Skip to main content

Programe de Paşte la B1 TV. Două filme româneşti, Senatorul melcilor şi O scrisoare pierdută, dar şi Slujba de Înviere

 
Programe de Paşte la B1 TV. Două filme româneşti, Senatorul melcilor şi O scrisoare pierdută, dar şi Slujba de Înviere

Televiziunea de ştiri B1 TV are în program, pentru zilele de Paşte, filme, emisiuni dar şi Slujba de Înviere.

Publicitate

Sâmbătă noaptea, televiziunea de ştiri va difuza de la 23:00 la un program special de două ore, prezentat de  Andreea Moraru, care va include şi slujba de Înviere transmisă din multiple locaţii, în compania unor invitaţi care vor comenta din platoul B1 TV.

În plus, duminică, în prima zi de Paşte de la ora 18:00, Eli Roman realizeaza o ediţie specială care prezintă modul în care petrec românii perioada pascală. Vor fi invitaţi din gastronomie, somelieri, organizare de evenimente pentru copii, momente artistice şi multe altele.

Tot duminică, B1 TV a pregătit două filme româneşti de comedie care prezintă societatea românească în epoci diferite, dar care rezonează atât de bine cu România în care trăim astăzi.

SENATORUL MELCILOR (Comedie, 1995) / Duminică 21:00

Senatorul Vârtosu soseşte într-o localitate montană să inaugureze o instalaţie eoliană, prilej cu care este întâmpinat de un potop de reclamaţii din partea ţăranilor, nemulţumiţi de felul cum au fost reîmproprietăriţi. Se debarasează însă repede de ei şi se instalează într-o fostă vilă a lui Ceauşescu, în care dormise şi presedintele Franţei, Charles de Gaulle.

E încântat de atenţia cu care este abordat de trei ziarişti străini, interesaţi, de fapt, să cumpere o parcelă de munte, comandându-le pentru prânzul de a doua zi... melci. Deşi autorităţile scot la cules toată suflarea locului, melci nu prea sunt, nu-i sezonul lor. Totul degenerează într-o serbare câmpenească, terminată cu un viol.

Vârtosu se retrage la o cabană din apropiere şi refuză să se implice. Răvăşit de alcool, crezând chiar că a fost otrăvit cu melci şi ciuperci, are o criză mistică, dar a doua zi, văzând că nu mai are nimic, uită promisiunile făcute lui Dumnezeu şi o şterge cât poate de repede la Bucureşti.

Filmul beneficiază de prestaţia artistică a unor mari actori români: Dorel Vişan, Cecilia Bârbora, Florin Zamfirescu.

O SCRISOARE PIERDUTĂ (Comedie, 1953) / Duminică 15:00

Comedie de moravuri electorale cu actiunea plasata la sfarsitul secolului XIX intr-un oras de provincie din Vechiul Regat.
Una dintre primele si cele mai prestigioase puneri in scena a celei mai cunoscute piese a lui Ion Luca Caragiale, aceasta bijuterie artistica a fost realizata in anul 1953.

Preluat dupa o reprezentatie superba tinuta pe scena Teatrului National, acest spectacol film ii are in distributie pe unii dintre cei mai mari actori romani din toate timpurile: Nicki Atanasiu, Alexandru Giugaru, Radu Beligan si Grigore Vasiliu-Birlic.

TINA TURNER – LIVE! / Duminică 23:00

La un an de când ne-am despărţit de marea artistă, B1 TV va difuza un concert excepţional, plin de energie şi muzică de calitate, care face parte din ultimul turneu al Tinei Turner, ”50th Anniversary Tour”, filmat în anul 2009.

”Tina: Live!” a fost unul dintre cele mai mari turnee ale artistei, acesta având peste 90 de spectacole în 40 de oraşe din întreaga lume, la care au participat peste un milion de fani.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus