Skip to main content

„Televiziunea Publică trebuie desfiinţată şi refăcută de la zero”. Iulian Bulai, împotriva deciziei de a dubla şefia TVR

 
Iulian Bulai. Foto: Facebook
Iulian Bulai. Foto: Facebook

Iulian Bulai, şeful Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, nu este de acord cu decizia coaliţiei de la guvernare de a „sparge” în două şefia TVR-ului şi a Radioului Public.

Publicitate

Iniţial, spargerea în două a conducerii TVR urmărea numirea unui preşedinte al Consiliului de Administraţie şi, separat, pe baza unui contract de management, angajarea unui director general.

În schimb însă, discuţiile din coaliţie merg pe politizarea ambelor poziţii, adică un preşedinte al Consiliului de Administraţie şi un director general ales tot din rândul membrilor Consiliului de Administraţie (numiţi pe alrgoritm politic).

Bulai spune că Televiziunea Publică trebuie desfiinţată şi reconstruită de la zero.

„Singura soluţie de reformă a TVR acum este desfiinţarea instituţiei. Liderii USR PLUS au susţinut concurs deschis pentru funcţia de director general. PNL şi UDMR nu au susţinut.

Trebuie reconstruit de la zero. O instituţie cu un buget de 80 de milioane, cu peste 2.000 de angajaţi care oferă platitudini. Trebuie realizată o reformă profundă”, a spus Bulai pentru Libertatea.

Context. TVR-ul ar putea avea doi şefi dacă se aplică „planul” coaliţiei de guvernare.

Astfel, Postul public ar putea avea separat un preşedinte al Consiliului de Administraţie şi un director general. La fel s-ar putea să se întâmple şi în cazul SRR, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

În prezent, la TVR funcţia de Preşedinte-Director General este ocupată de Doina Gradea. Georgică Severin este şeful Radioului public.

CITEŞTE ŞI: Şefia TVR s-ar putea „sparge” în două: un director general şi un preşedinte

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Exact maxim 500 de angajați imediat
  • didi didi
    de acord cu bulai

Trimite un comentariu

sus