Skip to main content

HALUCINANT. Întrebarea care i-a făcut pe membrii CNA să oprească şedinţa: "Aţi suspendat vreo licenţă pentru propagandă grobiană la ţepuirea la hectar, alias vaccinarea?"

 
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

SCANDAL CU NEWS. Întrebare halucinantă adresată membrilor CNA. O întrebare care i-a făcut să oprească şedinţa. "Aţi suspendat vreo licenţă a vreunui post de televiziune care a făcut propagandă grobiană la ţepuirea la hectar, alias vaccinarea populaţiei?’’.

Publicitate

Cine a pus întrebarea?

Avocata postului News România a fost cea care s-a adresat CNA, într-o şedinţă în care postul TV a încercat – fără success – să obţină o licenţă, după ce vechea licenţă a fost suspendată.

A fost o şedinţă în care avocata postului – Maria Ioana Alexandru a avut un ton aspru şi acuzator şi a fost cu greu oprită.

Pledoaria avocatei a continuat discursul antivaccinist al News România. De altfel, News România nu a obţinut prelungirea licenţei tocmai pentru dezbaterile în care se expuneau, fără temei, teorii ale conspiraţiei legate de vaccin.

Citeşte şi: News România, fosta Estrada, a rămas fără licenţă. CNA a respins, în unamitate, prelungirea ei

Detalii, în continuare:

Pe 2 august 2022, News România a încercat să-şi recapete licenţa tv, tentativă care a eşuat şi enervat la culme membrii CNA. Discuţia a durat aproape 2 ore, sedinţa fiind suspendată după ce avocata Alexandru a acordat postului o pus o întrebare sfidătoare.

"Aţi amendat, sancţionat sau suspendat vreo televiziune care a promovat vaccinarea?" - Maria Ioana Alexandru, avocat News România

Momentul culminant care a iritat membrii CNA, până la părăsirea sedinţei, a avut loc spre finalul intervenţiei celor de la News România, când avocata a întrebat dacă penalizate au fost şi televiziunile care au ,,promovat’’ vaccinarea populaţiei.

"În completarea la ce a spus domnul Remus Rădoi, aş veni să vă atrag atenţia asupra deciziei Curţii Supreme din Statele Unite, care a obligat Pfizer să desecretizeze contractul pe care l-a semnat cu statele lumii şi de acolo au reeşit nişte situaţii absolut abominabile şi crima împotriva umanităţii pe de o parte.

Dacă stăm şi ne uităm la multe sau la majoritatea posturilor de televiziune, care am înţeles că sunt plătite de la bugetul de stat şi sunt sponsorizate de acea ordonanţă, care s-a dat în acest sens, da, dar cu toate acestea, nu au dreptul să facă o politică discreţionară.

Şi aici o să vă fac trimitere şi aş fi curioasă să ştiu ,,dacă aţi amendat cu sume consistente pentru vicierea şi manipularea consimţământului populaţiei prin mijloace viclene, aţi amendat sau sancţionat sau suspendat vreo licenţă a vreunui post de televiziune care a făcut propagandă, grobiană aş putea spune, la ţepuirea la hectar, alias vaccinarea întregii populaţii?"

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului nu au mai dorit să asculte discursul avocatei Maria Ioana Alexandru şi au părăsit şedinţa, până când a fost constatată lipsa de cvorum.

Primul care a părăsit şedinţa a fost Mircea Toma, urmat de Valentin Jucan, astfel Nicolae Bălaşa a suspendat şedinţa, chiar dacă mai existau subiecte pe ordinea de zi.

"Eu ies din şedinţă dacă nu se opreşte doamna", a spus Mircea Toma după intervenţia avocatei. Ceea ce a şi făcut.

Aici, doamna avocat, nu suntem la News România, a completat şi Dorina Rusu.

Avocata continuă: "vreau să mă lăsaţi să termin ce am de spus, pentru a mă înţelege, nu aveţi cum să fiţi telepat". Membrii CNA ies, pe rând, din şedinţă.

Avocata nu se lasă: "De ce vreti sa suspendati sedinta cand nu va convine? Am pus o întrebare pertinentă, aţi suspendat sau penalizat alte televiziuni pe aceiaşi temă?"

Nicolae Bălaşa intervine: Doamna avocat, găsiţi pe site-ul CNA toate amenzile care sau dat la acest subiect.

O secundă să văd dacă mai am cvorum, în caz contrar trebuie să suspend sedinţa. Asta îmi impune regulamentul.

Avocata News: "Asta e discriminare!"

Nicolae Bălasa: Nu există aproape nici o intervenţie a doamnei avocat în care să nu faceţi acuzaţii directe la adresa membrilor CNA.

Avocata: Am pus o întrebare pertinentă!

Nicolae Bălaşa pune punct situaţiei: Se suspenda sedinta de azi din lipsă de cvorum, multumesc invitatilor si colegilor pentru participare!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nu se părăsește ședința când nu mai ai chef / nu mai dorești să asculți pe cineva ! Mai ales când, pe ordinea de zi a ședinței, mai sunt și alte subiecte. Unii de la CNA au căpătat deprinderile proaste ale parlamentarilor care, atunci când nu doresc să dezbată / voteze o lege, părăsesc sala de ședințe. În turmă. Vă pot da și exemple concrete.
  • Orice nu este conform agendei e automat "Halucinant"? 1 aprilie 2021: Ministerul Sănătății din România citează CDC și anunță că persoanele vaccinate cu două doze nu transmit COVID-19 ( https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0keNa1L5r1kVVngrnkHhaZMoK7mYKhkJqzPGsVdip3TXwiELhBL5NUHdgpkqrU9j4l&id=167611313593642 ). Întrebarea legitimă e: de ce Ciolacu cu 3 doze și-a anulat întâlnirea cu Maia Sandu după ce a aflat ca e infectat și de ce Biden cu 4 doze stă în izolare? Să înțeleg că dacă te vaccinezi cu 2 doze nu mai transmiți, cu 3 deja transmiți iar. Nu sunt anti-vaccinist, mi-am vaccinat copiii și am fost vaccinat cu vaccinurile clasice, dar în privința acestui vaccin sunt prea multe frânturi de logică, întrebări rămase fără răspuns și propagandă în vânt fără rezultate. Nu înțeleg acest titlu hiperbolizat și reacția de șoc a membrilor CNA când cineva are tupeu să spuna ceva contrar unei agende politice. A măsurat cineva efectul spoturilor-clișeu, dramatice și cu actori proști precum cei din Lecții de viata? Știe cineva ce efect au avut, concret, spoturile astea? Ce e halucinant e că dacă vine ceva serios, un virus mortal, după mascarada asta în care încrederea în guvern și presă e la pămànt, ne-am ars. Oricum presa care a difuzat spoturile se confruntă deja cu o scădere incredibilă a încrederii și asta face loc presei extremiste, non-mainstream și conspiraționiste care prinde tot mai mult teren. Totul pentru că s-au bagat bani în campanii cu o prea multă componentă emoțională și prea puțin științifică.

Trimite un comentariu

sus