Skip to main content

Nume noi în echipa Euronews. Printre ei, Claudiu Popa şi Mirela Vaşadi, ex-Realitatea. Cum arată echipa ştirilor Euronews

 
Nume noi în echipa Euronews. Printre ei, Claudiu Popa şi Mirela Vaşadi, ex-Realitatea. Cum arată echipa ştirilor Euronews

Euronews anunţă nume noi în echipa televiziunii de ştiri. Claudiu Popa şi Mirela Vaşadi, ambii cu experienţă la Realitatea TV, se alătură postului de televiziune Euronews România. Florian Petrică, fost prezentator al ştirilor din sport la Pro TV şi comentator Eurosport, este un alt nume care să alătură televiziunii Euronews România. 

Publicitate

Postul de televiziune a anunţat mare parte din echipa de ştiri, printre care îi reamintim pe Adelin Petrişor, Vitalie Cojocaru, Xenia Croitoru şi Daniel Coman, nume despre care Paginademedia.ro a relatat deja

„De astăzi, jurnaliştii noştri vor lucra într-o reţea globală, alături de colegii din redacţia Euronews World, dar şi de cei din televiziunile afiliate Euronews aflate în Serbia, Georgia, Albania şi Bulgaria”, au anunţat reprezentanţii Euronews România.

Andra Miron Diaconescu, redactor-şef Euronews:

„Suntem bucuroşi că în echipa Euronews România au venit profesionişti de necontestat, cu cariere solide construite în mulţi ani de muncă pe teren, atât în faţa cât şi în spatele camerelor de filmat.

Redacţia noastră este încă în formare şi sperăm să primim în curând noi colegi. Concursurile sunt deschise şi suntem convinşi că jurnalişti cu experienţa profesională relevantă vor contribui direct la construcţia unei redacţii de televiziunecare să aibă o voce puternică în peisajul media românesc şi care să practice un jurnalism la standarde înalte, ilustrând ideea de bază a reţelei europene Euronews: All Views!

Pe data de 6 ianuarie 2020, Euronews a anunţat semnarea unui parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de ştiri independent destinat unui public vorbitor de limba română. La data de 9 noiembrie, televiziunea primea licenţă de la CNA.

Euronews România va fi o televiziune naţională care va difuza ştiri şi va realiza producţii locale, naţionale, regionale şi internaţionale în limba română, în baza principiilor jurnalismului independent promovat de Euronews World.

În ultimii doi ani, Euronews a lansat alte patru proiecte afiliate de marcă în Georgia, Albania, Serbia şi Bulgaria.

Prezentăm în continuare lista jurnaliştilor Euronews, din prima linie:

Adelin Petrişor (ex TVR) este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război din România, cu o experienţă profesională de 25 ani. Este singurul corespondent român care a transmis în direct din Bagdad, în 2003, în timpul ofensivei americane în Irak. A realizat interviuri exclusive cu personalităţi ca Yasser Arafat, Ehud Barak, Benjamin Netanyahu, cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, sau cu campionul italian la motociclism Valentino Rossi.

Vitalie Cojocari (fost Pro TV) va acoperi zona socio-economice cu impact major asupra publicului larg. Cariera sa de 20 ani de presă, majoritatea în televiziune, a fost construită în România însă Vitalie este originar din Republica Moldova şi a devenit unul dintre cei mai avizaţi observatori ai evoluţiilor şi realităţii din această zonă.

Xenia Croitoru (ex Antena 3) are o experienţă de aproximativ 11 ani în televiziune şi este jurnalist în domeniul politic. Xenia a studiat, pe rând, filosofie, etică şi jurnalism, iar acum a decis să se alăture unei echipe de profesionişti, în care crede şi despre care spune că reprezintă o a doua familie - Euronews România!

Andreea Gurban (ex Antena 3 şi Kanal D) este jurnalist cu experienţă în domeniul economic. Lucrează de 10 ani în presă şi vorbeşte 4 limbi străine: engleză, franceză, spaniolă şi portugheză. Consideră că jurnalismul înseamnă o imensă responsabilizare pentru profesionistul de televiziune şi că impactul informaţiilor difuzate poate schimba vieţi. 

Maia Bondici a studiat jurnalismul la City, University of London şi şi-a început cariera la prestigiosul post BBC. 

Claudiu Popa (ex Realitatea TV) are o experienţă de 12 ani în televiziune. A realizat ştiri, reportaje, transmisii live şi a moderat dezbateri politice în platou. Este pasionat de fotografie şi crede cu tărie că jurnalismul nu este doar o meserie, ci un stil de viaţă.

Mirela Vasadi-Blasius (ex Realitatea TV şi TVR 2) este o cunoscută realizatoare de emisiuni pentru care calea de la ştiri, la autocunoaştere şi introspecţie a fost consolidată în aproape 20 de ani de televiziune. 

Florian Petrică este un respectat comentator sportiv şi lector universitar în cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Universitatea Bucureşti. Este cunoscut încă din anii 2000, pe vremea când prezenta ştirile din sport la Pro TV. A mai lucrat la Telesport, National TV, The Money Channel, a fost comentator la Eurosport şi jurnalist TVR. 

Radu Hângănuţ (a făcut parte din echipa Starea Naţiei) este interesat de poveştile din sport care ne pot inspira să fim mai curajoşi şi crede că educaţia şi investiţiile în acest domeniu sunt soluţia pentru cele mai multe din problemele cu care societatea se confruntă. Radu este convins că datoria profesioniştilor din presă e să-şi obişnuiască publicul cu metodele corecte de verificare a informaţiei şi să combată fake news.

Miruna Mihailovici (ex Realitatea TV, Digi24 şi Realitatea Plus) are o experienţă de 10 ani în presă. A studiat jurnalismul la Universitatea Media şi a obţinut diploma de master în comunicare şi PR, în cadrul SNSPA. 

Felicia Macaleţ (ex Pro TV) a studiat comunicarea socială şi jurnalismul la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca şi a călătorit până în China, într-un program de schimb cultural, la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Zhejiang. 

Alida Mocanu (ex Digi24) este jurnalist cultural cu o experienţă de 17 ani în televiziune şi presă scrisă. Este specializată în Teoria şi Practica Editării de Carte la Universitatea din Bucureşti şi, în cariera sa, a realizat peste 200 de interviuri cu scriitori din întreaga lume.

Daniel Coman (ex TVR şi Antena 1) e specializat în jurnalism economic şi este convins că presa are o importantă funcţie educativă prin intermediul căreia oamenii se pot familiariza cu fenomene şi cu mecanisme nu întotdeauna uşor de înţeles. Domeniul fiscalităţii, gestionarea banilor sau evoluţiile pieţei sunt aspecte care necesită analiză şi explicaţie specializată,

Eduard Popescu este fost sportiv de performanţă şi absolvent de studii juridice pentru care jurnalismul înseamnă nu doar muncă de echipă, ci şi instrumentul perfect pentru a traduce şi explica informaţiile esenţiale pentru public. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dacă nu se laudă băieții și doamnele care conduc acest proiect că au adus că aduc că au venit că vor veni dar când ne și lansăm? că eu am impresia că foarte mulți dintre cei extrem de entuziasmați acum în mai puțin de 6 luni 9 luni vor regreta că au pierdut anumite poziții din locurile de unde au plecat am înțeles ce super realizări a făcut bordul executiv din România Dar de lansat ne lansăm
  • Cine este al 15-lea jurnalist din Euronews România? Pe poză apar 15 jurnaliști, dar pe articol sunt doar 14 jurnaliști.
  • Deci Ștefana Todică nu va mai pleca la Euronews România, va rămâne la PRO TV?

Trimite un comentariu

sus