Skip to main content

Casa Jurnalistului, proces câştigat în primă instanţă. Reporterii au relatat cazul unei tinere hărţuită online de fostul iubit

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Primă bătălie câştigată în instanţă de Casa Jurnalistului. Reporterii publicaţiei au câştigat, în primă instanţă, un proces deschis după ce au relatat un caz de hărţuire sexuală online.

Publicitate

„Casa Jurnalistului a câştigat primul proces de cenzură în care a fost implicată. Ne-a dat în judecată familia de foşti politicieni a agresorului sexual online din investigaţia Umilinţa supremă”, au scris jurnaliştii pe Facebook.

Procesul a pornit de la un articol publicat de Casa Jurnaliştilor, despre cazul unei tinere hărţuită online de fostul iubit.

„A făcut mai multe conturi false de Facebook şi a trimis poze cu ea dezbrăcată familiei, prietenilor şi colegilor. A postat pozele public, le-a lăsat în comentarii la postările prietenilor. A pus anunţuri pe site-uri de escorte cu numele ei real, pozele, numărul de telefon, chiar şi adresa” - Aşa începea articolul de pe Cas Jurnalistului în decembrie 2018.

Materialul a fost semnat de Venera Dimulescu, Vlad Ursulean, Luiza Vasiliu şi Lina Vdovîi. A fost cheamată în instanţă şi ilustratoarea Andreea Chirică. Familia agresorului online, aşa cum îl numesc cei de la Casa Jurnalistului, a fost cea care i-a dat în judecată pe reporteri.

„Ne-au cerut să ştergem articolul şi orice menţiune a faptelor. Şi să le plătim zeci de mii de euro. În paralel, autoarea articolului a fost hărţuită de alţi agresori online, mobilizaţi de personajul din investigaţie”, spun aceştia.

Nu în ultimul rând, Casa Jurnalistului punctează:

„Am beneficiat de expertiza Activewatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, care a arătat că investigaţia este de interes public şi a fost realizată într-o manieră responsabilă.”

Senţinţa nu este definitivă şi poate atacată cu apel.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Bineeeee, Vlad Ursulean! Keep up the good work!
  • Ema Ema
    "... despre cazul unei tinere hărțuită"

    Draga Raul, cred ca ai lipsit de la lectia de gramatica unde se invata ca adjectivul se acorda in gen, numar si caz cu substantivul pe care il determina. Deci: "...despre cazul unei tinere hărțuite".

Trimite un comentariu

sus