Skip to main content

Restructurări la Etno, la două luni de la relansare. Acţionarul Felix Rache: "sunt ajustări de costuri"

 
Restructurări la Etno, la două luni de la relansare. Acţionarul Felix Rache: "sunt ajustări de costuri"

Postul de televiziune Etno TV, relansat ca staţie generalistă în luna martie, cu muzică populară, dar şi tronsoane de ştiri, trece printr-o perioadă de restructurări.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, în jur de zece angajaţi sunt vizaţi de măsuri, atât dintre cei veniţi pentru partea informativă din grilă, cât şi dintre oameni care se ocupau de emisiunile de muzică populară.

Cum explică Felix Rache, acţionar al Etno TV, aceste măsuri?

Înainte, puţin context:

Reamintim că Etno TV s-a transformat dintr-un post de muzică populară într-un canal generalist, în urmă cu două luni. Marius Huc (fost Antena 3, Prima TV, Realitatea) a venit ca director de programe şi are în proiect un tronson de seară cu specific informativ, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Au venit la postul TV, printre alţii, Dana Chera (fosta Dana Grecu), Alex Ferariu, Georgiana Murgilă şi Alina Eftimie.

În vara lui 2021, jumătate din postul de televiziune Etno TV a fost preluată de Planning Media, firmă deţinută de Felix Rache şi de soţia acestuia, Constantin Janina-Nectara. Cealaltă jumătate este împărţită între Honorius Prigoană (40%) şi Rareş Gărduş (10%)

Felix Rache: "Sunt ajustări de costuri"

Măsurile fac parte dintr-un "set de ajustări de costuri normale în orice companie", după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Felix Rache, acţionar Etno TV.

De ce au fost făcute la două luni de la relansare?

"În televiziune, sezoanele au cam trei luni. Este normal să ajustăm costurile după un sezon. Unele programe au performat, altele mai puţin. Este vorba şi de programe tradiţionale Etno, de muzică, dar şi de unele informaţionale."

Felix Rache nu a precizat exact care sunt emisiunile vizate de reevaluarea făcută acum. Doar că "unele emisiuni de muzică nu se vor mai regăsi în grila de programe".

În ceea ce priveşte emisiunile informative, ele "au performat, au adus un public 18-49 de ani, dar urmează o evaluare pentru o parte dintre reporteri şi editori".

Au fost stabilite numele?

"Parte dintre oameni au fost anunţaţi, parte vor intra într-o reevaluare. Nu putem avea o redacţie cât o televiziune de ştiri într-o televiziune generalistă. Poate că este şi greşeala noastră că nu am evaluat cum trebuie necesarul de personal", a motivat Felix Rache.

Au fost încasările sub cele estimate?

"Da, pe unele tronsoae orare, încasările de publicitate au fost sub cele estimate, dar nu a afectat stabilitatea staţiei", a mai spus Felix Rache.

"Preferăm să avem o staţie stabilă, să putem plăti salariile şi să oferim dividende acţionarilor", a completat Rache. "Sunt fost ziarist şi îmi pare rău că trebuie să fac reduceri, dar cred că e mai onest ca performanţa să primeze".

Citeşte şi: CNA. Felix Rache, fost jurnalist, acum în Consiliul Judeţean Buzău, intră acţionar la Etno şi la Taraf


Citeşte şi: SCHIMBARE după 20 de ani. Etno TV se transformă. Nu va mai fi post de muzică populară


Citeşte şi: Se lansează noul ETNO TV, acum şi cu ştiri. Cum arată studioul? Dar grila de programe?


Citeşte şi: Nume noi la Etno. Oameni de la Realitatea, Antena 3 şi o fostă şefă din Metropola


Citeşte şi: Ştirea serii. Dana Chera, fostă Dana Grecu se întoarce pe TV! Din nou. Unde, când şi ...de ce?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Acest Felix rache e praf în management și în politică.dyoa ce a încercat să fie primar într-un oraș unde nu știa mai nimic despre Râmnicu sărat,a intrat sa coordoneze o televiziune și să facă un fel de post de știri.a din serioșii cine se uită la porcăria asta!? Etno trebuia lăsat tv de folclor și atât. O idee tâmpită și care duce la faliment. O sa fie bătuți în audiență și de favorit tv
  • Nici Etno TV nu s-a relansat bine și văd că va avea același soartă ca Aleph News și Profit News: Eșecuri.
  • Pai Etno TV era televiziune de muzică populara si folclor, este normal sa plece publicul care vroia așa ceva daca si postul asta fost transformat in oficina a pesedeului si aliaților lor, ca mare parte din presa de la noi. .

Trimite un comentariu

sus