nou, de Google. Maşinile celor de la Google revin în România

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus