Skip to main content

INTERVIU-ODĂ cu şedinţă foto. Preaslăvitul mandat al Doinei Gradea! Şefa TVR şi realizările ei: „Am venit precum un soldat trimis la război fără armură”

 
INTERVIU-ODĂ cu şedinţă foto. Preaslăvitul mandat al Doinei Gradea! Şefa TVR şi realizările ei: „Am venit precum un soldat trimis la război fără armură”

Realizări, realizări şi numai realizări. Plus o şedinţă foto dedicată. Cu Doina Gradea, şefa TVR, într-un material în care îşi ridică mandatul în slăvi. Şefa TVR spune că „mandatul CA-ului condus de mine va rămâne, sunt convinsă, ca un reper în istoria TVR”, într-un interviu publicat în Qmagazine.

Publicitate

Interviul abundă în laude şi cuvinte la superlativ despre mandatul Doinei Gradea.

Până şi explicaţiile foto sunt în aceeaşi notă:

"În arhiva televiziunii, alături de doi colegi. Arhiva TVR a fost digitalizată în mare parte cu fonduri europene, accesate în mandatul Doinei Gradea."

"În regia Studioului 11, al treilea studio nou HD, realizat integral în mandatul Doinei Gradea"

Interviul vine chiar când conducerea TVR, în frunte cu Doina Gradea, mai are puţin şi este demisă. Chiar azi, comisiile de cultură din Parlament au respins rapoartele de activitate ale instituţiei, din ultimii ani. Dacă rapoartele sunt respinse şi în plenul Parlamentului, conducerea TVR este demisă.

„Singurul argument real al schimbării, imoral şi ilegal după mine, este că actuala majoritate doreşte să îşi numească şefii la cele două instituţii publice media”, a spus Gradea. 

A ţinut să puncteze "Nu am fost obedientă".

Întrebată de rapoartele Curţii de conturi, care a constatat multe persoane au fost angajate fără concurs şi că au existat plăţi în valoare de peste 663,6 mii lei pentru servicii juridice, fără respectarea principiilor economicităţii şi eficienţei cheltuielilor, Doina Gradea a răspuns:

Curtea de Conturi a făcut anumite constatări, luând decizii, însă majoritatea total nedrepte, incorecte, pe care, de altfel, TVR le-a contestat. Însăşi unele dintre decizii se contrazic între ele.

Eu cred că decidenţii politici aveau nevoie să aibă o explicaţie a demiterii actualei conduceri şi s-au agăţat de ce au putut. Sincer, e jenant. Ştim cu toţii şi a înţeles şi opinia publică ce urmăresc de fapt”, a spus aceasta. 


Citeşte şi: Primul pas către demiterea şefei TVR. Comisiile parlamentare au respins rapoartele de activitate


Ce a zis Gradea, printre altele: Am trecut dincolo de tranşee

- Aici nu se face televiziune după ureche. Cred că ăsta e secretul succesului programelor TVR.

- Am făcut tot ce am putut mai bine în interesul public

- Mandatul CA-ului condus de mine va rămâne ca un reper în istoria TVR

- Am venit în TVR precum un soldat trimis la război fără armură, fără nimic. Şi am trecut dincolo de unele tranşee.

- Am realizat cele mai mari investiţii din ultimii 20 de ani.

- Am reuşit să facem trecerea la HD pentru TVR1 şi TVR2, care era atât de necesară şi totuşi nu a făcut-o nimeni până la noi.

- Am stabilit un obiectiv anual – în primul rând, „fără datorii”. Am greşit că am făcut profit în fiecare an, spun gurile rele, pentru că în companiile publice nu trebuie să faci profit, doar în privat.

- Profitul TVR din ultimii trei ani îi va încurca cu siguranţă pe unii, în viitor, care trebuie să ţină această linie.


Vezi interviul în QMagazine, AICI


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dar ce avem noi aici? Cap de porc? Chiar ea? Aplause aplaussseee

Trimite un comentariu

sus