Skip to main content

VIDEO. Şeful Pro TV, despre strategia postului. Tinerii, ţinta principală, prin digital: "Cu cât sunt mai tineri, cu atât consumă mai puţină televiziune standard"

 
Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV
Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV

VIDEO"Cu cât sunt mai tineri, cu atât consumă mai puţină televiziune standard", spune Aleksandras Cesnavicius, şeful Pro TV, despre publicul tânăr. Cum poate fi atins? Zona de digital ar fi soluţia.

Publicitate

„Digitalul e un produs important pentru noi, mai ales dacă vorbim de atragerea tinerilor”, explică Aleksandras Cesnavicius. Prin digital, conţinutul de televiziune "clasică" ar putea ajunge şi la publicul mai tânăr.

Potrivit omului de afaceri lituanian, care este şi CEO al Pro TV, postul din Pache Protopopescu se va axa pe partea de digital, scopul fiind atragerea tinerilor.

„Cu cât sunt mai tineri, cu atât consumă mai puţină televiziune standard. Am început să facem primii paşi anul acesta pentru a găsi conţinutul potrivit, cum să ne adresăm unui public diferit în alt mod, să fie ceva sustenabil. Într-o anumită măsură, trebuie să se suprapună cu televiziunea”, a spus Cesnavicius într-un interviu pentru Pro TV.

Tot el a punctat că Pro nu trebuie să „copieze” alte posturi internaţionale. „Nu trebuie să copiem „jucători” internaţionali. Nu e punctul nostru forte, nu e teritoriul nostru. Trebuie să identificăm la ce ne pricepem. Pe scurt, suntem cei mai mari şi mai buni producători de conţinut local”, a mai spus lituanianul.

Tot el a vorbit şi despre strategia pentru platforma Voyo: „Trebuie să ne dăm seama care e strategia de conţinut pentru anii următori pentru Voyo, ca platformă digitală. Şi apoi vom continua să ne dezvoltăm sistematic.”

Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV:

„Nu putem vorbi despre un grup de media modern dacă ne limităm la televiziune. E clar că trebuie să abordăm toate perspectivele. Digitalul e un produs important pentru noi, mai ales dacă vorbim de atragerea tinerilor. Nu o să-şi schimbe comportamentul, e o tendinţă internaţională.

Cu cât sunt mai tineri, cu atât consumă mai puţină televiziune standard. Am început să facem primii paşi anul acesta pentru a găsi conţinutul potrivit, cum să ne adresăm unui public diferit în alt mod, să fie ceva sustenabil.

Într-o anumită măsură, trebuie să se suprapună cu televiziunea. Nu trebuie să copiem „jucători” internaţionali. Nu e punctul nostru forte, nu e teritoriul nostru. Trebuie să identificăm la ce ne pricepem. Pe scurt, suntem cei mai mari şi mai buni producători de conţinut local.

Trebuie să ne dăm seama care e strategia de conţinut pentru anii următori pentru Voyo, ca platformă digitală. Şi apoi vom continua să ne dezvoltăm sistematic. Avantajul e că putem utiliza cunoştinţele noastre de producţie, pe care trebuie să le adaptăm.

Şi avem un marketing puternic, multe resurse pentru a clădi un brand, pentru a-l întâri, să ne asigurăm cu oamenii ştiu despre ce e vorba.”

VIDEO. Interviul cu Aleksandras Cesnavicius


Pro TV şi-a anunţat grila de toamnă

Pe 25 august Pro TV şi-a anunţat grila de toamnă. Superstar şi Căsătoriţi pe nevăzute se numără printre noutăţile din această toamnă.

De asemenea, grupul Pro a anunţat achiziţionarea drepturilor pentru trei competiţii de fotbal: Europa League, Conference League şi Cupa Angliei.

Totodată, Majda Aboulumosha, fostă concurentă Survivor, va avea o emisiune pe postul Pro 2.

Grila Pro TV în Prime-Time, pe zile:

Luni: Las Fierbinţi, de la 20:30 şi serialul Vlad, de la 21:30

Marţi: Las Fierbinţi, de la 20:30 şi Căsătoriţi pe nevăzute, de la 21:30

Miercuri: Visuri la Cheie, de la 20:30 şi Pe bune?!, de la 22:30

Joi: Las Fierbinţi, de la 20:30 şi Masked Singer, de la 21:30

Vineri: SuperStar România, de la 20:30

Sâmbătă: SuperStar România, de la 20:00 şi Filmul Pro, de la 22:00

Duminică: Filmul Pro, de la 20:00

 

CITEŞTE ŞI: GRILA DE TOAMNĂ. Când încep show-urile de pe Pro TV: SuperStar, Masked Singer, Vlad, Visuri la cheie

CITEŞTE ŞI: DREPTURI TV. Europa League, Conference League şi Cupa Angliei, în următorii trei ani la grupul Pro

CITEŞTE ŞI: O emisiune revine la Pro TV după şapte ani: „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”

CITEŞTE ŞI: Majda Aboulumosha, fostă concurentă Survivor, emisiune la Pro 2

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Il copiaza pe taticul Pro, Adrian Sarbu, care si-a facut televiziune digitalizata si mizeaza pe online… Din pro a plecat toata lunea buna, s-au schimbat foarte multe si se zvoneste ca va vinde
 • The Voice încă este deținută de Pro. Dar nu se știe dacă se va face.
  Antena are în plan o emisiune de dans pt primăvară. Pro ul vrea din nou Fort Boyard pt toamna viitoare ca alternativa la Sunt celebru.
  Grila e slabă la Pro ca si anul trecut. Dacă au programat Las Fierbinți 3 zile nu sunt siguri pe ei și nici viziune nu au. De asta le pleacă oamenii.
 • Relansarea PRO 2 se face cam pe economie. Daca vor asa mult ca sa aduca canalul din nou la relevanta pe care o avea Acasa TV.... de ce nu au dat unda verde pentru un serial romanesc? Cu un reality show nu se face primavara.
 • Marian ,emisiunea Alege Femeia se va filma la Istanbul și vă începe în septembrie, Dallas a fost deja confirmat de Pro 2 ,iar Pro TV deține în continuare licența Home Alone.
 • Sabina, emisiunea de pe pro 2 se filmeaza la Istambul ,asa se aude
 • Asta cu pierdutul Singur acasă e la fel de fake news ca și faza cu The Voice la Kanal D:))))
 • Mr. Alex,

  Your star employee leaves for a competitor (Antena1). Everybody is tired because business is flat or has run out of steam.
  ProTV it's still a powerhouse in second place, but no longer the No1, In this autumn it's going to be the worst fall in ProTV history.

  You don't realize how small you really are until you're faced with something like that.
  Best regards!
 • Sabina poate ne da Allex sau Expertul un indiciu legat de Singur acasa ,asa sa zis si de vocea si tot pro detine licenta
 • Sabina emisiunea de pe pro 2 se filmeaza la Istambul dupa cum se aude , Villy nu cred ca va pierde pro licenta la Singur acasa , dupa cum se aude inca este la ei , nu cred ca pro va face greseala asta ,
 • Ce capcana! Ce inseamna digital si continut? O sa-l vedem pe Mariciu cu nevasta si copilul? Stupid.
  Adio televiziune!
 • Da dar au plecat oameni buni din Pro. Au rămas *** și au adus vedete reșapate. De ce nu pleacă Maruta și Andra? Doar nu le aduce mari beneficii.
  Pro ul e pe cale sa piardă seria Singur acasă. Vad ca solicita la CNA modificarea structurii de program pt Pro 2 și Pro Gold. Pt cei care nu cunosc despre ce este vorba, va creste producție locala, vor fi mai multe emisiuni și mai puține seriale. Așa ca la toamnă maxim 4 seriale vor fi. Femeia alege la 18 și Dallas la 19.

Trimite un comentariu

sus