Skip to main content

Nou an şcolar în pandemie. Google aduce noutăţi pentru elevii care vor face şcoală şi online

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Nou an şcolar în pandemie. Al treilea. Google aduce o serie de noutăţi şi update-uri la aplicaţii pentru elevii care vor face cursuri şi online. 

Publicitate

Noutăţile aduse, la începutul anului şcolar 2021-2022, de gigantul american sunt:

1. Google Classroom vine cu câteva update-uri din această toamnă:

- profesorii vor putea da mai uşor teme către clase diferite

- elevii vor avea la dispoziţie aplicaţia Classroom Android în modul offline, ceea ce înseamnă că vor putea să-şi facă teme de pe telefon, chiar dacă sunt offline

De asemenea, Google Meet din Classroom va aduce câteva schimbări care vizează siguranţa. Una dintre ele este „sala de aşteptare”, unde toţi elevii dintr-o clasă vor sta până vine profesorul, când vor intra în respectiva clasă online.

În plus, cei care nu sunt pe lista elevilor dintr-o anumită clasă vor putea participa la ora online doar după ce vor primi permisiunea profesorului, astfel încât să nu existe participanţi neinvitaţi la oră.  

2. Google continuă cu platforma dedicată siguranţei online

Google continuă şi cu „Eroii internetului”, platforma unde copiii şi părinţii pot învăţa cum să navigheze pe internet în siguranţă. Spre exemplu:

- Copiii învaţă cum să-şi protejeze parolele, cum să fie amabili pe internet, cum să aibă grijă la ce împărtăşesc pe reţelele sociale, cum să întrebe pentru a găsi răspunsuri.

- Pe această platformă au fost introduse jocuri şi lecţii noi. Profesorii pot folosi aproximativ 30 de cursuri care pot fi utilizate la clasă, pentru a ajuta elevii să navigheze pe internet în siguranţă.

3. Alte aplicaţii care să ajute la şcoala online:

Jambord - o tablă virtuală la care profesorii au acces şi unde elevii pot lipi stickere virtuale, încărca imagini şi comenta în timp real.

Realitatea augmentată - elevii pot vedea pe telefon, în 3D, sau chiar în spaţiul camerei în care se află, anumite lucruri care li se predau la şcoală. Sunt disponibile în realitate augmentată animale terestre, acvatice, păsări, dinozauri, sisteme ale corpului uman (digestiv, circulator, nervos, endocrin, respirator, limfatic, etc), structuri celulare (mitocondria, celula vegetală, nucleul celular ori procariota) sau termeni din biologie (globulă roşie, eucariote sau monocotiledonate). Elementele disponibile în realitate augmentată sunt cele la care este afişată opţiunea „Vizualizaţi în 3D” după căutarea în Google.

Lens - Elevii pot face o poză unei ecuaţii sau probleme, iar serviciul Lens le oferă acces rapid la rezultate care să-i ajute, precum ghiduri pas-cu-pas pentru rezolvarea problemei şi explicaţii detaliate pentru a înţelege mai bine conceptele cheie.

Family Link - această aplicaţie îi ajută pe părinţi să-şi supravegheze copiii atunci când aceştia sunt online şi  să stabilească reguli de utilizare a mediului digital pentru aceştia. Părinţii pot adăuga pe dispozitivul copilului şi un cont de şcoală al acestuia - pe lângă cel personal, în care sunt trasate reguli de petrecere a timpului liber online - unde să definească ce se întâmplă atunci când copilul foloseşte dispozitivul pentru şcoală.

Calculator - util în rezolvarea problemelor de matematică.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus