Skip to main content

EXCLUSIV Paginademedia. Transferul Anului! Dan Negru pleacă de la Antena 1 după 22 de ani

 
EXCLUSIV Paginademedia. Transferul Anului! Dan Negru pleacă de la Antena 1 după 22 de ani

EXCLUSIV Paginademedia! Cel mai important transfer media de pe piaţă din ultimii ani. Dan Negru, vedeta Antena 1, pleacă din grupul familiei Voiculescu după peste două decenii.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Dan Negru a semnat deja cu un alt post de televiziune. El va fi realizator la postul Kanal D, deţinut în România de Dogan. Conform surselor Paginademedia.ro, oficializarea transferului este doar o chestiune de zile.

Dan Negru era vedeta cea mai longevivă în grupul Intact. A venit în Antena 1 în 1999, de la TVR, iar de-a lungul anilor şi-a pus semnătura pe zeci de formate de divertisment şi a realizat 22 de Revelioane.

Contactat de Paginademedia.ro, Dan Negru nu a comentat informaţia.

Traseul lui Dan Negru la Antena 1 numără aproape 30 de formate de divertisment diferite pe care le-a prezentat. La unele dintre acestea (precum Next Star, Plasa de Stele sau Şerifi de România) a fost şi coautor al formatelor.

Când a venit la Antena 1, în 1999, Negru realiza la TVR 1 o emisiune muzicală - Trupa de şoc. Odată cu Antena 1, a intrat în "echipa" lui Valeriu Lazarov, alături de Andreea Marin (Surprize, Surprize), Mircea Radu (Din Dragoste), Raluca Moianu (Iartă-mă) şi Cosmin Cernat (Ploaia de stele). Este singurul din "trupă" care mai activează în zona divertismentului TV.

Prima emisiune realizată la Antena 1 a fost Academia Vedetelor (cu probele "acvariilor"), apoi Bate palma şi Ciao, Darwin (produse de Valeriu Lazarov). Şi, evident, Revelioanele.

Revelioane din ultimii ani, centrate pe "măştile lui Negru", au dus şi la un format special de emisiune: Scena Misterelor, care a ajuns să fie vândut în Ungaria şi Ucraina.

Plecarea lui Dan Negru la Kanal D vine într-un moment în care foarte mulţi oameni "foşti Pro TV" domină segmentele din managementul Antenei 1. Observatorul este condus de fostul director al Pro TV (Anca Budinschi), vânzările sunt coordonate de fostul şef din Pro TV pe această zonă, la fel marketingul, iar director de producţie este Cosmin Ion. Ruxandra Ion coordonează Happy Channel şi zona de telenovele (Adela).

Vezi lista şefilor din Antena 1 care au lucrat în Pro TV, aici

În prezent, cele mai vizionate emisiuni ale Antenei sunt realizate de echipe care au lucrat în Pro TV (Asia Express şi Chefi la cuţite, producţii făcute de Mona Segall).

Citeşte şi: EXCLUSIV. Plecare de la vârful marketingului din Antene, după aproape 15 ani! Vine un om din Pro TV. Lista şefilor exPro TV din Antene

Paginademedia.ro trece în revistă emisiunile cu Dan Negru la Antena 1 în cei 22 de ani cât a lucrat la postul TV:

 • Academia Vedetelor - cunoscută pentru probele cu acvariile (legate la ochi, vedetele băgau mâna în acvarii cu "surprize") 
 • Bate palma – format internaţional
 • Ciao, Darwin
 • Marea provocare – vedete şi teste "extreme"
 • Competiţia (un show de vară, făcut la mare)
 • O seară de vis, împreună cu Mihaela Rădulescu – după formatul italian Sta sera e tua sera
 • Ziua judecăţii (Judgement Day) – o emisiune cu diverse probe (ca acum în Survivor) dar în studio
 • Jocuri la Saint Tropez - după formatul Jeux sans frontiers (cu echipe care reprezentau diverse ţări)
 • Echipa fantastică – un show cu copii, produs de Titus Munteanu
 • Cu banii jos - după formatul internaţional Money Drop
 • Câştigi în 60 de secunde
 • Genialii – format produs de Valeriu Lazarov
 • Te pui cu blondele – după un format internaţional, unul dintre cele mai longevive showuri de televiziune (a fost realizat timp de 11 ani)
 • Şerifi de România - unde a fost şi coautor
 • Next Star - talent-show pentru copii, la formatul căruia a contribuit
 • Plasa de Stele - un show cu farse făcute vedetelor, la care, de asemenea, a fost coautor
 • Formate “sezoniere” – Liga Fantastică (format de vară, cu Gazeta Sporturilor), Go!, Vreau să fiu stewardesă
 • Demascarea - show cu măşti
 • Scena Misterelor - un show tip "Cu mască, fără marcă". Emisiunea a ajuns să fie vândută şi altor pieţe. Posturi din Ungaria şi Ucraina au cumpărat formatul.
 • Secret Talent – despre talentele ascunse ale vedetelor, unde în juriu a fost şi Mircea Albulescu
 • Vreau să fiu mare – show cu copii
 • Guess my ageGhiceşte vârsta
 • Legendele - serie de interviuri cu personalităţi: viaţa lor prin fotografii din arhivele personale
 • Proiecte speciale de Paşte, de Crăciun, de 8 martie
 • 12 Teledonuri
 • 22 de Revelioane, dintre care 21 pe primul loc. Cu excepţia Revelionului din acest an, toate Revelioanele realizate la Antena 1 de Dan Negru au fost pe primul loc ca audienţă.

De 15 ani, Dan Negru realizează emisiuni de divertisment la în Moldova, la Prime TV, postul lui Vladimir Plahotniuc. Negru a prezentat de-a lungul timpului în Moldova Vrei să fi miliardar, Star Factory, Deal or not deal (pe care o face şi în prezent) şi Roata norocului (care, de asemenea, rulează şi acum pe postul Prime TV).

Citeşte şi: VIDEO. Dan Negru, 20 de ani de Revelioane la Antena 1. „Nu online-ul a omorât TV-ul”. Cât vor mai merge măştile şi care e „reţeta” lui Negru?

Citeşte şi: VIDEO. Dan Negru: am refuzat orice ofertă pentru reclame! Pe TV, mi s-a oferit echivalentul unui apartament în Colentina! Pe online, sumele sunt mici, sute de euro

Citeşte şi: VIDEO. PaginademediaLIVE. De unde vine răcnetul lui Negru? Cum a ajuns să prezinte Revelioanele Antenei?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • @B.A.M.
  Probabil te referi la serialul "Secretul Mariei" din 2005
 • postacii protevisti! Ei chiar cred ca proteveul a inventat sloganul "daca e cutare zi a saptamanii, e emisiunea x"! Ne mai si cearta pentru asta! Prosteveul nu a fost si nu e vreun model de maniera de a face televiziune, de etica sau de jurnalism de calitate si oricum e sub Antena 1 cand vine vorba de emisiuni, de multi ani deja!

  Ce visezi postac ? Sub Antenuta ? Poate in visele tale postacule.
  Cine e lider detasat zi de zi, saptamana de saptamana, luna de luna, an de an ?
  Si vezi ca Survivor in audiente peste Bucatarii Zero si Asiaticii Zero. Deci, ce visezi ?
 • Ce *** postacii protevisti! Ei chiar cred ca proteveul a inventat sloganul "daca e cutare zi a saptamanii, e emisiunea x"! Ne mai si cearta pentru asta! Prosteveul nu a fost si nu e vreun model de maniera de a face televiziune, de etica sau de jurnalism de calitate si oricum e sub Antena 1 cand vine vorba de emisiuni, de multi ani deja!
 • E TRIST și RUȘINOS pentru AMBELE părți implicate, DACĂ se dovedește că informația E REALĂ!!!!
  E trist să vezi că un post ca Antena 1 și-a pierdut indentitatea audio-vizuală, printr-o serie din ce în ce mai mare de greșeli care (ironic) au început odată cu pandemia. Dar mai trist e să vezi cum Antena 1 își MAI DISTRUGE ÎNCĂ un brand în care au investit o groază de bani și timp... De ce oare?!?! Mai ales că audiențele au fost rezonabile DE BUNE, raportat la gălăgia de bani din acest an din partea PRO TV, în ceea ce privește revelionul.
  La fel de trist ar fi și cum Dan Negru ar alege să fie la un post ca Kanal D. Ce ar vrea să facă el acolo?!?! Sau cei din Kanal D cu el?!?!
  P.S.
  1)DACĂ informația e REALĂ, Antena 1 ce va mai face de revelion???
  Oare SE VOR ÎNTOARCE LA "VECHIUL SISTEM"*? Sau ce își propun????
  2)De asemenea (și aici îi întreb pe "fanaticii"/angajații/etc PRO TV), dacă postul lor iubit e satisfăcut atât de rezultatele obținute și/sau de efectele produse de mișcarea lui (respectiv "Protevelionul")???
  3)Că tot îi invocam pe "fanaticii" PRO TV, de ce ați șters articolul postat la 14:28 despre Survivor? Din cauza tabelelor lipsă? Sau de ce vă supărați "fanii"?
  4)Sigur Dan Negru e la Antena 1 DOAR din 1999? Sigur nu a fost și înainte de acest la Antena 1?

  *"VECHIUL SISTEM"=Emisiunea cea mai bună (cu audiențele cele mai bune) din anul ce se va încheia, respectiv 2022, va primi în dar revelionul. Așa era la Antena 1 prin 90', până când nu știu ce serial a reușit performanța asta (și nu puteau face revelion din el). De atunci a început povestea cu revelioanele lui Dan Negru!
  Chiar nu mai știu care era serialul în cauză...
 • Hai cu audiențele și la Digi 24. În curând vor deăpăși România TV, Antena 3 și Realitatea Plus la toate audiențele. Vor fi locul 1 la audiențe pentru posturile de știri, locul 2 fiind România TV, locul 3 Antena 3 și locul 4 Realitatea Plus.
 • Antena 1, o clonă eșuată a PRO TV.

  B1 TV, o clonă eșuată a Digi 24.
 • Acum vă certați pe un slogan? Penibili!

  Top3 tv își fură ideile intre ei, ba chiar emisiuni!
 • Era de așteptat să plece... O mare tragedie pentru Intact!

  Off-topic: Văd că Prelipceanu face tot *** la Digi 24: Nu are prompter, îi face pe angajații să fie vedete, se coafează, se machează, se îmbracă și se încalță ca la Antena Stars și Kanal D, citesc doar știri făcute de alții, foarte mulți angajați au între 20 și 25 de ani și nici măcar nu au studii terminate să vină la Digi 24, Prelipceanu nici măcar nu au auzit de profesioniști care au rămas șomeri și nu îi angajează și pe ei la Digi 24, au dat afară o groază de angajați foarte buni și i-au înlocuit cu cei tineri care nici măcar nu fac treabă bună, au scos foarte multe emisiuni pentru a prezenta doar cei penibili între 20 și 25 de ani și vedetele de la Digi 24, sunt de fapt vedete cunoscute din România, ca la PRO TV, Antena 1 și Kanal D.

  Poate în curând, o să apară vedete de la Digi 24 peste tot, până și la coperți de la reviste, la interviuri, la ședințe foto, la parada modei, la reclame și sponsori, etc. Vor apărea peste tot, până și Prelipceanu va apărea peste tot! Prezentatorii de la Digi 24 sunt vedete cunoscute din România, ca la vedete de la PRO TV, vedete de la Antena 1 și vedete de la Kanal D! Cei de la Digi 24 sunt penibili mai rău decât cei de la TVR!

  Bravo Prelipceanu, ai dat afară o groază de angajați și ai scos foarte multe emisiuni pentru a face angajații tăi de la Digi 24 vedete cunoscute ai României și a angaja foarte mulți fără studii între 20 și 25 de ani. Măcar cine a plecat de la Digi 24 era o tragedie mare pentru Digi 24 ca la plecarea lui Dan Negru de la Antena 1 la Kanal D.
 • Cea de-a patra ediţie a noului sezon „Survivor” a fost lider absolut de audienţă, în intervalul orar 19.58 - 23.01. În rândul publicului naţional, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 10.1 puncte de rating şi 24.8% cotă de piaţă, faţă de locul 2 care avea 6.2 puncte de audienţă şi 15.3% share. De-a lungul difuzării, peste 1,9 milioane de românii au trăit cu sufletul la gură alături de concurenţi.
 • NE PLEACĂ VALORILE...
  ***... TURCALEȚII SUNT GATA SĂ-L PLĂTEASCĂ CU MORMANU' DIN TELENOVELE...
 • Antenuta prea fricoasa ? Sau Danut prea fricos ?
  Deci, dupa 20 de ani, au pierdut Revelionul in fata Pro TV. Dar, nu au vrut sa mai lupte ? Au capitulat deja ? Fricosii...
 • @man Scuze am gresit, dar crezi ca e important ca se foloseste acest slogan de la inceput, sau doar din acest an? Oare cum se numeste cand folosesti sloganul folosit de televiziunea concurenta ani la rand la promovarea Vocea Romaniei? Eu spun ca se numeste h..ie! Patronul antenelor a fost condamnat pentru furt de instanta, iar antenele ii calca pe urme!
 • Pro tv are un public mai educat, modern, tânăr, cultivat, de aceea nu o să meargă copierea emisiunilor lor de către antenele care au vrut chipurile să fie posturi de familie, nostalgice după trecut și comunism. Cel mai bun exemplu este George Buhnici, care după ce că a plecat de la postul nr 1 Pro tv, a făcut greșeala mare că a mers in emisiunea naiUmor de la antene, unde îl acuzau telespectatorii intact că e cipat si pro vaccinare, el fiind pasionat de tehnologie și chestii moderne. Deci, n-ai cu cine la antene, bre!
 • Expertule,daca e joi e adele este de cand a început serialul de acum un an,informează-te

  @man, Vocea României e de 10 ani! Și asa ziceau în fiecare vineri! Probabil l-au făcut cei care în trecut erau la Pro, sau chiar la Vocea

Trimite un comentariu

sus