Skip to main content

La trei ani după G4Media, jurnaliştii Tăpălagă şi Pantazi fac şi un site economic. Redactor-şef: fosta şefă pe economic de la Adevărul

 
Foto | G4Media
Foto | G4Media

Proiectul G4Media se extinde. Fondatorii Dan Tăpălaga şi Cristian Pantazi se pregătesc de lansarea unui nou site, care să acopere zona economică.

Publicitate

Noul proiect se va numi Economedia.ro, iar redactor-şef va fi Elena Deacu, plecată recent de la Adevărul, unde era şefa departamentului economic.

Site-ul ar urma să fie lansat în cursul acestei luni.

Contactaţi de Paginademedia.ro, Tăpălagă, Pantazi şi Elena Deacu au vorbit, pe scurt, despre proiect.

Economia trebuie lăsată în seama antreprenorilor şi capitalului privat

Cristian Pantazi a spus, printre altele:

„Economedia se va focusa pe două zone pe care noi le considerăm de maximă importanţă.

Prima este privilegierea iniţiativei antreprenoriale, a zonei private din economia reală. Vom dialoga cu antreprenorii, cu executivii din companii, cu cei care creează plus-valoare. În acest moment, statul e mult prea prezent în economie ca jucător activ, ceea ce produce dese distorsiuni şi ridică semne de întrebare legate de modul de utilizare a banilor publici.

Statul are rolul său bine definit într-o economie: arbitru şi reglementator onest. Dar economia în sine trebuie lăsată în seama antreprenorilor şi capitalului privat, ei creează performanţă, creativitate şi inovaţie.

Ca atare, vom oferi platformă de exprimare antreprenorilor de succes, care găsesc soluţii la situaţii de criza, inovează şi se comportă corect în relaţia cu statul.

A două zonă în care Economedia se va concentra este cea de inovaţie, de tendinţe globale şi europene. Lumea se schimbă într-un ritm fără precedent, şi cine nu ţine cont de schimbări va pierde masiv.

Banii înşişi se mută după noile politici europene - fie că e vorba de GreenDeal, de digitalizare, de energia verde, de sustenabilitate sau de promovarea Inteligenţei Artificiale.

Economedia va promova toate aceste schimbări fundamentale de paradigmă, toate mişcările tectonice care au deja un impact major asupra economiei româneşti”, a punctat acesta.

În aceeaşi notă, Elena Deacu a menţionat:

„Încercăm să venim cu o nouă competiţie pe piaţa economică. Vrem să scoatem în evidenţă economia privată, dar stând cu ochii şi pe Stat.

Vrem să promovăm iniţiativa privată şi antreprenoriatul. De asemenea, ne dorim să punem pe tapet marile teme ale economiei mondiale”, a spus jurnalista.

Avem în plan şi alte site-uri

Dan Tăpălagă a vorbit despre noul proiect Economedia.ro, dar a dezvăluit şi că mai sunt în plan şi alte proiecte asemănătoare.

E un proiect obligatoriu pe care noi ni l-am propus de la început, de când am lansat G4Media. Avem în plan şi alte site-uri: de Tech şi de Afaceri Europene. Practic, vrem să luăm cele mai relevante categorii de pe G4Media şi să le transformăm în site-uri de sine stătătoare.

Site-ul de Afaceri Europene, pe care îl avem în plan, e un proiect ambiţios pentru că am vrea să acoperim România, dar şi ţările din regiune: Ungaria, Bulgaria sau Moldova”, a spus jurnalistul.

Elena Deacu | Carte de vizită

Jurnalista Elena Deacu a părăsit recent ziarul Adevărul, unde conducea departamentul economic. Lucra la Adevărul din octombrie 2016. În februarie 2017, aceasta a preluat departamentul economic.

A mai lucrat la Bursa (2014-2015) şi la Jurnaliştii.ro (2015-2016).

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ciprian Popa Ciprian Popa
    O idee extrem de proasta. Sunt zeci de astfel de siteuri “financiare” care doar resapeaza comunicate de presa si fac copy-paste de la unul la altul.
  • Ion Ion
    "se extinde" ca nu au vizitatori pe site-uletul lor. Si se tem asa tare ca raman fara el ca nu publica decat comentariile pozitive fata de articole, care sunt copy/paste de pe alte siteuri sau traduceri cu google translate

Trimite un comentariu

sus