Skip to main content

DERAPAJ. Moderatoare Realitatea reclamată la CNA, CNCD şi Parchet. Ce remarci a făcut la adresa romilor

 
Sursa foto: Libertatea
Sursa foto: Libertatea

Afirmaţiile pe care le-a făcut moderatoarea Alexandra Păcuraru la Realitatea au fost sancţionate de platforma Aresel, care luptă pentru drepturile comunităţii rome.

Publicitate

Astfel, Alexandra Păcuraru, care este fiica patronului postului, a sugerat ca romii din Bolintin să fie mutaţi în India. 

Alexandra Păcuraru, în emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea plus

„Poate se va găsi un om de bine şi pe toţi ăştia care nu respectă legea să-i urcăm şi să îi ducem… uite, în India. Tot există atâtea locuri nepopulate acolo şi tot se aseamănă între ei”

În consecinţă, reprezentanţii Aresel, care luptă pentru drepturile comunităţii rome, au anunţat că au depus plângeri la CNA, CNCD şi Parchet împotriva moderatoarei, scrie Libertatea.

Şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a transmis că „protestează faţă de mesajul fascizant al moderatoarei de la Realitatea plus, cu adresă directă la un grup etnic”, mai menţionează sursa citată. 

„Când libertatea de opinie este confundată cu ratingul şi câştigul, asistăm la derapaje cu efecte sociale greu previzibile”, se menţionează într-o postare pe pagina de Facebook a institutului. 

Moderatoarea a făcut aceste afirmaţii în contextul protestelor de la Bolintin, după ce, pe 9 ianuarie, aici a fost ucis un şofer. De altfel, Realitatea Plus a fost amendată acum doi ani, tot în urma unor acuzaţii făcute de Alexandra Păcuraru şi o altă moderatoare, Anca Alexandrescu, după cum a relatat Paginademedia.ro.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus