Skip to main content

Digi vrea să plece din Ungaria. Anunţă că vinde toate afacerile din ţara vecină

 
Foto: Digi24
Foto: Digi24

Grupul Digi vrea să plece din Ungaria. Compania a anunţat că îşi vinde toate activele din ţara vecină către un operator de IT şi telecomunicaţii tot de acolo, scrie Hotnews.

Publicitate

Astfel, compania şi-a anunţat investitorii că a încheiat un acord „preliminar şi neobligatoriu” pentru vânzarea Digi Ungaria şi a filialelor Invitel Ltd şi I TV Ltd către 4iG Plc, operator pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria.

Cedarea afacerilor către 4iG Plc ar urma să se finalizeze în septembrie 2021, după acordul autorităţii de concurenţă şi după semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

Compania are peste 1,1 milioane de abonaţi în Ungaria, o piaţă pe care activează de peste 23 de ani.

Digi s-a judecat cu statul ungar după ce a fost respins la licititaţia 5G

Digi s-a judecat cu statul ungar, pe care l-a acuzat că i-a refuzat accesul la dezvoltarea 5G, notează Hotnews.

Grupul Digi s-a judecat cu autorităţile ungare, după ce a fost respins de la participarea la licitaţia 5G din această ţară, dar a pierdut definitiv procesul în luna februarie din acest an.

Licitaţia pentru frecvenţele în care vor fi furnizate servicii 5G a avut loc în martie 2020, iar câştigătorii au fost Magyar Telekom, Telenor şi Vodafone. Cele trei vor plăti 360 de milioane de euro pentru licenţele 5G.

Grupul Digi a contestat rezultatul în instanţă, dar a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă din Ungaria.

În continuare comunicatul Digi Communication via Hotnews:

„Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă si mobila. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, contribuind semnificativ la creşterea economiei bazate pe cunoaştere şi digitalizare, în ţara vecină. 4iG are o experienţă de peste 25 de ani pe piaţa tehnologiilor şi a inovaţiilor tehnologice.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Kolozsi Arpad Kolozsi Arpad
    De ce trebuiește repetat în trei fraze consecutive , aceași idee ,cum că “ s-a judecat cu statul ungar”Redactorul articolului e cumva robot?
  • claus claus
    de câteva zile ddd parcă e noul allex haha:))
  • un privitor un privitor
    hahaha... normal ca nu au primit licenta. Sa afle serviciile romanesti informatii sensibile din tara vecina? Iar ungaria are conducatori cu coloana verticala. Aia isi cunosc interesul si nu primesc comenzi de la ue.
  • ddd ddd
    Hai să o spunem pe față supărarea lui Zoltan Zoli Cum îi spun băieții este că a fost scos din jocurile importante din zona asta Telecom în Ungaria și nu poate face aceleași jocuri și poziție influență precum în România iar 5g a fost lovitura decisivă să zic așa

    de fapt mai niciodată deși a căutat tot timpul să aibă aceeași poziție influentă nu a reușit să facă anumite chestiuni pe care în România nu le sancționa nimeni
  • Vica Vica
    Ungaria trebuie sa-si schimbe conducătorii, atât timp cât mai poate vota liber.

Trimite un comentariu

sus