Skip to main content

INTERVIU. Nou pe piaţă. Podcast pe Clubhouse despre stările de anxietate. De Costin Cocioabă: „Sper să fie de folos celor care trec prin acele stări”

 
INTERVIU. Nou pe piaţă. Podcast pe Clubhouse despre stările de anxietate. De Costin Cocioabă: „Sper să fie de folos celor care trec prin acele stări”

Interviu. Un nou podcast apare pe piaţa media. Se aude pe Clubhouse (aplicaţia audio devenită populară în ultimul an) şi e realizat de Costin Cocioabă, fost Influencer Marketing Manager la 2Performant şi blogger şi fondator la www.cefaci.online.

Publicitate

Podcastul se numeşte „Cu uşile închise”. Lui Costin Cocioabă i-a venit ideea să îl facă după stări de „burnout” în primul an de pandemie. E doar audio şi se ascultă pe Clubhouse.

De ce e doar audio?

„Am decis ca pe acestea de anul acesta să le fac într-un mediu în care imaginea nu contează. Ceea ce contează este informaţia şi vocea celui care o transmite”, spune Cocioabă, pentru Paginademedia.ro.

Primul invitat este actorul Marius Manole, dar urmează şi Teo Trandafir (realizatoare TV la Kanal D în prezent), precum şi oameni din zona de digital.

După ce a fost publicat pe Clubhouse, podcastul va fi disponbiil pe blogul cefaci.online, dar şi pe Facebook.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare un interviu cu Costin Cocioabă despre noul său podcast:

Paginademedia.ro: Poveşteşte-ne mai multe despre acest proiect. Cum ţi-a venit ideea, de ce ai ales numele „Cu uşile închise” şi ce format te-ai gândit să aibă acest acest podcast de pe Clubhouse?

Costin Cocioabă: Am trecut prin două burnout-uri în primul an de pandemie, iar oamenilor cărora le-am povestit la vremea respectivă nici nu au clipit şi au vorbit în continuare de cifre şi proiecte. Mi s-a părut destul de ciudat.

Trăim foarte rapid, tehnologia ne face să ardem multe etape ale vieţii şi nu cred că suntem educaţi să vorbim despre burnout, anxietate, ori depresie. Ce pretenţii am avea să apelăm la un psiholog la fel de uşor pe cât o facem pentru un antrenor persoanal de fitness?

Sunt subiecte tabu în România, subiecte despre care eu cred cu tărie că pot fi sparte doar prin dialog cu oameni ca tine şi ca mine, prin discuţii pe intelesul tuturor şi, astfel, poate scăpăm şi de ruşinea inexplicabilă de a merge la psiholog pe care o avem ca popor, ori de a cumpăra o pastilă de Xanax de la farmacie fără să fim priviţi ca nişte descreieraţi, chiar şi de către farmacist.

Nu am ales întâmplător titlul «Cu uşile închise» pentru a începe o serie de podcasturi despre astfel de stări, dar nici pe Marius Manole ca prim invitat, căruia îi mulţumesc pentru că a acceptat instant invitaţia mea despre a vorbi despre experienţele personale cu acestea.

«Cu uşile închise» este, de fapt, o piesă de teatru existenţialistă într-un act, din 1944, scrisă de Jean-Paul Sartre despre trei personaje care se trezesc într-o cameră misterioasă fără oglinzi.

Cele trei personaje sunt, de fapt, decedate, iar camera despre care acestea află la final că sunt închise pentru eternitate este, de fapt, iadul lor, şi îşi reproşează unul altuia păcatele comise în viaţă.

Teatrul Naţional spunea, într-un comunicat, înainte de premiera din 2007 (Constantin Dinulescu, Carmen Ionescu şi Iuliana Moise) despre această piesă de teatru că este «un spectacol despre noi, despre viaţa noastră, despre visele şi neîmplinirile noastre, despre trădări şi fericire. „Infernul sunt ceilalţi". Oare?»

Cred că este o analogie bună.

M-am gândit la Clubhouse pentru că, tehnic, este foarte uşor de folosit. Varianta ar fi fost video, pe Zoom, Meet, sau altă aplicaţie de acest gen, însă cu toţii în perioada asta traversăm o pandemie şi avem a bad hair day every day.

Cum m-am lovit de treaba asta în lockdown-ul din aprilie 2020 când am făcut o serie de live-uri şi cele mai populare din industrie, live, pe Facebook, despre Influencer Marketing, am decis ca pe acestea de anul acesta să le fac într-un mediu în care imaginea nu contează. Ceea ce contează este informaţia şi vocea celui care o transmite.”

Paginademedia.ro: Marius Manole este primul invitat. Ce urmează pe viitor? Ai plan să chemi persoane publice din diverse domenii?

Costin Cocioabă: „Pe Marius l-am cunoscut virtual în lockdown-ul din 2020, iar în persoană destul de recent. Mi s-a părut extraordinar la vremea respectivă valul de actori, cântăreţi, stand-up-eri şi alţi artişti care au ajuns în online, pentru autenticitatea lor lipsită de consumerismul şi perfecţiunea de care suntem înconjuraţi, atât offilne cât şi online.

Tot săptămâna acesta o să mai am încă un eveniment pe Clubhouse cu Teo Trandafir, iar următorii invitaţi sunt din zona de digital.

Am mai vorbit cu Valentin Radu, CEO & Founder al Omniconvert; o soluţie de eCommerce românească, şi Ionuţ Tecuceanu, om de agenţie de PR din România, cu o istorie foarte mişto prin Europa.

Urmează să mai contactez şi alte persoane la fel de deschise ca cei despre care am amintit şi care au acceptat fără nici cea mai mică reţinere participarea la discuţii 1 la 1 despre aceste stări, dar primesc oricând propuneri pe toate canalele pe care pot fi găsit, de la telefon la reţele sociale. Şi parteneri care să susţină astfel de proiecte, evident.”

Paginademedia.ro: Podcastul îl publici şi pe alte platforme de socializare: Facebook şi Youtube? Sau rămâne exclusiv pe Clubhouse?

Costin Cocioabă: „Folosesc Clubhouse doar pentru uşurinţa de invita parteneri de discuţie şi de a înregistra podcasturile, căci despre acest format discutăm, de fapt. Podcasturile care le voi publica ulterior pe blogul www.cefaci.online, dar şi pe reţelele sociale pe care activez.

Este un conţinut care sper să fie de folos tuturor acelora care trec prin astfel de situaţii, nu au neapărat curajul să vorbească despre ele cu cineva şi au, cel mai probabil, nevoie chiar şi de de terapie.

Materialele au scopul de conştientizare şi normalizare a discuţiilor despre aceste stări prin care trecem, cred, majoritatea, însă nu de rezolvarea a lor.

Rezolvarea este la persoanele care au trecut printr-o facultate şi zeci de ore de practică, care ştiu cum să le abordeze pentru fiecare dintre noi în parte.”

CITEŞTE ŞI: INTERVIU. De ce lansează Facebook aplicaţii audio? Contraatac la Clubhouse? Costin Cocioabă: Facebook "călăreşte" orice trend de pe piaţă

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus