Skip to main content

Ameninţări primite de Dragoş Pătraru şi echipa Starea Naţiei: "Când o să vă spânzurăm să nu mă întrebaţi de ce"

 
Ameninţări primite de Dragoş Pătraru şi echipa Starea Naţiei: "Când o să vă spânzurăm să nu mă întrebaţi de ce"

„Ameninţări primim noi, cei de la Starea naţiei, în fiecare zi. Astăzi, am primit, pe telefonul de serviciu, o ameninţare diferită faţă de toate celelalte, pentru că vine de la o persoană care nu-şi ascunde identitatea şi pare a avea nu doar motivaţia necesară, ci şi mijloacele prin care să pună ameninţarea în practică” - spune Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Naţiei la Prima TV, într-o postare pe Facebook.

Publicitate

Realizatorul a relatat, ieri, despre un mesaj de ameninţare pe care cei din echipa Starea Naţiei l-au primit pe WhatsApp. Sunt expresii greu de reprodus, iar cel care le-a trimis nu şi-a ascuns identitatea.

Mai mult, Pătraru scrie:

„După cum am constatat din istoricul mesajelor, omul e fan al emisiunii, a venit la redacţie să facă poză cu mine, chiar a donat ceva produse pentru un caz de la Ceasul bun”, menţionează realizatorul.

În aceeaşi postare, Dragoş Pătraru anunţă că va depunde plângere la Poliţia din Otopeni, acolo unde Starea Naţiei are studioul.

„După ce ne-am sfătuit în redacţie, am decis că depunem totuşi o plângere la Poliţie, la Otopeni, pentru că aici avem acum activitatea cu emisiunea.

Îmi spunea un prieten tot din presă că a depus o plângere pentru o ameninţare asemănătoare de un an şi jumătate. Nu a primit niciodată vreun răspuns, deşi şi acolo autorul era identificat.

Acum, na, România, cum ne-o fi norocul”, spune realizatorul Starea Naţiei.

„Vreţi să muriţi aşa precum Charlie Hebdo?”

Ameninţările trimise echipei de la Starea Naţiei sunt dure şi greu de reprodus. Dragoş Patraru a publicat o parte din aceste mesaje:

  • Vreţi să muriţi aşa precum Charlie Hebdo?
  • Să mă piş pe cadavrele voastre!
  • Sunteţi pregătiţi pentru un Charlie Hebdo de România?
  • Să nu vă plângă jegurile după.
  • Pregătiţivă să nu ziceţi că nu aţi fost avertizaţi.
  • Când o să vă spânzurăm să nu mă întrebaţi de ce.

Postarea lui Dragoş Pătraru

În trecut, au mai existat cazuri în care şi alţi jurnalişti români au fost ameninţaţi. De pildă, jurnalista Emilia Şercan a primit un mesaj de ameninţare cu moartea, pe telefon, după o serie de dezvăluiri despre plagiatele de la Academia de Poliţie. Ulterior, a reieşit că cel care a trimis mesajele era chiar un ofiţer, angajat al Academiei.

El a recunoscut că a fost instigat să trimită mesajul de ameninţare de către şefii săi - fostul rector şi fostul protector de la Academia de Poliţie.

De asemenea, în urmă cu doi ani, jurnalista Diana Oncioiu, care lucrează pentru proiectul Dela0.ro, dar şi pentru seria de investigaţii Să fie lumină, a fost ameninţată telefonic, de pe un număr ascuns, că i se va „rupe capul” dacă mai continuă să documenteze afacerile Bisericii.


Citeşte şi: Jurnalista care investighează treburile Bisericii, ameninţată că i se „va rupe capul”. „Ce vă interesează pe voi ce fac preoţii?”


Citeşte şi: Emilia Şercan, jurnalista care investighează cazurile de plagiat, a fost ameninţată cu moartea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un baet un baet
    @serbane - si unul si altul sunt oameni, nu? Amenintarea nu e tot amenintare? Adica aia merita, dar patraru nu? Cand o sa pricepeti sa tratati oamenii cu aceiasi unitate de masura? Nu exista noi si ei. Exista doar oameni! Mai dispareti odata cu ideile voastre comuniste!
  • DODO DODO
    @ serban - subscriu
  • Șerban Șerban
    @Iuli Băi, aia face audiențe din bălăcăreală și scandal de prost gust. Pătraru face cu totul altceva. Nu compara gunoiul ăla de emisiune cu Starea Nației, oricât de mult nu v-ar plăcea mutra lui.
  • Iuli Iuli
    Și unii comentau pe aici de ce a fost atacată Mirela Vaida, uite de asta, de oameni ***
  • Se pare Se pare
    Se pare ca pe unii îi supără realitatea țării noastre....

Trimite un comentariu

sus