Skip to main content

Rusia „încetineşte” Twitter-ul. Din ce motiv?

 
Foto: Techcrunch
Foto: Techcrunch

Rusia a luat deciza de a impune restricţii pentru Twitter. Astfel, viteza platformei de socialziare va fi redusă cu 50% atunci când utilizatorii folosesc Twitter pe calculator, iar pe mobil este redusă în totalitate, scrie CNBC.

Publicitate

De ce s-au luat aceste restricţii?

Rusia acuză Twitter că nu a eliminat conţinutul ilegal de pe platforma sa, iar mulţii copii se sinucid după ce văd anumite posturi. BBC, însă, notează o ipoteză importantă. Simpatizanţii lui Alexei Navalny folosesc des Twitter pentru a posta mesaje împotriva preşedintelui Vladimir Putin, iar asta a deranjat guvernul de la Moscova.

De atfel, în ultimele două luni au existat proteste în Moscova şi alte oraşe mari, după ce Navalny, opozantul lui Putin, a fost arestat în luna ianuarie.

Serviciul Federal de Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Comunicare în Masă, cunoscut şi sub numele de Roskomnadzor, a anunţat măsurile împotriva Twitter astăzi. Măsurile sunt luate pentru „a menţine cetăţenii ruşi în siguranţă”. De asemenea, Twitter poate fi blocat complet dacă platforma de socializare nu ia măsurile cerute de oficialii ruşi.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus