Skip to main content

Mişcare Recorder pe Google: cauţi un nume supliment, găseşti ancheta „Uriaşa escrocherie a suplimentelor alimentare”

 
Foto | Recorder
Foto | Recorder

Mişcare interesantă făcută de Recorder. Publicaţia a cumpărat spaţiu de reclamă în Google pentru o anchetă. De ce? Detalii în continuare:

Publicitate

Oricine va căuta pe Google suplimentul „Detonic”, de exemplu, va da şi peste un link Recorder cu titlul „Uriaşa escrocherie a suplimentelor alimentare”.

Totul a pornit de la o amplă anchetă publicată de jurnaliştii Recorder. Au pus cap la cap iţele unei întregi afaceri cu suplimente alimentare, care implică de la afacerişti ucrainieni, ruşi şi români, la reclame înşelătoare, găzduite de site-uri precum click.ro, romaniatv.net, b1.ro, cancan.ro, realitatea.net şi wowbiz.ro.

„Aşa cum am promis, de astăzi Recorder promovează pe Google investigaţia despre suplimentele alimentare mincinoase cu care bătrânii din România sunt escrocaţi. Prin urmare, când va fi căutat pe Google oricare din numele din lista medicamentelor mincinoase descoperite de noi, articolul care dezvăluie escrocheria va apărea printre primele rezultate”, scrie jurnalistul Alex Nedea, unul dintre autorii materialului.

Este vorba despre reclamele la suplimente alimentare, cu negi, micoze, viermi, burţi revărsate. Sunt imagini des întâlnite în reclamele de pe internet. Sunt şi pe site-uri „cu nume", de la Click.ro la Cancan şi de la B1TV la România TV.

Escrocheriile cu suplimente alimentare sunt încă o afacere profitabilă şi în ţara noastră, de pe urma cărora au de suferit mulţi oameni, inclusiv români. Prin reclame manipulatoare, găzduite de site-uri de ştiri cunoscute, suplimentele ajung în atenţia utilizatorilor de internet, de multe ori persoane în vârstă.

Oamenii, care ulteorior devin clienţi, sub promisiunile însănătoşirii grabnice, devin victime ale reţelei care-i uşorează de sute de lei şi le pun sănătate în pericol.


Anchetă Recorder: negi, viermi, micoze sau „Uriaşa escrocherie" e reclamelor de pe net. Le vedeţi şi pe romaniatv.net, click.ro sau cancan.ro


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    ce este asa greu ca cna sa ceara un aviz din partea specialistilor care sa garanteze ca astea nu ne fac rau Nu stiu daca si televiziunile vor fi incintate de masura avind in vedere citi bani incaseaza de pe urma lor Constinta ? la ce-i buna daca nu aduce bani

Trimite un comentariu

sus