Skip to main content

Ultima Dimineaţă Blană, cu Veve şi Coţofană, la Pro FM. De ce au plecat? „Mi s-a spus că noi nu suntem destul de buni“

 
Veve şi Coţofană erau realizatorii matinalului Dimineaţa Blană de la Pro FM. Sursa foto: Facebook/Pro FM
Veve şi Coţofană erau realizatorii matinalului Dimineaţa Blană de la Pro FM. Sursa foto: Facebook/Pro FM

Sebastian Coţofană şi Mădălina Petre (Veve) s-au despărţit de Pro FM. Astăzi, 22 iulie, a fost ultimul lor matinal la postul de radio. De ce au plecat? Şi, mai ales, ce urmează pentru ei?

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Sebastian Coţofană a spus motivul plecării lor din Pro FM:

"Mi s-a spus că noi nu suntem destul de buni, că matinalul nu e destul de bun.

Chiar voi, la Paginademedia.ro aţi postat un articol cu audienţele radio, ultimele. Acolo voi aţi scris că audienţa matinalului s-a dublat şi că publicul tânăr a crescut.

Ei bine, în ciuda acestor cifre, se pare că ai noştri de mai "sus" nu sunt mulţumiţi."

Contactaţi de Paginademedia.ro, oficialii Pro FM au menţionat că încă nu este stabilită formula de prezentatori pentru matinalul Pro FM de la toamnă.

GALERIE FOTO. Cine sunt Veve şi Coţofană?

Sebastian Coţofană şi Mădălina Petre (Veve) erau realizatorii matinalului Dimineaţa Blană, transmis de Pro FM în fiecare dimineaţă de luni până vineri, de la ora 7.00 la 10.00.

Sebastian Coţofană face şi o emisiune TV. Se numeşte Poliţia Muzicii şi este difuzată săptămânal pe UTV. 

Rubrica este „un pamflet, o pastilă de critică la adresa muzicii comerciale româneşti“, a spus jurnalistul pentru Paginademedia.ro la momentul revenirii ei pe TV, în 2017. 

A lansat emisiunea mai întâi în online, în 2013, în timp ce lucra în paralel la Radio ZU. Apoi, un an mai târziu, Poliţia Muzicii a fost preluată şi pe TV, când s-a lansat ZU TV.

Însă a stat pe post doar doi ani, până în 2016, moment în care Coţofană a intrat în familia Pro FM. Din 2017, emisiunea a revenit la televizor, la postul UTV, deţinut de RCS&RDS, din care face parte şi postul de radio Pro FM. Dar a stat pe micul ecran doar până în 2022, fiind scoasă de pe post din nou, acum trei-patru luni, după cum ne-a declarat Sebastian Coţofană. 

În prezent, Poliţia Muzicii se vede doar pe Youtube.

Mădălina Petre sau Veve este fosta Veveriţă din echipa lui Măruţă.

Mădălina Petre este "jumătatea" trupei Red Blonde, "veveriţele" care au fost bandul emisiunii lui Cătălin Măruţă ani buni, de la lansarea emisiunii de pe Pro TV şi până în 2015.

A intrat în echipa matinalului în primăvara anului 2019.

Sebastian Coţofană despre plecarea de la Pro FM, pentru Paginademedia.ro:

A fost ultima emisiune Dimineaţa blană la Pro FM. Ce urmează pentru tine?

Coţofană: Mai mult YouTube decât am putut să fac în ultima perioadă, urmează să-mi duc mai departe toate ideile pe care le am pentru Instagram, social media, TikTok şi o să am grijă de Sarsailă, motanul meu de la Poliţia Muzicii şi de magazinul lui de pisici, Pisi Mall.

Deci, te focusezi de pe radio pe online?

Coţofană: Da. Nu am neapărat doar un obiectiv, o direcţie. O să văd ce vine.

Când te auzim, din nou, la radio?

Coţofană: Asta nu mai ţine de mine. Sună nişte directori de programe. Sună nişte radio-uri. :)

De ce ai plecat din Pro FM?

Coţofană: Am plecat din Pro FM pentru că nu cred că puteam să mergem mai departe în actuala organigramă.

Dacă poţi să fii puţin mai explicit...

Coţofană: Cred că aveam viziuni uşor diferite faţă de ale altor persoane.

Pleci cu tot cu Veve?

Coţofană: Da, bineînţeles. Suntem la pachet.

Eu am zis motivul plecării şi dimineaţă, în ultima emisiune. Chiar voi aţi postat în Paginademedia.ro un articol cu audienţele radio, ultimele. Acolo aţi scris că audienţa matinalului s-a dublat şi că publicul tânăr a crescut.

Ei bine, în ciuda acestor cifre, se pare că ai noştri de mai "sus" nu sunt mulţumiţi.

După cum am spus în emisiune, anul trecut am avut posibilitatea de a pleca în altă parte în toamnă. Am zis: „Nu plec pentru că aici este casa mea, aici este familia mea“. Dar la câteva săptămâni mai încolo mi s-a spus că noi nu suntem destul de buni, că matinalul nu e destul de bun. Numai că mie nu-mi dădea la calcul, pentru că oferta mea a fost de la radioul no. 1. Şi-atunci, de ce m-ar chema la radio-ul no. 1 dacă nu suntem destul de buni aici?!

Am hotărât ca în următoarele săptămâni să ne terminăm sezonul şi să ne facem emisiunea Dimineaţa blană fără niciun fel de intervenţie a şefilor, a directorilor şi a tuturor celor care spun că ştiu foarte bine această meserie.

Şi, drept dovadă, la ultimele audienţe, aşa cum aţi scris şi voi, Paginademedia, audienţa matinalului s-a dublat, a crescut şi publicul tânăr. Şi am hotărât că noi ne-am demonstrat punctul de vedere, am demonstrat că era bine ce făceam.

S-a văzut şi din reacţiile din această ultimă emisiune şi mergem mai departe mândri. Atenţie, nu supăraţi pe Pro FM. Şi nu supăraţi pe colectiv. Supăraţi pe anumite… nici nu mai contează.

Pe anumiţi şefi, să spunem… care persoane care sunt la conducere?

Coţofană: Să spunem. Cum spunea şi Duncan Macleod, din Nemuritorul, un serial de pe vremuri, atunci când se întâlnea cu un al nemuritor: „There can be only one!“. Şi-atunci nu mai puteam convieţui acolo.

Directorul postului, Iuliana Panache, a dorit ca noi să rămânem şi chiar ne-a spus asta în repetate rânduri. Dar noi n-am mai vrut. Oricum suntem super în regulă cu Iuliana şi cu tot ce s-a întâmplat de când e în familia Pro FM.

Dar nu te laşi de radio?

Coţofană: Nu am un plan să mă las. 

Coţofană şi Veve au explicat în ultimulor lor matinal la Pro FM de ce au plecat.

Citeşte şiAUDIENŢE. Matinalele radio şi tinerii. Luptă strânsă pe Bucureşti, între Morning Zu şi Exarhu. Cine câştigă şi la ce diferenţă?

Citeşte şi: Rubrici noi la matinalul Pro FM. Unguru’ Bulan, pastile de umor. Sebastian Coţofană, fost Radio ZU, face Poliţia Muzicii

Citeşte şi: "Veveriţa lui Măruţă", prezentatoare la matinalul Pro FM

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Mile Mile
  Asta e nivelul tău de postac ha
 • Sabina Sabina
  Din 8 august de la ora 22.00 Acasă va redifuza telenovela românească Inima de ***.
 • Mile Mile
  Care Andrei cel înjurat de tine postac
 • Marian Marian
  Sabina am vazut promo-uri cu emisiunile din grila de toamna in afara de visuri la cheie toate vor fi date inainte cu o saptamana pe VOYO , nu stiu daca e bine sau nu ? s-ar putea sa scada in audienta vom vedea
 • Sabina Sabina
  Sunt celebru scoate-mă de aici va avea și o emisiune difuzată exclusiv pe Voyo.
 • Sabina Sabina
  Ddd,Andrei Aradits este voice over la emisiunea Mâncare pe care și trebuia să joace în remake-ul serialului Furtună pe Bosfor care
  momentan s-a anulat .Olimpia Melinte și Andrei Coman vor juca în Clanul .
 • Marius Marius
  Toți care au fost buni au plecat. Virgil Batista era deasemenea la de bun, dar nu s-a mai auzit de el..
 • Soby Soby
  @ddd, RCS & RDS strică PRO FM, au dat afară o groază de oameni buni ce au lucrat la PRO FM (de exemplu, Călin Olah, Nico Creciunesc, Mădălina Vintilă, Veve și Coțofană), și introduc doar oameni slabi (de exemplu, Miruna Rumina și Venger, au venit în echipa PRO FM de la începutul anului).

  Dinainte de PRO FM, Miruna Rumina a fost la Impact FM Iași și a fost controversată deoarece a fost de vină că a făcut doar prostii și a băgat manele de când era la Impact FM Iași.

  Nu doar Rumina și Venger sunt stricătorii PRO FM, ci și Dinculescu, groparul Radio 21. Ăștia strică brandul PRO FM și ei sunt de vină pentru stricarea unui cunoscut brand de radio din România.

  Se zvonea că PRO TV renegociează cu RCS & RDS pentru readucerea PRO FM în trustul lor, nu se mai aude nimic și dacă PRO TV va recumpăra PRO FM, atunci se va termina dezastrul la PRO FM.
 • ddd ddd
  despre ProFM nu știu dacă sunt multe de spus Nu mai e de mult ce a fost și nici nu am înțeles sensul Obiectivul scopul pentru care RCS RDS a făcut o astfel de investiție.

  Mai degrabă Sunt curios ce surprize ne pregătește Pro TV că văd că cam de vreo lună jumate din ce înțeleg Monica Dascălu a dispărut de pe post sunt tare curios dacă chestia asta vă persistă dacă va veni altcineva pe acel tronson


  Cum de altfel nu înțeleg de ce nu a prins rol în noul serial Andrei Aradits mai ales că din ce văd cred că i se potrivea ceva pe negativ și în noul proiect foarte straniu și cred că mai erau oameni din Vlad ce aveau loc
 • Soby Soby
  Oricum PRO FM a ajuns un dezastru de câteva luni.
  După ce PRO FM au adus pe Miruna Rumina și Venger, a început dezastrul cel mare la PRO FM. Sunt voci foarte slabe pentru mine și nu au ce căuta la PRO FM.

Trimite un comentariu

sus