Skip to main content

VIDEO. Messi a „pasat”, Ianis Hagi a „preluat”. Fotbaliştii, în acelaşi clip pe Tik-Tok. Povestea proiectului

 
VIDEO. Messi a „pasat”, Ianis Hagi a „preluat”. Fotbaliştii, în acelaşi clip pe Tik-Tok. Povestea proiectului

VIDEO. Messi a „pasat”, Ianis Hagi a „preluat”. Pepsi a lansat o campanie online, iar într-un video pe Tik-Tok Ianis Hagi apare "alături" de Lionel Messi, starul Barcelonei.

Publicitate

Apariţia celor doi în acelaşi video este o „schemă” de montaj şi face parte dintr-un „challenge” online lansat de Pepsi, cu un rezultat spectaculos şi comentat intens în online.

În afară de Tik-Tok, proiectul se vede pe Facebook şi Instagram.

Proiectul este adaptarea unei campanii internaţionale - #PepsiChallenge. Pentru ţara noastră, abordarea a fost aleasă de echipa de marketing din cadrul PepsiCo, alături de agenţiile Kubis şi OMD România.

„La nivel local, pe lângă Ianis Hagi, ni s-au mai alăturat şi câţiva creatori de conţinut, pasionaţi de fotbal, iar la nivel global — Shanice, Sancho, Pogba şi Van De Sanden.

Adaptarea proiectului pentru România a fost gândită de echipa de marketing din cadrul PepsiCo, alături de partenerii din agenţiile Kubis şi OMD România.

Deşi este o campanie globală, rulând concomitent în Turcia, Arabia Saudită, Emirate şi Rusia, abordarea pe care am avut-o pentru activarea din România este unică tocmai prin relevanţa locală: Messi este cel care dă startul activării globale pe TikTok, iar Ianis Hagi preia ştafeta, invitând apoi pasionaţii de fotbal din România să se alăture provocării Pepsi.

Din punctul de vedere al mecanismului de campanie, #PepsiChallenge a fost gândit pentru TikTok, iar promovarea se face cross-channels: atât pe Facebook, cât şi pe Instagram”, a spus Laurenţiu Ion (Senior Digital and Media Manager Beverages, PepsiCo Romania) pentru Paginademedia.ro.

Cum a fost realizat clipul: Utilizatorii pot răspunde unui clip cu un altul

Laurenţiu Ion explică cum a fost făcut clipul cu Hagi şi Messi, din punct de vedere tehnic:

Formatul specific „duetelor” pe TikTok – sub forma de „split screen” permite utilizatorilor să răspundă la un anumit video cu un alt video, continuând acţiunile începute de cel care a iniţiat provocarea.

Aflându-ne deja la a şaptea campanie pe TikTok, cu producţie locală, pentru brandurile din portofoliul nostru de băuturi, realizarea materialelor nu a fost dificilă din punct de vedere tehnic.

Comunicarea în digital a brandurilor noastre şi-a propus dintotdeauna să iasă din limitele formatelor standard”, a punctat acesta.

VIDEO. Duet între Ianis Hagi şi Messi, pe Tik-Tok

Echipa PepsiCo:

  • Delia Corniciuc – Sr. Marketing Manager Beverages
  • Iuliana Dragomir – Sr. Brand Manager Pepsi
  • Alexandra Constantin – Brand Manager Pepsi
  • Ema Bădângă – Jr. Brand Manager Pepsi
  • Laurenţiu Ion – Sr. Digital & Media Manager Beverages East Balkans, Baltics & Israel
  • Oana Andone – Jr. Digital & Media Manager Beverages East Balkans, Baltics & Israel
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vica Vica
    Ce jenant când este evident că acești oameni nu s-au întâlnit niciodată în viața reală. O idee proastă din start.

Trimite un comentariu

sus