Skip to main content

S-a schimbat legea CNA ca să se întoarcă Monica Gubernat la şefia forului. Ce urmează

 
Foto - Inquam Photos
Foto - Inquam Photos

S-a schimbat legea CNA pentru revenirea Monicăi Gubernat în fruntea instituţiei. Votul din Camera Deputaţilor a atras şi o reacţie acidă a unui fost membru CNA, actual parlamentar. 

Publicitate

Modificarea legii a trecut de plenul Camerei Deputaţilor, graţie voturilor venite de la coaliţia PSD-PNL-UDMR, scrie G4Media

Reamintim că PSD  a iniţiat modificarea Legii de funcţionare a forului audiovizual în sensul în care un preşedinte demis să se poată întoarce în funcţie. Cum era până acum, regulamentul nu permitea ca un preşedinte demis să mai revină în funcţie până la finalul mandatului. 

Pentru ca modificarea să producă efecte, implicit Monica Gubernat să revină în funcţie, trebuie să mai treacă şi de votul Senatului. Apoi va merge la promulgare la preşedintele Iohannis, mai scrie G4. 


Citeşte şi: Monica Gubernat ar putea reveni în fruntea CNA


„Câţi dintre voi nu aţi vrea să aveţi o lege dedicată doar vouă?”

Votul dat astăzi în Camera Depuţilor a atras şi reacţia acidă a unui fost membru CNA, actual parlamentar. Vorbim despre Alexandru Kocsis, care a fost membru în CNA din noiembrie 2018 până în octombrie 2020. El îşi dădea atunci demisia pentru a candida la alegerile Parlamentare. 

„Câţi dintre voi nu aţi vrea să aveţi o lege dedicată doar vouă? Din păcate, dacă nu vă numiţi Monica Gubernat şi nu aveţi susţinerea PSD pentru a redeveni protectorul televiziunilor de casă, nu veţi avea parte de o lege personalizată.

PSD a modificat, astăzi, legea de funcţionare a Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a o repune ȋn funcţia de preşedinte pe Monica Gubernat. Legiferare ȋn numele unei singure persoane”, a comentat el pe subiectul modificării regulamentului care permite Monicăi Gubernat să revină în fruntea CNA. 

Kocsis a fost deputat PNL până de curând, când şi-a dat demisia alături de Ludovic Orban. Astfel, acum este neafiliat. 

Gubernat, demisă de la şefia CNA în vară

Monica Gubernat ar putea fi reinstalată la şefia CNA, la jumătate de an de când a fost demisă de Parlament. 

Plenul Parlamentului a respins, pe 15 iunie, raportul de activitate al Consiliului Naţional al Audiovizualului pe anul 2020. 

În locul Monicăi Gubernat (propusă de PSD), care era preşedintele Consiliului din iulie 2019, era aleasă Cristina Pocora (propusă în CNA din partea Preşedinţiei). Totuşi, Pocora nu a mai fost validată de Parlament de atunci. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    ce conteaza ! oricum cu sau fara cna e cam la fel Doar politicienii folosesc institutia asta
  • ONe ONe
    :(((offf pleaca penelista de servici si revine pesedista de servici
  • Ando22 Ando22
    In Romania nu oamenii se supun legii, ci legea se schimba in funcție de cui i se aplică.
  • Ghinion Ghinion
    Doamna Ancuța Pocora e supi că a pierdut șefia CNA? :(( Of, sărăcuța. Acum trebui iar să poarte paltoanele peneliștilor ca să mai prindă și ea ceva. Se poate alia cu Turcan că Violeta Bau linge la altă acadea

Trimite un comentariu

sus