Skip to main content

De azi, la chioşcurile de ziare: romanul „Moartea vine pe bandă de magnetofon”, de Haralamb Zincă

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Editura Publisol a lansat primul volum din seria autorului Haralamb Zincă - romanul „Moartea vine pe bandă de magnetofon”.

Publicitate

Romanul este disponibil la chioşcuri din această săptămână. Volumele vor apărea săptămânal - câte o carte din serie pe săptămână.

De asemenea, volumele vor putea fi comandate şi de pe internet, pe www.booksaveur.com, dar şi de pe alte magazine sau platforme online.

Despre romanul „Moartea vine pe bandă de magnetofon”

Romanul relatează povestea inginerului geolog Dan Stamatiad care se ocupă de un important proiect privind zăcămintele de uraniu. La un moment dat, cercetătorul primeşte o ameninţare cu moartea. Nu se ştie care e motivul pentru care e ameninţat, dar se bănuieşte că totul are legătură cu Proiectul U-74, la care lucrează.

Sarcina de a afla cine-i vrea răul cercetătorului îi revine carismaticului căpitan Lucian, care trebuie să rezolve cazul în timp record.

Cartea a stat la baza filmului Un om în loden (1978), regizat de Nicolae Mărgineanu, în care au jucat, printre alţii, actorii Ovidiu Iuliu Moldovan şi Victor Rebengiuc.

Despre Haralamb Zincă

Scriitorul Harlamb Zincă a publicat peste 50 de romane poliţiste şi de spionaj. El a scris primele cărţi de acest gen din România. Prima carte poliţistă a fost „O crimă aproape perfectă”, iar prima lucrare de spionaj s-a numit „Sfârşitul spionului fantomă”.

Zincă a fost distins cu Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti – pentru cartea-document Şi a fost ora H (1971) – şi cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1976). A decedat în decembrie 2008.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adriana Adriana
    Multumesc mult pentru informatie!

Trimite un comentariu

sus