Skip to main content

O jurnalistă din România şi-a făcut propria televiziune online în Franţa. „Feedback-ul publicului este genial”

 
Aida Vâlceanu. Foto: Adevărul
Aida Vâlceanu. Foto: Adevărul

O româncă şi-a făcut o televiziune online în Franţa. Este vorba de Aida Vâlceanu, absolventă de jurnalism în România şi fostă jurnalistă la TVR, scrie site-ul Adevarul.

Publicitate

Televiziunea online a Aidei Vâlceanu a fost înfiinţată în iunie 2020 şi numără doar şase jurnalişti. Se numeşte „LS TV La Tele des Sables” şi are 7.000 de like-uri pe Facebook, iar pe Youtube are 1.200 de abonaţi.

„Începuturile au fost frumoase ca toate începuturile, pentru că atunci când lansezi un proiect ai o idee, crezi complet în ea, speri să reuşeşti. În echipă sunt în prezent şase oameni.

Sperăm să avem şi alţi colaboratori în curând, suntem în discuţii cu mai mulţi oameni pentru mai multe emisiuni. Feedback-ul publicului este genial. Avem foarte multe vizionări pe Facebook şi pe YouTube. Primul motor pentru noi este publicul”, a spus Aida Vâlceanu, pentru Adevărul.

Vâlceanu locuieşte în Franţa din 2000. Ea a lucrat, de-a lungul timpului, pentru ziarul Ouest France şi aproape 10 ani la TV Vendee, o televiziune regională din „Hexagon”.

De asemenea, Aida Vâlceanu a avut o pasiune de când era mică pentru limba franceză. Pasiunea a avut-o de la mama sa, Mona Vâlceanu, membră a Uniunii Scriitorilor şi fostă profesoară la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Piteşti.

„Am învăţat franceză pentru că mi-a plăcut mult limba. Când aveam 10-12 ani, devoram romane în franceză, îl citeam inclusiv pe Marcel Proust. Am citit mult în franceză şi datorită acestui lucru am şi putut să scriu direct în franceză la Ouest France. Pentru mulţi români, franceza a fost o portiţă de scăpare spre vis, spre alte lumi”, mai spune jurnalista, potrivit Adevărul.

Interviul complet cu jurnalista Aida Vâlceanu, pe site-ul Adevarul

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus