Skip to main content

Radio Europa Liberă rămâne fără redactor-şef. Alex Olaru a plecat după trei luni

 
Radio Europa Liberă rămâne fără redactor-şef. Alex Olaru a plecat după trei luni

Plecare de la Radio Europa Liberă. Publicaţia rămâne fără Alex Olaru, cel care a fost redactor-şef în ultimele trei luni.

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Olaru a confirmat plecarea. De asemenea, informaţia a fost confirmată şi de Elena Vijulie Tănase (directorul Radio Europa Liberă).

Ambii au declarat că ruptura s-a produs în termeni amiabili.

Plec într-un moment de stabilitate pentru publicaţie, iar după trei luni consider lucrurile s-au aşezat şi traficul a crescut. Acum, avem provocări diferite şi plec din motive personale.

N-am ce motive să imput corporaţiei sau Elenei Vijulie, personal”, a menţionat, pe scurt, Alex Olaru.

Elena Vijulie Tănase a precizat:

Confirm plecarea lui Alex Olaru. Înţeleg că are nevoie de timp să se reorienteze. Ne-am despărţit în termeni civilizaţi”, după cum a declarat aceasta pentru Paginademedia.ro.

Olaru: Vreau să rămân în presă

Alex Olaru a vorbit, pe scurt, despre plecare şi a detaliat şi o parte din lucrurile pe care le-a făcut la Radio Europa Liberă în cele trei luni cât a fost redactor-şef. Acesta a subliniat că despărţirea s-a produs din motive personale, pe care nu le-a detaliat, şi că îşi doreşte să rămână în presă.

Declaraţiile sale, pe scurt:

- Am venit într-un moment destul de prost pentru Radio Europa Liberă, în plin proces de reorganizare şi cu echipa veche pe picior de plecare.

- Am dat concurs pentru post şi apoi s-a format noua echipă. Am stabilit „programul” şi nişte direcţii în care voiam să ne îndreptăm.

- Plec într-un moment de stabilitate pentru publicaţie, iar după trei luni consider lucrurile s-au aşezat şi traficul a crescut. Chiar şi în această săptămână, care a coincis cu plecarea mea, am lansat o campanie la un an de Covid în România.

- Acum, avem provocări diferite şi plec din motive personale. Îmi propun o perioadă de pauză, dar vreau să rămân în presă.

- N-am ce motive să imput corporaţiei sau Elenei Vijulie, personal.

Olaru a lucrat, înainte de Radio Europa Liberă, la RFI (2016-2020), la Radio România Actualităţi (şase ani) şi la BBC.

„Nu ştiu cât va dura procesul de numire a noului redactor-şef”

Elena Vijulie Tănase, directorul Radio Europa Liberă, a declarat că publicaţia va numi un nou redactor-şef, dar nu a putut aprecia cât va dura procesul.

Am avut un proces de recrutare la finalul anului trecut şi în urma concursului au fost mai mulţi candidaţi care s-au clasat pe poziţii bune. Îi vom contacta şi sper să ne reocupăm această poziţie cât de repede.

Nu ştiu cât va dura procesul de numire a noului redactor-şef”, a spus Elena Vijulie.

De asemenea, a mai dat câteva detalii despre situaţia din redacţie:

Redacţia merge foarte bine. Am avut o creştere bună în ultima lună şi încă mai lucrăm la partea de freelanceri. Ce am obţinut până acum este încurajator.

Am lansat şi o campanie legată de Covid. Pe scurt, ne-am propus şapte subiecte şi ne-au ieşit mai multe şi mai bune”, a precizat jurnalista.

Europa Liberă, din nou în România

Reamintim că Radio Europa Liberă a revenit, la noi în ţară, în urmă cu doi ani. La conducerea editorială a fost numită jurnalista Sabina Fati, fost redactor-şef adjunct la România liberă timp de 11 ani, care a mai colaborat în trecut cu Radio Europa Liberă.

Sabina Fati a fost schimbată cu Elena Vijulie Tănase după numai un an, din toamna lui 2020.

„Europa Liberă s-a întors în România şi va rămâne în România foarte mulţi ani de aici înainte, indiferent de succesul sau insuccesul mandatului meu”, a spus aceasta într-un interviu acordat Paginademedia.ro în urmă cu câteva luni.

Serviciul Radio România Liberă a fost relansat, dar nu ca post de radio cu licenţă, ci sub forma unei platforme online de conţinut.


Citeşte şi: Cine va conduce biroul din România al Radio Europa Liberă


Citeşte şi: Elena Vijulie Tănase, noul director al Radio Europa Liberă


Citeşte şi: Elena Vijulie Tănase: Europa Liberă s-a întors şi va rămâne aici! Arată preocuparea naţiunii americane pentru bunăstarea românilor


Citeşte şi: Restructurări la Radio Europa Liberă. Jurnalistul Andrei Luca Popescu s-a despărţit de publicaţie, după doi ani


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Salvați Europa Liberă Salvați Europa Liberă
    Hmmm, deci după trei luni, adică cam cât este perioada de probă, a avut nevoie să se reorienteze, dar tot în presă? Și nu are ce reproșa, a plecat de bine ce mergea? Dar acum 3 luni a aterizat din greșeală în funcție? E posibil, având în vedere că nu îndeplinea criteriile de bază cerute pentru ocuparea acelui post. Dar ne liniștește managera Vijulie, au fost mulți candidați. Se vor înghesui cu toții să lucreze sub ea, mai ales după ce au aflat că sunt mai proști ca Alex Olaru :))
  • didi didi
    ca in proverbul: pestele de la cap se impute, la fel si radioului europa libera, de la vijelie i se trage. l-a tras curentul pana a cazut.

    ma amuza finalul mesajului: n-am ce sa ii imput vijeliei, personal. :)))) pai cine a zis ceva de imputat? dar omul s-a simtit dator sa adauge, na...

    e ca la cernobil in 1986: am masurat nivelul radiatiei si e in limite normale. :))))
  • gerab gerab
    ce sa- i imputi lui Vijelie? nici macar nu e vina ei. a aterizat pe o planeta straina si intr- o meserie de care este completa straina. toti pamantenii care au lucrat cu ea stiu asta...
  • Jan Jan
    Europa Libera actualu' site nu reprezintă pe nimeni,nici măcar pe el însuși. Nu poți s-o citești pe vijelie când ai avut-o pe Monica Lovinescu

Trimite un comentariu

sus