Skip to main content

Politicienii români, fără reacţie la dubla nominalizare „colectiv” la Oscar. Mihnea Vasiliu, Ringier: Mă nedumereşte tăcerea politicienilor români

 
Politicienii români, fără reacţie la dubla nominalizare „colectiv” la Oscar. Mihnea Vasiliu, Ringier: Mă nedumereşte tăcerea politicienilor români

Politicienii n-au reacţionat la dubla nominalizare a documantarului „colectiv” la Premiile Oscar. Singurul politician care l-a felicitat pe regizorul Alexander Nanau, potrivit Libertatea, a fost Dominic Fritz - primarul Timişoarei.

Publicitate

De asemenea, Mihnea Vasiliu (director general Ringier România) s-a arătat indignat de faptul că politicienii români au rămas indiferenţi la nominalizarea „colectiv”. Într-o postare pe contul sau de LinkedIn, Vasiliu spune:

„Un lucru care mă nedumereşte este tăcerea absolută a politicienilor români, mulţi dintre ei crescând în cariera politică călcând pe tragedia lui Colectiv. Nici un cuvânt despre acest succes extraordinar al României. La urma urmei, acest lucru ar trebui să ne facă mândri pentru ţara noastră. Dacă ne-am fi calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal, toţi s-ar fi grăbit să trimită felicitări la televizor.

Dar cred că jurnalismul de investigaţie independent nu trebuie lăudat, creează multe probleme”, spune Vasiliu.

În aceeaşi postare, acesta laudă performanţa documentarului, care urmăreşte şi investigaţia echipei de jurnalişti coordonată de Cătălin Tolontan (cazul Hexi Pharma), care acum lucrează pentru cotodianul Libertatea deţinut de Ringier România.

Reamintim că documentarul „colectiv”, de Alexander Nanau, a fost nominalizat la prestigioasele Premii Oscar. A fost nominalizat atât la categoria „Cel mai bun documentar”, cât şi la „Cel mai bun film străin”.

Filmul urmăreşte întâmplările desfăşurate în ţara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv. Documentarul include şi culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor (publicaţie care face acum parte din grupul Ringier România) - cazul Hexi Pharma.

Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare şi halucinante din spitale.

De asemenea, filmul prezintă şi întâmplări din interiorul Ministerului Sănătăţii, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu.

Politicienii români nu reacţionează public

Politicienii români, în frunte cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu, n-au reacţionat la dubla nominalizare „colectiv”, notează Libertatea.

Până marţi la prânz, niciun politician român, cu excepţia primarului Timişoarei, Dominic Fritz, nu l-a căutat ca să-l felicite personal pe Alexander Nanau, după dubla nominalizare de miercuri de la Oscar, potrivit sursei citate.


Citeşte şi: Performanţă fantastică! Două din două! Filmul „colectiv”, nominalizat la Premiile Oscar la două categorii


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Mihai Florin Mihai
    Un film penibil, mincinos și inexact din punct de vedere istoric, o insultă la adresa victimelor prinse în acest război politic . Nu aduce nici un beneficiu României, nicio schimbare. Ramane doar un film de propagandă pentru un anume ministru care, sper, că mai devreme sau mai târziu va ajunge la pușcăria mult iubită și adulată de el și camarila lui.
  • Vica Vica
    În ultimul an am fost internată de 3 ori la Spitalul Universitar din sectorul 5, București. Fără legătură cu covid. Universitarul este spitalul mult lăudat de Iohannis. Nu vă doresc să treceți prin astfel de coșmaruri. Nu lipsește bugetul, ci înțelegerea umană. Răutate inutilă.
  • Vica Vica
    @Alex, te înșeli, nu-mi plac cei 2
    Eu vreau politicieni eficienți, nu-mi pasă de gramatica lor, sau cum se îmbracă și nici dacă sunt scandalagii.
    Vlad Voiculescu este cinic. Acum stă ascuns.
  • Alex Alex
    @Andrei, de ce au ars spitale in mandatul lui Vlad? Cand au fost construite acele spitale, in mandatul lui Vlad? Si ce anume au facut guvernarile de pana acum ca sa intretina acele spitale? Stii ca exista spitale care de 20 de ani n-au avut parte de nicio renovare? Oamenii limitati - ca tine - sunt problema. Nu reusiti sa vedeti the big picture si bubele alea mari. Pe care Vlad chiar incearca sa le repare. Nu il cunosc, n-am treaba cu USR/PLUS, dar am prieteni comuni cu domnul si stiu ca intentiile lui sunt bune + ce sa vezi, omul are empatie din aia reala, chiar ii pasa si chiar misca lucruri si vrea sa schimbe lucruri. Asa ca shut up, invatati sa ganditi cu capul vostru si apoi veniti sa comentati.

    @Vica, probabil esti fana Basescu sau Gabriela Firea, sunt destul de sigura ca pentru tine astia sunt oamenii politici adevarati -- adica nesimtitii si incultii tari in coltz si amatori de circ. Trist ca romanii au standarde atat de joase si ca sunt atat de limitati. A avea simt politic inseamna altceva. In fine, imi risipesc timpul.
  • Vica Vica
    Veve nu are viitor, nu are simț politic. Bucurati-va pentru România.
  • Mile Mile
    Oricum nu fac nimic nici ăștia ha
  • Andrei Andrei
    La ce să reacționeze?Că VeVe e prezentat ca salvatorul sistemului medical din România pe la LA și în țară nici măcar cei care l-au ajutat să ajungă acolo nu-l susțin?La câte spitale au ars pe mandatul lui,puteam să umplem listele la Oscaruri cu astfel de materiale de propagandă.

Trimite un comentariu

sus